Blondies valpar 4 v. gamla

Det har hänt en hel del under sista veckan. Valparna har nu börjat leka lite med varandra och även med ett par leksaker. Tänderna börjar spricka fram i munnarna och det märks att det känns lite för dem. De får nu mat 2 ggr. / dygn av mig, de vet vad det är frågan om nu och kommer och vill upp i knät för att få en bit. De kan också äta från ett fat. Jag visslar när det är matdags så de ska vänja sig vid det. Den visslingen kan valpköparna använda sig av vid inkallningen senare.
Blondie ger mat på bestämda tider som det verkar och däremellan är hon mycket med oss övriga. Hon umgås också med valparna utan att de får äta något. Då lägger hon sig platt på mage så de inte kommer åt matbaren :-).
 
I förrgår fick de flytta in i nya valphagen i köket och den är precis så bra som jag trodde att den skulle vara. Valparna tyckte att det var ett väldigt konstigt ställe till en början och det blev lite pipigt. Den mjuka korgen som har fungerat så bra till tidigare kullar var de inte mogna för. De ramlade bakom och blev sittande utan att kunna ta sig upp igen. De är tunga men inte speciellt stora dessa små sockervaddsvalpar :-). Jag fick lägga pedden på golvet med värmedynan under och så en liten handduk över som täcke. Då blev de lugna igen och sov sött en lång stund. De är verkligen som små bebisar :love:.
 
Stella har hoppat in till dem flera gånger men har lika snabbt flugit ut igen :-). Vi får se om hon kommer bli en nanny till dem men det tror jag.
 
För ett par dagar sedan fick valparna nosarna klippta och det gick riktigt bra. Får se om de är lika sammarbetsvilliga nästa gång. I dag har de blivit avmaskade för andra gången och till kvällen väntar kloklippning. Ett första bad kommer ske under kommande vecka.
 
4 veckors vikterna blev 764 gram för "storfia", 808 gram för "Thomas" och 690 gram för minstingen "Lillifee".
 
Webbkameran är monterad på nya hagen och vi sänder därifrån LIVE då och då precis som tidigare. De är rörligare nu men ibland dyker det upp en liten valp :-).
 
Här kommer ett par bilder på juvelerna:
 
Lillifee, Thomas och storfia har precis vaknat. Så vackra valpar :love:.
 
Lillifee gäspar :-) och storfia ser ut som hon tänker somna om.
 
Thomas är till salu!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer
Postat av: Lollo

Aw, de ser inte verkliga ut. De ser ut som söta gosedjur! xD

2012-11-15 @ 00:14:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0