Stellas valpar 6 veckor gamla

Valparna börjar att bli "stora" nu. Att vara i hagen är inte kul alls. Det är på golvet som det händer intressanta saker. Där kan de leka med husets övriga hundar samt nosa efter spännande saker som blomblad och liknande. I hagen sover de nu på natten och kanske en stund mitt på dagen eller om jag dammsuger golvet. Resten av tiden tillbringas på köksgolvet. I dag tog jag in kattunneln och den var intressant att gå igenom. Det gick att tugga på den också. Lottie leker för fullt med småttingarna och Katniss likaså. Blondie kan morra åt dem om de börjar hänga i hennes päls annars är hon mycket tålmodig. Hon älskar verkligen valpar. Vi har gjort ett inhopp till köket så att alla hundar utom valparna kan hoppa in och ut.
Snart ska de få spatsera omkring i hallen och vardagsrummet också. Nu när julgranen är borttagen så finns det inget farligt glitter kvar som de kan råka få i munnen.
 
Stella har börjat säga ifrån ibland när döttrarna vill dia och hon inte tycker att det är matdags. När hon själv har fått mat kan hon ge dem upplägg. Det visar att hon själv tycker att det är på tiden att valparna börjar äta annan mat än bara hennes mjölk. Det är ett arv från vargtiden som inte alla hundmammor har. Jag vill helst inte att hon gör det så då får jag hålla henne ifrån valparna en stund.
 
Valparna är så ljuvligt söta. De blev badade och klippta häromdagen och de blev så vackra båda två. De hade så mycket päls så tassarna hade som tofflor på sig på ovansidan :-) Nu kom det fram pyttesmå söta tassar. Svansroten blev klippt med maskin mot ryggen och med sax på undersidan. Valpar ska man aldrig maskinklippa under svansen för det är obehagligt för dem och de kan få riktiga kliattacker. Sax är bättre.
Båda två är glada i människor. De kommer med viftande svansar och hoppas på en kelstund. Valparna kan nu också leka ganska vilt med varandra och det hettar till ibland.
 
Tänderna har kommit fram helt på Eva och nästan helt på Kim. Det börjar kännas när de biter tag i strumpor och byxben men inte så farligt ännu. Det blir värre om någon vecka :-).
 
Tre små mål äter de per dag nu: färskfoder, uppblött valptorrfoder och färskfoder igen. Sen diar de Stella också ett par gånger.
 
De blev avmaskade i fredags och det gick bra. Dagens vikter blev 836 gram för Eva och 944 gram för Kim. Bra vikter och det skiljer stadigt ca. 100 gram mellan töserna.
 
Idag kom det valpköpare hit och det var superkul tyckte Eva och Kim. Spännande med nya människor att undersöka och bli klappad av. Båda två somnade i ett knä efter ett tag.
 
Här kommer lite foton och två filmer på underverken. Titta och njut:
 
Nybadad och nyfönad Eva
 
Eva
 
Eva. Fotona på Kim blev tyvärr för ljusa.
 
Sötaste valparna Eva och Kim i korgen! Det är samma ordning på alla bilderna.
 
 
Kul bild där de tittar åt varsitt håll.
 
Små änglar!
 
 
 
 
 
 
 
Eva och Kim i famnen
 
 
 
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0