Valparna 7 veckor gamla!

Full rulle kan beskriva den period som valparna är i nu. De sover fint i valplådan hela natten men sen är de mest på köksgolvet och ute i valphagen. Att skutta runt på resten av gräsmattan är väldigt spännande och alla tre klarar av att ta sig upp på altanen. Tjorven kan behöva en hjälpande hand ibland.
När de är inomhus så kan de inte låta bli att bita i tår, vader eller strumpor. Det känns ordentligt när de hugger tag med sylvassa gaddar :-). De vimlar omkring överallt i yster lek så den berömda Frankensteingången är ett måste för att inte trampa på någon.

Greta är en strålande nanny. Hon leker så mjukt och fint med valparna och håller dem ofta sällskap i valphagen.

Rosa bjuder fortfarande på ett par mål med mjölk men hon morrar ofta åt dem att de ska låta bli att dia. Då får valparna lära sig hundspråket.
4 mål om dagen får valparna äta nu. 3 av målen är färskfoder och kvällsmålet består av uppblött valpfoder med lite köttfärs eller kyckling.
 
I går blev de vägda och tik 1, Winry, vägde 940 gram. Tik 2, Tjorven, vägde 864 gram och Björne vägde 906 gram. Små och vältypade är de alla tre. Eleganta stommar och mycket vackra huvuden. Massor av päls med bra färg. Alla tre har härliga temperament och så fort man sätter sig på golvet så klättrar de upp i famnen.
 
I veckan som kommer ska de bli vaccinerade, ID märkta och besiktigade hos veterinären. Badade, klippta och fotograferade ska de bli också. Tänk så fort tiden har gått med de små och nu närmar sig tiden när de ska lämna oss för att flytta till nya längtande familjer.
 
Här kommer lite bilder från veckan:
 
Vi har satt nät över valphagen för säkerhets skull. Här finns mycket rovfåglar och man vet ju aldrig.
 

Skönt att sova utomhus!
 

Tjorven behövde ett bad och då var jag ju tvungen att fota henne när hon blev så fluffig och fin :-)
 

Greta leker tafatt med Tjorven!
 

Tagen! Greta leker mjukt och fint även om det ser lite våldsamt ut ibland.
 

Ok, jag ger mig säger Tjorven!
 



Undrar om Winry också är där eller om allt det svarta är Tjorven? Svårt att se.
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0