Stellas valpar 2 veckor gamla

Stellas valpar växer och frodas av all mjölk som de får. Pälsarna är blanksvarta och klorna har redan fått klippas två gånger. Ögonen håller på att öppnas nu. Det är alltid lika mysigt att få se hur de ser ut i ansiktet.
 
Stella är ständigt hungrig och hon får fyra mål färskfoder per dag. När allt fungerar enligt regelboken så matar jag mammorna och mammorna matar samt sköter om sina valpar de första veckorna. Här är allt som det ska och det är lugnt samt fridfullt i valplådan. Stella är nu mycket med oss övriga i familjen men har full koll på mattiderna.
 
För att ge lite extra värme i lådan så har valparna en "Snugglesafe" under filten. Den värms i mikron och håller värmen i många timmar. I början höll jag den varm dygnet runt men nu mest till natten. Jag hittar ofta valparna sovande ovanpå värmedynan så det märks att den uppskattas. Snuggelsafe kan även läggas i en kall bur i bilen för att ge värme. Jag kan dessutom rekommendera den för eget bruk att värma upp sängen eller att lägga den mot ett värkande område på kroppen. Den fungerar verkligen till många saker.
 
Valparnas tvåveckorsvikter blev 496 gram för tik 1 och 528 gram för tik 2! De är runda om magarna och mycket välmående.
 
Här kommer ett par bilder på skönheterna från veckan. Titta och njut:
 
Var är valparna? Stella bär ofta på gosedjur som hon sen lämnar kvar i valplådan :-). En trevlig egenskap som förhoppningsvis någon av valparna ärver.
 
Stellas valpar 12 dagar gamla och det syns att de vuxit ordentligt! Tik 1, Erin, till vänster och tik 2, Mikasa, till höger!
Söta Erin, tik 1, 13 dagar gammal. Här syns det tydligt att ögonen är på väg att öppnas upp.
 
Mikasa, tik 2, ville inte vara med på bild.  Hon ser ut som en liten söt panter!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0