Ekorrungen Petronella

Så ljuvligt det är i naturen nu. Blåmesarna har fått ungar i ena fågelholken i år igen och vid en annan holk sitter svartvita flugsnapparen och sjunger efter en hona. Vi får hoppas att han får napp i år för han sjunger så vackert.

Jag kan inte låta bli att fortsätta med lite stödmatning till fåglar och ekorrar som nu har ungar att försörja förutom sig själva. Ekorrhonan Paff som såg dräktig ut har jag inte sett till på ett tag så hon ligger nog och diar nya små rödsvansar i sitt bo i närheten. Vi har dessutom begåvats med en ny liten bekantskap som kommer och letar mat varje dag. En ekorrunge som vi kallar för Petronella. Ljuvligt söt och i storlek som en hamster försöker hon hoppa i träden som de vuxna ekorrarna. Det går så där även om hon är förvånansvärt vig och modig för sin ålder. Jag har sett henne falla ner till marken när hon halkat på fröautomaterna utan att få till ett bra grepp så i ren frustration började hon då att äta körsbärsblommor. Stackars liten! Jag hoppas att katterna i området håller sig på avstånd så inte Petronella råkar illa ut. Hon kommer oftast själv utan barnvakt men i ekorrarnas värld är hon antagligen stor nog att klara sig själv.


Se så söt Petronella är där hon äter blommor i körsbärsträdet!


Sötaste Petronella!


Nyfiken ekorrunge!


Petronella når inte ner till maten!


Balansakt!

På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer
Postat av: Matilda

Men så söt ekorre! Jättefina kort!

Postat av: Alexandra

Hej Matilda!

Tack för din trevliga kommentar och vad kul att du gillade bilderna på Petronella. Hon verkar ha fått en bror också :-).

Soliga hälsningar,

Alexandra

2011-05-31 @ 19:35:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0