Valparna 4 veckor gamla!

Så mycket det händer i valplådan nu. Valparna börjar mer och mer bli små minipudlar och de är ljuvligt söta alla tre. I går när det var en sån skön sommardag fick de komma ut på gräsmattan en stund. Det var spännande och de gick runt i utehagen och luktade på marken och de nya leksakerna. Rosa som är en riktig hönsmamma tyckte inte alls om att de flyttades. Greta fick leka med dem en liten stund och då började Rosa också busa. Gretas svans gick som en propeller och valparna blev snabbt hennes nya lekkamrater.
 
I dag byggde jag upp valphagen i köket och de fick vara där under eftermiddagen. I morgon kanske de flyttar ner för gott? Greta blev alldeles till sig när hon kom så nära valparna. De vuxna hundarna respekterade Rosa och höll sig på behörigt avstånd. Nu är Rosa en väldigt snäll tik så hon lät Greta stå och sukta vid grinden. Hon var ju Gretas extramamma för inte så många månader sedan.
 
Två gånger per dag får valparna smaka på köttfärsblandningen men mammas mjölk är det som de gillar bäst. Så härligt runda som de är så får de vad de behöver av sin mor.
 
I dag blev de vägda och avmaskade. Det var tydligen inte gott och de försökte fräsa ut medlet. Tik 1, Winry, vägde 706 gram. Tik 2, Tjorven, 668 gram, och lille Björne 684 gram. Fortfarande väldigt lika i typ och storlek.  Deras nosar blev också rakade och klorna klippta. Så söta de blev! Ingen tyckte att just nosklippningen var en höjdare men nu är de små pudlar och måste vänjas vid pälsvård. Det kan ta uppemot ett halvår innan de blir vana men sen brukar de slappna av och kan nästan somna under proceduren. Om ett par dagar ska de få sitt första bad!
 
Här kommer ett par bilder på gullungarna. Först är de lurviga om nosarna:
 
Ute på gräset. Björne, Winry och Tjorven!
 
Björne är en sån härlig liten pudelpojke!
 
Tjorven gillade att vara utomhus.
 
Tjorven har ett ljuvligt uttryck!
 
Söta Winry är alldeles lurvig!
 
Jättesöt!
 
Björne med sina systrar!
 
Winry och Tjorven!
 
Tjorven med nyrakad nos gillar att ligga på rygg!

Tjorven och Björne!

Björne och Winry. Sötnosar!
 
Tjorven :-)

Winry, Tjorven och Björne poserar!

Se så vackra de blev när lite päls försvann i ansiktet även om de ju var fina innan också!

Winry, Tjorven och Björne ler :-)

De satt snällt och lät sig fotograferas. Det kommer de inte göra länge till :-)

Rosas och Frodos fina valpar!
 
På återhörande,
Alexandra .-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0