Valparna 6 veckor gamla

Nu är det full fart på Rosas söta valpar. De leker för fullt med varandra och med sin mamma. Rosa väljer ofta ut den valp hon tycker är busigast och så leker hon extra mycket med den. Att ligga på rygg och visa underkastelse är det som de ska lära sig just nu i "hundskolan" :-).
Blondie visar också stort intresse för Rosas valpar och hon tycker om att leka med dem i kattunneln. Hon känner säkert igen den från det att hon själv var liten. Blondie är också mycket vårdande och ska slicka och undersöka dem.

Valparna har fått en större hage men den kan de redan klättra ur. I början var det Teddy som stod för rymningarna men nu är det den smidigare Tummelisa som kvickt klättrar över kanten. Teddy sitter då och gråter och vill ut han med. Inhoppet måste definitivt göras högre. Att vara i hela köket är det som valparna tycker bäst om. Allra roligast är att undersöka resten av undervåningen.

Avvänjningen går långsamt framåt men nu har Rosa själv bestämt sig för att hjälpa till. Hon morrar åt dem när hon tycker att det inte är matdags men valparna är påstridiga och får än så länge ofta som de vill ändå till slut. När Rosa själv ätit så visar hon tendenser till att göra upplägg till valparna. Om hon fått en köttbulle eller annat extra gott så springer hon pipande omkring med godsaken lite villrådigt och spottar till slut ut det gotta hos valparna. Så snällt av henne!

Valparna äter nu 2 köttfärsmål och 1 valpfodermål med lite "topping". I dag fick de smaka på färskfoder och det var helt klart godast hittills. De kastade sig över maten, slukade allt och ville ha mer. De fick lite till så klart.

Teddy och Tummelisa är väldigt sociala och kommer direkt springande med viftande svansar när vi kommer till dem. De vill gärna krypa upp i knät och gosa. Båda ger härliga pussar och biter lite i haka och öron. Tänderna har kommit fram nu så det börjar kännas lite.


Teddy och Tummelisa 5 veckor gamla slappar i storhundarnas korg!


Sovstund med mamma! Se sån stil Tummelisa har!


Syskonkärlek!


Sovstudie. Valparna till höger i bild!


Som avslutning en bild på Blondie och valparna. 3 olika färger- så vackra tillsammans!

Fler foton på valparna kommer snart samt en liten film!



På återhörande,
Alexandra :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0