Pudellek i köket!

Valparna är 6 veckor gamla och leker i köket med Rosa och Blondie! Det går vilt till emellanåt. Videoklippet är tydligen blockerat i Tyskland och USA p.g.a. Michael Jacksonlåtarna i bakgrunden. Så kan det gå. Hoppas att det går att se här?GOTT NYTT ÅR,
Alexandra

Valparna 7 veckor gamla mm.

Nu är det full fart på Libbys döttrar. De busar med varandra och leker också mycket med Blondie och Rosa. Libby verkar äntligen glad åt sina barnvakter. Ibland slåss valparna som arga katter i korgen och då brukar mamma Libby springa dit efter en liten stund och med ett dovt morr förkunna att nu räcker det.

Valparna är bara i lådan nattetid och däremellan har de hela köket att leka i. Po har precis lärt sig att klättra ur lådan och man riktigt ser hur stolt hon är. Laa-Laa är kvar och gråter medans hon också försöker klättra ut. När så också Laa-Laa klarade kanten så fick husse höja inhoppet. Det är farligt för små valpar att springa fritt på natten utan tillsyn.

När man kliver över kanten som vi satt upp mellan köket och hallen (den klättrar de nog snart också över) så blir de alldeles till sig av glädje. De kommer rusande med viftande svansar och vill komma upp i knät. De delar ut massa pussar och biter lite i fingrar och hår.

Att utforska hallen och vardagsrummet är väldigt spännande. Ofta får de sitta och mysa med mina tvillingflickor i soffan och ibland gosar de med husse.

I dag blev töserna vägda och de är fortfarande väldigt jämna viktmässigt. Po vägde 870 gram och Laa-Laa 914. De är ca. 14.5 cm. i mankhöjd.

I går blev de badade och fick lite ansning av pälsen. Små söta dunbollar tittade fram :-). Det krävs en hel del träning för att få små pudelvalpar att tycka om proceduren. En del accepterar det direkt medan andra behöver mer tid.

Sen var det dags för fotograferandet. Att stå snyggt på bord kräver också träning. Jag har kommit på ett bra sätt för att slippa trötta ut övriga familjen med fotohjälp titt som tätt. Jag har ett stativ till kameran och en fjärrutlösare. Nu när jag också har en extern blixt hoppas jag kunna ta ännu bättre bilder.

Närmast på schemat står avmaskning nr. 3 och sen ska de få komma ut i snön en stund. Det ska bli spännande att se hur de reagerar på den!

Här kommer lite bilder på valparna 6 veckor gamla. 7 veckors bilderna kommer så fort jag tömt kameran.


Po 6v.


Laa-Laa och Po älskar katttunneln!


Ska vi leka? Po gillar sockervaddet.


Puppe kommer ur tunneln med bollen i högsta hugg!


Blondie kikar fram som en piraya ur tunneln och attackerar Rosa :-).


Rosa och Blondie leker i tunnelmynningen och Po vill också vara med i leken!Alla hundar fick paket på julafton men gladast blev nog lilla Puppe. Hon fick en pelikan som pep med ett sånt där lustigt "grisljud" som hon gillar. Den har hon släpat på sen dess och valparna har fått leka lite med den också.

Vill passa på att tacka för fina julkort!

Önskar er alla ett riktigt gott och lyckosamt 2011!

På återhörande,
Alexandra :-)Toyvalparna 6 veckor gamla


Laa- Laa & Po 5v.


Po och Laa-Laa 5v. i Cissies tröja :-).

Libbys tvillingflickor har utvecklats mycket under veckan som gått. Nu springer de obehindrat över golvet och leker både med varandra och de andra hundarna. Rosa "pratar" med Po som svarar med ett litet voff och en lekattack. Rosa tar valparnas leksaker som hon tror är bara hennes men nu har hon fått konkurrens :-).

Valparna har blivit badade och klippta och blev helt oemotståndliga förstås. Små uppfluffade minipudlar tittade fram.

Det kliar i munnarna på dem när tänderna kommer fram. Libby har också märkt av detta och säger nu ofta ifrån när de kommer och ska dia. Hon ger dem ett par mål då och då under dagen men distunderna är korta och avslutas ofta med ett morr. Valparna äter nu ganska bra av maten som serveras. De får färskfoder till frukost och till lunch. På kvällen får de lite uppblött valpfoder. Färskfodret är favoriten. De får också smaka lite annat som ost, kyckling, ägg, nötfärs mm.

Både Laa- Laa och Po ser mycket bra ut och de är små till storleken. Väldigt lika typmässigt och de är lika höga. Små söta tajta tassar. Trevliga och pussiga är de båda och de kommer direkt springande och vill upp i famnen när man går in till dem.

Töserna har blivit fotade men det är inte lätt nu när de är så rörliga. Fler foton kommer så småningom!

En riktigt GOD JUL önskar vi alla läsare av bloggen!
Alexandra :-)

Julsång med söta djur från YouTube

Sötnosar från Youtube som sjunger julsång :love:!På återhörande,
Alexandra

Toyvalparna 5 veckor i dag

Gullungarna växer och utvecklas helt enligt regelboken. De leker mycket med varandra och älskar att få komma upp ur valplådan. Då delar de ut de mysigaste valppussar och svansarna går som propellrar.
Valparna märker direkt när man tittar ner i valplådan och kommer då springande till "inhoppet". De är jätteduktiga på att gå till tidningen och kissa och det är sällan blött under filten.

Både Laa-Laa och Po tycker att det är spännande att få gå på golvet och utforska omgivningarna men Laa-Laa tycker fortfarande att golvet är lite halt.
När de är på golvet så smyger sig Blondie fram för att sköta om dem lite men Libby har järnkoll och vill ogärna dela med sig av sina små. Pupp är inte så intresserad av dem utan leker mest med sina leksaker i närheten. Jag ser att hon kikar på dem ibland men hon törs nog inte riktigt närma sig dem. Det syns att Blondie gärna vill vara nanny och det dröjer nog inte länge innan Libby kan lämna över ansvaret en liten stund. Libby är alltid så beskyddande om sina valpar och verkar aldrig tröttna på dem.

Valparna får nu tre mål mat av mig och i dag fick de smaka valpfoder med lite välling på för första gången. Det verkade smaka bra. Annars är köttfärsmålen favoritmaten förutom mammas mjölk då som hon bjuder på flera gånger per dag. Det är meningen att det ena köttfärsmålet ska bytas ut mot färskfoder under veckans gång.

I kväll ska töserna vägas och bli avmaskade. Snart är det också dags för bad och klippning inför valpköparbesöken. Då ska de bli fotograferade också. Båda töserna ser väldigt fina ut. Huvudena och uttrycket är vackert. Kropparna är korta och svansarna står rakt upp. Välvinklade bak och bra pälsar. Glada, pussiga, trevliga valpar som jag är mycket nöjd med.

Här kommer ett lite försenat videoklipp från när valparna var 3 veckor gamla och precis hade upptäckt varandra. Balansen är inte den bästa men man ser vad söta de är. Jag ska göra en ny film i nästa vecka.Lite foton har det blivit under veckan som gått:

Rosa hälsar lite försiktigt på sina halvsyskon! Po och Laa-Laa 4 v. gamla.

Valpis letar mjölk under Blondie :-).

Laa-Laa biter på bollen!

Po och Laa-Laa!

Slutligen en helt ljuvlig bild på Po och Laa-Laa! Hur söta  får man bli? Underbara små tvillingprinsessor :love:.


I helgen stötte vi förresten på en teletubbie, Dipsy, i Vällingby C. Han blev så här glad!

På återhörande,
Alexandra :-)

Valparna 4 veckor gamla!

Libbys söta tvillingflickor blev 4 veckor gamla i dag. De blev vägda, lite ansade på nosen och klorna fick en klippning dagen till ära. När lockarna på nospartiet föll av tittade det fram två ljuvliga minipudlar :love:.

Töserna leker mycket med varandra i lådan. De kan morra och slå med tassen. Valparna har fått en kisshörna som de börjar förstå att utnyttja. Duktiga valpar.

2 ggr. per dag får de annan föda än mammas mjölk. Till frukost får de lapa i sig valpvälling och på kvällen köttfärsblandningen. Köttfärs är mums och den tar slut i ett nafs. I morgon ska de få ett köttfärsmål till.

Libby lämnar dem för längre stunder men erbjuder mjölk med jämna mellanrum. Hon är en förstklassig mamma som tvättar och pysslar med sina små.

Laa-Laas 4 veckors vikt blev 632 gram och Po vägde 648 gram. De följs åt både vikt och storleksmässigt.

Flera ggr. per dag blir det kelstund med mina 2- benta tvillingflickor! Vilken tur att de har varsin valp att gosa med!

Här kommer lite bilder på sötnosarna. titta och njut!

Po och Laa- Laa precis 3 veckor gamla.


Poo och Laa-Laa


Laa-Laa 3½ vecka


Laa-Laa 4 v. med nyrakat nosparti!


Laa- Laa och Po nyfriserade små minipudlar!


Laa- Laa är trött!


Po är också trött!


Sötnosar
Två tvillingpar!

Det kommer snart en liten film också!


På återhörande,
Alexandra :-)

Pudelbus i snön + K9

Så vackert det är ute nu med all snö som fallit. Den sista tidens köldrekord har trots allt inneburit härliga promenader med hundar som inte har behövt tvätta tassarna vid hemkomsten. I dag var det nollgradigt men jag hoppas att det blir lite kallare igen. Jag sprejade K9 Nano mist på benen som hjälp mot snöbollar i pälsen men skulle sprayat lite högre upp på benen också. Det hade effekt där jag sprayat men snöbollar hade fastnat på andra ställen.

Alla pudlar som är i frisyr fick bad och klipp i veckan som gått. Innan vanliga schamponeringen testade jag nya K9 strip off schampoot. Det tvättar ur pålagringar och gamla produkter ur pälsen. Resultatet blev bra och det kändes på fingrarna att det tog ordentligt.


Här kommer lite bilder på pudelbus i snön. Blondie och Rosa leker på tomten:


Bollen är min säger Pupp!


Blondie och Rosa har hoppat upp på samma stubbe i skogen!


Sockervaddet efter badet!


Slutligen en liten film på sötnosarna Blondie och Rosa :love:

Valparna har också filmats och det kommer i nästa inlägg. Underbara är de nu.

På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0