Stellas valpar 4 veckor gamla

Stellas valpar har börjat tröttna på valpkorgen så i dag på 4 veckorsdagen fick de flytta över i en lite större valplåda. Där fanns det några leksaker och även en vattenskål med vatten. Det var nytt för dem och de började genast lapa i sig vatten och att doppa tassarna i vatten var också kul. Att lapa var annars ingen nyhet för de har fått dricka valpvälling från sked i veckan utan problem. Köttfärsen fortsätter annars att vara favorittillägget. 
 
För en stund sedan hittade jag Katniss i lådan tillsammans med valparna. Hon tycker tydligen att det är dags för bästa nannyn att göra entré. Jag tycker gott att hon kan vänta lite till.
 
Valparna kan nu gå riktigt bra och de har börjat inbjuda till lek med viftande svansar. Det är så sött! Tänderna är på väg fram och det märks att det börjar klia i munnarna. De försöker bita tag i saker.
 
Nosarna blev ansade i veckan och två små förtjusande ansikten tittade fram. De hade ordentligt med päls både ovanpå nosen och undertill. I veckan som kommer kan det nog bli dags för ett första bad.
 
Dagens vikt blev 618 gram för tik 1 och 646 gram för tik 2.
 
Här kommer ett par bilder från veckan som gott. Titta och njut av skönheterna:
 
Tik 1, Erin, och tik 2, Mikasa, med lurviga nosar 3½ vecka gamla!
 
Skönt att få bort lite päls i ansiktet så de kan se bättre och maten inte fastnar i "skägget". Mikasa till vänster och Erin till höger 4 veckor gamla. Se så söta de blev!
 
Erin ser ut som ett litet gosedjur!
 
Mikasa likaså!
 
Erin och Mikasa nosar nyfiket igenom nya valplådan! 
 
Erin på upptäcksfärd!
 
Mikasa och Erin har upptäckt vattenskålen!
 
Mikasa dricker vatten!
 
Mikasa och Erin nu lite blöta om nosarna :-)
 
Ljuvliga Mikasa och Erin!
 
 
 
 
 
En närbild på Erin får avsluta bildsviten!
 
 
God fortsättning på julen och på återhörande,
Alexandra :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0