Stellas valpar 8 veckor gamla

8 veckor i en hundvalps liv går fort och det är väldigt mycket som händer under den korta tiden. Nu är de små minipudlar som rusar runt på golvet i vilda lekar. De jagar varandra in och ut ur kattunneln, någon blir biten i svansen och skriker till och mitt i all lek blir de trötta och somnar i en hög på golvet men oftast i korgen.
 
Vi tvåbenta får gå med hasande gång över golvet för att inte av misstag trampa på en liten hundtass. De vimlar omkring och hamnar ofta precis framför fötterna.
 
Sista veckan har valparna fått lära sig mycket hundspråk. Stella har tränat dem att ligga på rygg och Blondie har också hjälpt till att fostra. Det är intressant att se hur de jagar upp valparna för att sen säga ifrån genom att rulla valparna på rygg när det blivit för vilt. Sen avslutas uppfostran med slickar och gos när de lugnat sig. Stella har varit mycket snäll mot sina valpar och de har varit ganska fogliga i sig själva. När Stella äter mat så kommer det ofta en liten valp och sticker ner nosen för att ta en bit. Hon har låtit dem hållas men har ibland morrat åt dem när hon äter upp deras rester. Blondie som också har ätit tillsammans med Stella och valparna har däremot sista dagarna sagt ifrån när de velat ta hennes mat. Då har valparna respekterat henne och backat.
 
Valparna tillbringar större delen av dagarna i köket. Ibland får de komma ut i hallen och vardagsrummet och då går de tyst och djupt koncentrerat på upptäcksfärd. Allt ska undersökas. De sover i valphagen på natten men vill fort ut därifrån på morgonen.
 
I förra veckan fick vi besök av pappa Flash ägare och det tyckte valparna var kul. Då fick de träning i att stå på bord och det gick ganska bra. Valparna fick lite presenter som de får med sig vid flytten.
 
I morgon blir valparna badade och klippta igen och sen ska de vaccineras, chippas och besiktigas på torsdag. Båda valparna ser mycket bra ut med söta huvuden och bra kroppar. Mycket fin kolsvart päls och små söta tassar. Alla valptänder finns där de ska och betten är bra. Trevliga och gosiga är de båda två och ser riktigt lovande ut. Jag är mycket nöjd med Stellas och Flashs valpar!
 
Lite foton blev tagna även denna vecka. Titta och njut!:
 
Rin försöker att ta Stellas råtta!
 
Den vill Stella ha för sig själv!
 
 
Rin bär på en leksak!
 

Sötaste Rin!
 
Rin är fortfarande lite mindre är Mei!
 
 
 
Rin försöker bära en stoor leksak!
 
Den här är ganska tung men hon lyckas ändå!
 
Söt!
 
Mei låg i korgen och tuggade på en leksak!
 
Sötaste Mei!
 
Mei ville också leka lite!
 
Mei sitter och funderar!
 
Mamma Stella har just tränat lite hundspråk med Mei!
 
Mei la sig snällt på rygg enligt regelboken och Stella blev nöjd!
 
 
 
 
 :-)
 
Sen blev det lite bordsträning och Rin var riktigt duktig, ett naturbarn. Som synes har hon nu fått sitt namn "Miss Manga"!
 
 
 
 Mei var också duktig!
 
Halskedjan var lite ovan.
 
Mei heter nu "Madoka Magica"! Båda valparna fick namn med japanskt tema. Meis namn är en cosplay.
 
 
 
 
 
Som avslutning en liten film på valparna som har dragkamp :-)!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0