Valparna 2 veckor gamla!

Jag är imponerad av Rosa. Det är svårt att tro att det är hennes första kull så säkert som hon tagit hand om sina valpar. Skötseln är perfekt och inte en fläck i lådan. Hon har bjudit på mat dygnet runt, däremellan sovit med dem och tydligt njutit av rollen som mor. Ofta har jag sett henne ligga på rygg med valparna sovande vid bakbenen. När Rosa lämnat dem en stund har hon varit lika busig som innan hon blev dräktig. Sprallat runt med oss tvåbeningar och "pratat" för fullt. Fredagsmyset i soffan missade hon inte och då rullade hon ihop sig i mattes knä som vanligt väntandes på att matte skulle spilla lite snacks :-). Dragkamp med goseråttan har Rosa också hunnit med men sen var hon tvungen att kolla till valparna att de hade det bra.

Rosas aptit har varit strålande och hon äter Nordic med lite extra kött+vitaminer och omega 3+6. I veckan som kommer ska hon få ett välbehövligt bad.

Valparna har ökat på väldigt bra i vikt och Teddy vägde i dag 468 gram och Tummelisa 324 gram. Än så länge äter de och sover om vartannat men snart blir det mer liv i luckan. Tummelisas ögon håller på att spricka upp och Teddys kommer snart öppnas de med. I dag ska deras klor klippas igen. Första avmaskningen står också på tur. Vi längtar tills de blir 3 veckor gamla och får börja kelas med. Tänk så underbart det är med valpar i huset igen!

Ett par bilder på guldklimparna kommer här:


Teddy och Tummelisa 10 dagar gamla! De har verkligen vuxit bra.


2 veckor gamla. Se så stora de blivit!


Tummelisa visar upp sina vackra ögon! Är hon inte ljuvlig?


Teddy vill inte titta ännu. Så go han är lille chokladprinsen!


På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0