Toyvalparna 5 veckor i dag

Gullungarna växer och utvecklas helt enligt regelboken. De leker mycket med varandra och älskar att få komma upp ur valplådan. Då delar de ut de mysigaste valppussar och svansarna går som propellrar.
Valparna märker direkt när man tittar ner i valplådan och kommer då springande till "inhoppet". De är jätteduktiga på att gå till tidningen och kissa och det är sällan blött under filten.

Både Laa-Laa och Po tycker att det är spännande att få gå på golvet och utforska omgivningarna men Laa-Laa tycker fortfarande att golvet är lite halt.
När de är på golvet så smyger sig Blondie fram för att sköta om dem lite men Libby har järnkoll och vill ogärna dela med sig av sina små. Pupp är inte så intresserad av dem utan leker mest med sina leksaker i närheten. Jag ser att hon kikar på dem ibland men hon törs nog inte riktigt närma sig dem. Det syns att Blondie gärna vill vara nanny och det dröjer nog inte länge innan Libby kan lämna över ansvaret en liten stund. Libby är alltid så beskyddande om sina valpar och verkar aldrig tröttna på dem.

Valparna får nu tre mål mat av mig och i dag fick de smaka valpfoder med lite välling på för första gången. Det verkade smaka bra. Annars är köttfärsmålen favoritmaten förutom mammas mjölk då som hon bjuder på flera gånger per dag. Det är meningen att det ena köttfärsmålet ska bytas ut mot färskfoder under veckans gång.

I kväll ska töserna vägas och bli avmaskade. Snart är det också dags för bad och klippning inför valpköparbesöken. Då ska de bli fotograferade också. Båda töserna ser väldigt fina ut. Huvudena och uttrycket är vackert. Kropparna är korta och svansarna står rakt upp. Välvinklade bak och bra pälsar. Glada, pussiga, trevliga valpar som jag är mycket nöjd med.

Här kommer ett lite försenat videoklipp från när valparna var 3 veckor gamla och precis hade upptäckt varandra. Balansen är inte den bästa men man ser vad söta de är. Jag ska göra en ny film i nästa vecka.



Lite foton har det blivit under veckan som gått:

Rosa hälsar lite försiktigt på sina halvsyskon! Po och Laa-Laa 4 v. gamla.

Valpis letar mjölk under Blondie :-).

Laa-Laa biter på bollen!

Po och Laa-Laa!

Slutligen en helt ljuvlig bild på Po och Laa-Laa! Hur söta  får man bli? Underbara små tvillingprinsessor :love:.


I helgen stötte vi förresten på en teletubbie, Dipsy, i Vällingby C. Han blev så här glad!

På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0