Valparna 2 veckor gamla!

Allt är bra med Rosa och valparna. De små diar med god aptit och har ökat bra i vikt under veckan som gått. Tik ett vägde 348 gram, tik två 396 gram och lille brun 358 gram! Lika till typ och storlek.
 
I dag fick de flytta in i en valplåda som vi har i allrummet med ordentlig hage runt för att hålla borta husets övriga hundar. Stella var ändå snabb att hoppa in och hälsa på nykomlingarna. Det tyckte Rosa var lite för tidigt så hon fräste åt tamis som fick loma därifrån. Stella får leka med dem senare när de är i köket.
 
I dag blev valparna avmaskade för första gången och de fick klorna klippta. Det gick bra. Jag har sett att Rosa blivit lite riven på juvret och det är inte skönt för henne så det gäller att klippa valpklorna varje vecka.
 
Ögonen kommer att öppnas när som helst och det ska bli kul att få se hur de ser ut. Valparna har mycket vackra huvuden och pälsarna är tjocka samt glänsande. Rosa är mycket mån om sina valpar och hon tillbringar fortfarande en stor del av dygnet hos dem. Hon matar, tvättar och pysslar med dem.
 
Här kommer lite foton från 2 veckors dagen. Titta och njut av juvelerna:
 
Matstund! Se så stora de har blivit!

Mysstund i lådan. En valp bakom huvudet, en på frambenet och lille brun på rygg!

Lille brun har börjat sova på rygg precis som mamma Rosa!

Gäsp! Tik 1 till vänster.

 Sötaste valparna! Tik 1, tik 2 och lille brun!
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0