I väntans tider....

Vi väntar och väntar men inga valpar har kommit ännu. Rosa stönar och stånkar. Vilar mycket platt på mage med huvudet mellan frambenen. Solar på altanen på fårskinnet med Greta och går små rundor på tomten. Hon sover mycket. Rosa får bara fin mat som köttfärs, färskfoder, kokt kyckling och kokt ägg. Innan läggdags slinker lite valpfoderkulor ner också. Hon får inte i sig några större mängder men tillräckligt.
 
Vi har haft huset fullt med ungdomar sena kvällar sista tiden som håller på med filmprojekt. Tamis har fått agera statisthund och det tyckte hon var kul :-). Greta gillar uppmärksamheten hon får och hon tar gärna en lekstund.
 
I holkarna har det hänt en del. I blåmesholken pyntar Titti med pudelpäls och vackra fjädrar. Första ägget borde komma vilken dag som helst nu. I talgoxeholken ruvar Mirre på de 7 äggen. Följ med i fågelholkarna här:
http://www.toypudel.com/webcamfagelholk.htm Riktigt kul blir det sen när äggen har kläckts och föräldrarna får mata sina hungriga ungar i skytteltrafik!
 
Jag har spelat in talgoxen Robban när han sjunger för Mirre. Det får ni se i ett senare inlägg. Foton på Mirre och Robban har jag också lyckats ta.
 
Vi har haft fint besök av en svartvit flugsnapparhane men jag har inte sett honom på ett par dagar nu så han kanske aldrig hittade en hona? Förra året fick han napp och födde upp en fin kull i en av holkarna. Andra år har jag bara sett honom sjunga.  Svartvit flugsnapparhanen kan vara en liten luring och ha två honor på en gång i varsin holk. Hona 1 hjälper han sen med ungarna medan hona 2 får klara den svåra uppgiften ensam.
Foton på flugsnapparen kommer också i ett senare inlägg.
 
Här kommer många bilder på den blivande mamman:
 
Rosa i v. 8 myser i soffan! Nybadad och klippt inför förlossningen.

Sötaste Rosa i v. 8

Vår vackra prinsessa!







Rosa i v. 9 njuter i solen på altanen! Hon har sällskap av Blondie och Greta.


Rosa och Greta solar gärna liggandes på fårfällen!

Söta Rosa!




Rosa och Greta i går!

 
Rosa vilar bredvid valplådan!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0