Katniss valp 8 veckor gammal

Millard börjar att bli stora grabben som snart är mogen att ge sig ut på egna äventyr. Han har varit i alla rum och undersökt dem. Utomhus har han gått lite i snön innan den försvann. Det tyckte han var kul. Han har åkt bil sittandes i en bur och det var också helt ok.
 
Millard har tränat mycket på hundspråket i veckan. De äldre hundarna har tränat honom på att visa underkastelse. Först så svassar han glatt runt och slickar dem i mungipan men när de tröttnar och morrar åt honom så kastar han sig på rygg. Elsa leker fortfarande mest med honom men sista dagarna har han börjat att dra i hennes öron och då skriker hon till så klart.

Katniss har jobbat på med avvänjningen både genom att neka honom att dia och att ge upplägg. Någon liten distund blir det dock fortfarande. Särskilt när hon själv har fått mat. Millard verkar förstå signalen när hon bär runt på ett gosedjur att det går bra att dia :-).

När Millard blir för uppjagad så säger Katniss till honom på skarpen och då lugnar han sig genast. I går bestämde hon att han inte fick leka med Elsa eller ha ett visst gosedjur. Han var en mycket duktig elev och lydde genastdirekt. Katniss är en mycket duktig mamma.
 
I går blev Millard badad, fönad och klippt. Nosrakningen var fortfarande lite jobbig. Att klippa kroppen var inte lätt för han ville inte stå still. Han viftade glatt på svansen åt den roliga kompisen i spegeln ;-). Med tiden så kommer han lära sig att uppskatta pälsvårdsstunderna. Han fick sin tredje avmaskning och den smakade inte gott.
 
I går var det så dags att åka till veterinären. Millard var helt tyst i buren. Jag hade lagt en uppvärmd Snuggelsafe under filten så att han inte skulle frysa. Han skrek till av sprutan och chipet men det gick snabbt över. Hela vägen hem så sov han. Så duktig liten valp!
 
Millard sover fortfarande i valplådan men annars är han aldrig där. Sista nätterna har han rymt på natten ur lådan. Han är förvånansvärt duktig på att gå till kissbrickan när han blir nödig.
 
Han äter tre mål per dag och godast just nu tycker han att torrfodret är.
 
I går blev han vägd och vikten stannade på 1310 gram. Han är ca. 17.5 cm hög. Bra vikt och storlek för en dvärgpudelvalp.
 
Millard har nu fått sitt officiella namn och det blev Länsmansgårdens One In A Million. Så klart får han en video till sitt namn :-):
 
 
 
Här kommer nu många foton på vårt lilla söta busfrö. Titta och njut:
 
7 veckor och första gången ute!
 
8 veckor gammal och leker med lillmatte!
 
Millard satte sig så sött mellan lillmattes fötter!
 
Millard tycker att det är kul att apportera leksaker!
 
Full fart!
 
Se så fint han bär!
 
Han kan bära stora leksaker i munnen!
 
 
 
Dragkamp är också kul!
 
 
 
 
 
 
Här står han fint och tittar på Elsa som är i hallen!
 
 
Mor och son
 
 
Millard sitter gulligt och spejar efter Elsa!
 
Där kom hon!
 
Kompisar!
 
Aj, låt bli mitt öra!
 
Katniss kollar in Millard som spatserar iväg med en leksak!
 
Sen blev det lite uppfostran!
 
Byxben är svåra att låta bli och tänderna är sylvassa!
 
Millard kommer ut från tunneln i full fart!
 
Millard fick prova Adidogtröjan!
 
Han var inte så imponerad!
 
Jättesöt blev han!
 
Elsa och Millard
 
Du och jag Millard säger Elsa :-)
 
Liten brun och liten vit
 
Gulligt!
 
Sen blev Millard trött och tröjan åkte av!
 
 Millard står riktigt bra på bordet!
 
 
Den här söta bilden på Millard får avsluta bildsviten!
 
Jag önskar er alla en God Jul!
 
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0