Fannys valpar är döpta forts!

Ferbs namn blev Länsmansgårdens Poker Face:I dag blev gossarna 7 veckor gamla och det är full fart på dem både inne och ute. Bär man upp dem så blir de lugna och pussiga. Underbara är de båda två.


På återhörande,
Alexandra :-)

Fannys valpar är döpta!

Nu har Fannys båda gossar fått sina stamtavlenamn. Temat för denna kullen blev låtar av Lady Gaga.

Phineas fick heta Länsmansgårdens Paparazzi:
Forts. i nästa inlägg....

Libby har fått sina valpar!

I natt var det dags. Libby hade matvägrat under dagen och haft förvärkar sedan eftermiddagen. När det var tid för krystvärkar så visade hon att hon var sin mammas dotter. Så tyst och tappert kämpade hon på. 00.33 fick hon lön för mödan när en liten fin och välskapt svart tikvalp kom ut! Instinkterna kom genast på plats och hon navlade av och tvättade den lilla så fint. Man såg på Libbys ögon att en ny beskyddande tik kommit fram. Ca. 01.30 var det dags igen och hon födde snabbt fram en liten svart valp till. En tikvalp det med!! Lika fin som den första. Båda två är starka och suger bra. Tik nr. 1 vägde 154 gram och nr. 2, 160 gram. Jämna och fina.

Libby är mycket beskyddande om sina små och måste bäras ut för att rasta sig. Snabbt springer hon sedan in till sina tvillingflickor!


Tik 1 och tik 2. Runda och fina t.o.m. som nyfödda och pälsarna är redan lite vågiga!


Den underbara lilla toyfamiljen!

På återhörande,
Alexandra :-)

Sköna vår! Valpnytt mm.

Skönt att solen har kommit åter!

Bröderna bus får komma ut i trädgården och springa av sig flera ggr. per dag. De får då vara en stund i "agilityhagen" tillsammans med mamma Fanny. Valparna utforskar de nya omgivningarna och hoppar lite hinder när de har lust ;-). Marken är fortfarande kall och vindarna kyliga så stunderna blir inte långa men så länge valparna är i rörelse får de få lov att vara ute.

Fanny ger dem fortfarande di flera ggr. per dag och av mig får de 3 fasta mål. Det går långsamt framåt med avvänjningen. Valparna får smaka på nya spännande saker med jämna mellanrum.


Phineas och Ferb äter mat.


Ferbie 6 v!

En lovande valp med härligt temperament söker ett eget hem. Hör av dig vid intresse!

Nästa vecka ska valparna bli badade och friserade igen. Då ska det förhoppningsvis bli lite uppställningsbilder också.

Det som står närmast på programmet nu är att Lubban ska föda. Hon får trugas lite med maten men får nog ändå i sig det som hon och valparna behöver. Idag snoddade jag om henne och rakade magen igen. Valparna kan ju komma när som helst nu så det gäller att vara beredd. Hon är så söt Libby och klär verkligen i att vara dräktig.
Juvret har blivit riktigt stort så det syns att hennes kropp börjar göra sig redo. Spännande!!

På återhörande,
Alexandra :-)
Valparna 6 veckor och sjukstuga...

Alla hundar + valparna mår bra men inte vi övriga. Småtjejerna har 40 graders feber och influensasymtom och jag är också förkyld. På mig har det satt sig på stämbanden bl. a, hmm. Stackars Josie som har förkylningsastma hostar nästan ut lungorna. Säsongsinfluensan kanske? Hoppas de blir friska fort.

Ute är det nästan vinterväder igen. Kallt, +4 grader och snöblandat regn. Fåglarna verkar glada att jag fortfarande matar dem och ekorren Piff kommer som vanligt. han är såå söt :-).

Försökte få till lite nya bilder på valparna och då särskilt Ferb men han är såå kvick och blir nästan alltid suddig.


Här är han på bushumör inne i tunneln och ganska stilla.


Se så söt han är!


Söta Phineas!


Ferb igen med lite mer fart!


Ferb står stilla!Jag provade att sätta en påse med tidningar för valphagehålet men det var inte nog för att stoppa bröderna bus *ler*. På bilden har Ferb hamnat inne i påsen och Phineas är på god väg. Grinden som jag har där klättrar de över hur lätt som helst men de klättrar också tillbaka in när de är trötta och vill sova. Företagsamma valpar! Får se om husse har med sig en större kartongbit när han kommer från Åland i kväll. Det gör ju inte så mycket om de hoppar in och ut men det kan ju finnas tillfällen när det är bättre att de stannar i hagen.

Nu hoppas vi att värmen kommer tillbaka så de kan få gå ut på tomten igen.

På återhörande,
Alexandra :-)


Valpnytt mm!

Valparna har börjat att gå ut i trädgården en gång om dagen och det gillas av dem båda. Det finns så mycket att upptäcka där och sen sover de sött en stund i sin hage. Valphagen rymmer de förresten ur så fort de kan. Inhoppet var tydligen ingen konst att klättra över och de landar fint på andra sidan. Lyckligt pinnar de sen ut i köket för nya äventyr. Har de tur så väntar Blondie på andra sidan och de kan vara lugna i hennes  omvårdnad. Hon pysslar med dem och har världens tålamod. Det slutar ofta med att de somnar bredvid henne i korgen. Bästa nannyn!


Ferb tar sig över ett hinder!


Phineas lyckas också till slut!


Phineas vill upp på A hindret!


Phineas och Ferbie i Cissies trygga famn.

Valparna ser mycket lovande ut båda två och är härliga till temperamentet. Så fort de hör oss komma så kastar de sig upp i famnen för lite pusskalas. De har vackra ansikten, fina pälsar och små tajta tassar. Mycket välvinklade bak.
I fredags fick de sitt första bad och blev också rakade på nos och tassar samt lite kroppsklippta. Så fina de blev!


Söta Phineas 5 veckor!
Jag försökte få till en lika fin bild på Ferbie men han ville tyvärr bara springa till mig! Får prova när han är lite trött :-).

Valparna får nu mat 3 ggr/ dag. 2 köttfärsmål och 1 mål med valpfoder. Ferbie hugger i sig av allt medans Phineas smakar men fortfarande gillar mammas mjölk bättre. Phineas är lite stadigare så han är nog inte lika hungrig.

Vi har haft valpköpare på besök och det var kul tyckte valparna men även Pupp var i sitt esse. Särskilt sonen i familjen var bra på att kasta bollar tyckte hon.

Lubban har fått ett bad och stram second puppyklippning inför valpningen. Hon blev jättefin. Det sparkar på bra i magen och nu börjar det närma sig så smått. Jag ska bädda iordning valplådan i dag så vi är beredda om de skulle komma för tidigt. Hon är fortfarande spänstig men agilityhoppen får hon inte göra längre. Långpromenaden hänger hon med på men börjar hon gå långsammare så får hon hellre stanna hemma.


Söta Libby i v.8!


Jag har massa bilder på nyklippt Blond, små videosnuttar på valparna ute och inne med nanny Blondie. Kommer så småningom när tiden medger :-)

På återhörande,
Alexandra :-)

Livat i valplådan!

Nu är det full rulle i lådan. Valparna har börjat leka med varandra och de låter som små motorer när de tumlar runt. Det är så roligt att titta på dem när de busar och springer runt i valplådan.


Husse med guldgossarna Ferb och Phineas 4 v!


Ferb och Phineas!

De har fått en ny nanny i vita Blondie. Hon hoppar mer än gärna in till dem. Hon lägger sig på golvet, tar resolut och lägger tassen på en valp som hon sedan i fast grepp tvättar ordentligt. När det är gjort ska det lekas och hon är mycket försiktig med dem. När de blivit trötta av tvätt och lek så kryper hon upp i korgen tillsammans med dem för en kelstund. Phineas och Ferb provar också om det går att dia och Blond blir alldeled blöt under magen men bryr sig inte nämnvärt om det.
Fanny kan ställa sig på stela ben framför lådan och får då Blondie att vika åt sidan men så fort Fanny gått därifrån så hoppar hon in och blir barnvakt. Rosa som var den tidigare nannyn hade mer respekt för Fanny och har inte vågat sig in sedan den tidigare avhysningen. Blondie verkar inte bry sig *ler*.

Här kommer en liten bildsvit på nanny Blondie med valpen Ferbie:


Ligg still nu så jag kan tvätta dig!


Puss, puss!


Att de aldrig kan göra som man säger!


Ligg still sa jag! Så där ja, duktig pojke!

Avvänjningen går framåt och nu har valparna fått smaka på mosat grötris blandat med köttfärsen. Ferb hugger i sig medan Phineas tar det lite lugnare.

Gossarna har fått nosarna rakade och de blev så fina. Fanny fick ett bad och lite klippning i samma veva och det var behövligt.

Snart ska de få gå ut på tomten och nosa på gräsmattan.

Blondie har blivit helt tossig nu när snön har smält. Hon älskar att vara ute och vill ogärna komma in. När hon väl är inne så står hon på sängen i allrummet på övervåningen och tittar ut genom fönstret. I vardagsrummet har hon kommit på att om hon står på soffryggen så ser hon också vad som händer därute. Soffryggen är dessutom vita frökens nya favoritplats. Först var jag rädd att hon skulle ramla ner men det gör hon inte. Fanny ligger ofta på soffans armstöd men Blondie har alltså valt en ännu högre punkt, soffryggen *ler*.Libby har ca. 2½ vecka kvar tills det är dags för henne att föda och hon har fått en klädsam liten mage. Aptiten har varit riktigt bra men sista dagarna har hon blivit lite kräsnare. Libby verkar ganska opåverkad av magen och följer glatt med på promenaderna. Det ska bli spännande att få se vad hon döljer därinne.

På återhörande,
Alexandra :-)Valparna 4 veckor gamla

Tiden rusar fram som den alltid gör när det finns valpar i huset.
Gossarna börjar bli små minipudlar och i dag fick de flytta till hagen i köket. Jättespännande med nya lukter, leksaker och de nya hundarna som hoppade in och sa hej. Melody och Pup var inne och beundrade nykomlingarna. Pup verkar bli deras nanny. Hon står utanför hagen och gnäller längtansfullt efter dem och sen hoppar hon in för att leka. Pup ser enorm ut jämfört med dem men hon tar det försiktigt. Det dröjer nog inte länge så är det hon som skriker till av deras bett och lämnar hagen *ler*. Melody morrade när de letade tutte under magen och hoppade snabbt ut igen.

Valparna har ökat bra i vikt och det skiljer nu 100 gram till Phineas fördel. Han ser ut som en liten köttbulle där han vankar fram. Ferb älskar köttfärsblandningen som de nu får två ggr./ dag medans Phineas tycker bäst om mammas mjölk :-).

Fanny är mycket mån om sina söner och hon bjuder på mjölk med jämna mellanrum. Hon tvättar dem och har börjat med lite uppfostran. Fanny kan också ligga och bara mysa med dem och det ser så rofyllt ut.

Det börjar bli dags att raka nosarna för första ggn. och det ska bli kul att se hur de ser ut under all päls.

Här kommer lite bilder på sötnosarna:


Hane 1. Ferb, ser busig ut!


En sån liten raring. Hane 2. Phineas!


Phineas sitter och funderar!


Phineas vill inte vara med på bild men Ferbie poserar snällt *ler*.

På återhörande,
Alexandra :-)

GLAD PÅSK!

Så underbara dagar vi har haft sista tiden. Strålande sol och ca. 10- 11 grader varmt. Snön smälter så sakteliga och mer och mer gräsmatta tinar upp. Snöhögarna blir nog kvar till maj ;-). Gatorna är helt snöfria men lite snö finns kvar längs med trottoarerna.

Köpte penséer på Bauhaus i dag i söta färger. Både stor och småblommiga. Behöver nog köpa mer jord också men sen ska här planteras.

Vi har skaffat en till fågelholk som nu sitter på plats på ett sälgträd utanför tomtgränsen mot skogen sedan i går. Såg att herr och fru talgoxe flyttade in i dag. Det var snabba bud. Johan ska köpa en bräda och snickra i hop flera *kul*.Medan vi stod och beundrade småfåglarna så hoppade en hare förbi :-).Det är verkligen kul att ha förmånen att få bo bredvid skogen.

Såg också flera fåglar som samlade pudelhår i näbbarna. Kul att det kan komma till nytta och så skönt fågelungarna ska få det i boet :-).


Grönsiska med Blondiepäls i munnen!

Många flyttfåglar har kommit till fågelbordet sista tiden. Rödhakarna och bofinkarna är nog mina favoriter bland dem.

En ekorre som vi kallar Piff kommer varje eftermiddag vid samma tid. Han är söt men busig. Han har gnagt ett hål i nätet runt jordnötterna och där hämtar han så mycket nötter han orkar äta. Bröd gillar han också och det springer han iväg med så någon gömma finns i närheten med ekorremat *ler*.

Snödroppar blommar på framsidan och krokusarna har tittat upp i rabatten.Härligt! Äntligen är det vår!

GLAD PÅSK/
Alexandra


RSS 2.0