Blondies valpar 2 veckor gamla!

Valparna växer på bra och sista veckan har bara gått ut på att äta, sova och växa. Precis som det ska vara i denna ålder. Blondie har mycket mjölk så alla fyra är mätta och nöjda. De har härligt knubbiga kroppar och runda små magar. Väldigt lika i storlek än så länge.

Vid 1 veckas ålder vägde hanen 266 gram. Tik 1 vägde 244 gram, tik 2: 238 gram och slutligen tik 3: 254 gram. 2 veckors vikterna blev 454 gram för hanen, 424 gram för tik 1, 368 gram för tik 2 och 424 gram för tik 3.
Blondie tillbringar nu mycket tid utanför valplådan men hon ligger oftast i närheten så hon märker om valparna behöver hennes omsorger. Hon är en riktig liten supermamma med de bästa modersegenskaperna.
 
När värmeböljan startade blev det så varmt i det rum valparna var i så hela familjen vit fick lov att flytta ner i köket i förtid. Där är det svalare och AC' n i hallen kyler ner till lagom temperatur när så krävs. Husets övriga hundar accepterar med vissa undantag att köket är förbjudet område just nu och fram till valparna blir fyra veckor gamla. Webbkameran har också flyttat ner och jag sänder små filmer när det passar.
 
Valparna fick sina klor klippta när de var 1 vecka gamla och i dag ska det göras igen. En första avmaskning ska också göras snart.
Nu väntar vi på att valparnas ögon ska öppnas. Jag luras ofta av deras svarta eyeliner att de redan kan se men vid närmare titt är ögonen fortfarande slutna.
 
Här kommer lite bilder på våra underverk. Titta och njut:
 
Tik 1 ligger ofta och sover på rygg. Så charmigt. 7 dagar gammal här.
 
Myspys med mamma, 7 dagar gamla!
 
Hanen, tik 2, tik 1 och tik 3, 7 dagar gamla!
 
Systrarna! Tik 1 och tik 2 överst och tik 3 underst, 8 dagar gamla!
 
Här syns det verkligen att valparna har vuxit! 12 dagar gamla diar de för fulla muggar!
 
13 dagar gamla, så söta!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0