Agilityträning

Agility är det som våra pudlar gillar mest av allt. Vi har en liten bana i trädgården men ibland åker vi till brukshundsklubben för att träna på gungbrädan, bommen mm. Passade på att ta lite bilder:


Cissie på väg till Bk med ett gäng fluffisar :-) Blondie, Rosa, Fanny och Libby.Rosa på A hindret!Rosa hoppade fint genom däcket!


Blondie på A hindret!


Hindret gick också ganska bra!


Sockervaddet på A hindret! Fotat med Cissies kompakt.


Libbsan tog däcket...


...och for genom tunneln i högt tempo!


Libby på väg ner från bommen! Bommen var väldigt hög så för säkerhets skull var hon kopplad så hon inte skulle ta ett skutt ner.


Fanny med bra höjd över hindret!


Fanny på gungbrädan! Här gällde det att sakta in när den började falla neråt.

Alla pudlarna var duktiga på banan men mest naturbegåvning var nog lilla Rosa. Fastän hon aldrig tagit platta tunneln med tungt släp förut så bara flög hon igenom. Den vi har hemma är visserligen mycket längre i släpet men det är ett lättare material.

Det är nästan så jag funderar på att låta henne gå en agilitykurs med Cissie eftersom hon visar sådan talang. Får se om jag hittar någon inte allt för långt bort.

På återhörande och trevlig helg,
Alexandra:-)

Utställning, ny kusin mm.

I lördags var det dags för småtöserna Rosa och Blondie att ta klivet in i den officiella utställningsvärlden. Särskilt Rosa var jag spänd på att få se vad hon tyckte om det hela. Hon var hur cool som helst och tyckte att det var intressant med alla människor och hundar. I ringen gav hon järnet och var hur kul som helst att springa runt med. Rosa vann sin klass med CK och blev reserv bästa tik! Så stolt över lilla puppan :love:. När vi kom hem fick hon springa några varv på agilitybanan på tomten och det gillade hon.

Blondie var också duktig och skötte sig bra på bordet och i ringen. Det var en stor juniorklass på 9 toytikar och hon fick en etta och kom på reservplats med hederspris! Fina kritiker fick de båda två. Det var en bra debut för våra pussgurkor.

Cissie och Blond! Foto: Cecilia


Cissie med Blondie och Rosa!

Sommaren har tagit en liten paus men återkommer snart hoppas jag.

I dag fick jag en systerdotter :love: till och barnen fick en ny kusin! Ska bli så kul att få se henne om ett par dagar. Till helgen ska vi på bröllop igen. Det har varit mycket bröllop och barnfödslar i år, skoj.

På återhörande,
Alexandra :-)Båstad forts.

Blir ju alldeles Båstadsjuk och längtar tillbaka när jag ser bilderna därifrån. Det finns så många trevliga promenadvägar där och många har hund. Kommunen bjuder dessutom på "påsar" med hjälp av sponsorer och därför är det rent och snyggt nästan överallt.

Lite bilder från ett par av våra många promenader kommer här:


En av de första dagarna tog vi en långpromenad till hamnen i 30 graders värme. Lite väl varmt tyckte de 4-benta.


Fanny, Pupp, Blond och Libbsan tar igen sig i skuggan en stund.


Cissie och Blondie vid laholmsbukten och Båstad i bakgrunden

Blondie på en bunker!


Tungorna hängde som slipsar men de hängde glatt med ändå.


Blondie utforskade ett gammalt träd på en strand!


Libby och Blondie bekantade sig med söta mopsvalpen Anita bara 9 veckor gammal som vi stötte på en kväll i Malen! En sån lustig liten hund hade de aldrig träffat på tidigare. Hon var jättesöt:love:


Sista promenaden innan vi åkte hem.

Kylmattan är fortfarande sval men tyvärr så har någon liten söt pälsboll varit i min säng och bitit på den. Den är lite trasig och hålls numera ihop av en plastklämma och lämnas inte obevakad längre stunder. Tänk alltså på att innehållet kan vara lockande för våra 4- benta och det är säkert inte nyttigt att äta upp innehållet ;-). Dynan är köpt på Gibbon. Det står "pettoy" och "the best cool bed" på plasten samt Cooled by Vapoization. Resten är på kinesiska.

Kylduken hittade jag inget märke på mer än "Absorbent Towel" och "Produced for Party Pets by GCI". Hoppas det kan vara till någon hjälp!


På återhörande,
Alexandra :-)


Båstad, Skansen, ny kusin mm.

Vi hade en underbar semester i Båstad med strålande sol nästan hela tiden. Vattnet i havet var svalkande och bassängen var härlig den med. Bassängvattnet tas från bukten så det var salt och fint :-). Flera kvällar cyklade vi till hamnen och då fick ofta Rosa och Blondie följa med för lite socialträning. De fick sitta i varsin cykelkorg. Folklivet i hamnen tyckte de var helt OK och det är verkligen fullt ös i Båstad under tennisveckan. De väckte uppmärksamhet varje gång och många ville klappa och fråga om dem. En gång fick de följa med in på centrecourten men de verkade inte så intresserade av tennis *ler*.

Det blev mycket fotande av solnedgångar, yachter, bäckar i Axelstorps ravin, pudellek mm. Lite foton från olika dagar kommer här. När kompakten blivit tömd kommer fler :-).


Blondie i hamnen. Rosas lugg syns till vänster :-)


Blondie och Rosa med kallbadhuset i bakgrunden.


Blondie vill ha en egen yacht!


Sockervaddet i hamnen


Blondie rör sig fint!


Pupp och Blond erövrade en kanon vid skansenbadet!


Blondie med småmattarna i hamnen


Minigolf tyckte framförallt Rosa var en höjdare. Hon hoppade in på banorna och tog golfbollen. Busfian :-)


Söta Blond!

Fortsättning följer....

I dag hälsade vi på min nyfödda systerdotter endast 4 dagar gammal. Hon föddes dagen före mina tvillingflickors födelsedag! Hon var så liten och jättesöt. Lilla hjärtat :love:. Välkommen till världen!!

Cissie med sin nya kusin!

Sen gick vi till Skansen och tittade på de djur som orkade röra sig i värmen. Det var repetition inför "allsång på Skansen" och det var kul att lyssna på bl.a Salem Al Fakir.


Anders Lundin


Drängarna spelade ett fartfyllt nummer!


Vi blev filmade när jag stod och filmade *ha ha*.


Lite skansendjur och mer bilder från Båstad kommer i nästa inlägg.

På återhörande,
Alexandra :-)

Kylhandduk mm.

Värmeböljan fortsätter så nu har vi köpt ytterligare en kylande produkt. En kylhandduk! Den blir bra att ha för hundarna när det krävs extra svalka.


Kylmattan är fortfarande sval och skön. Man kan ju undra vad den innehåller? En gång i veckan ska den få 2 koppar vatten så den inte torkar ihop :-). Jag har den faktiskt själv just nu på natten, under lakanet.

Till mälarens sköna vatten åker vi nästan varje dag och det är riktigt behaglig temperatur i vattnet nu.
Såg en duktig andmamma med 7 söta andbarn. De följde sin mamma så fint:
Mamman först och en hel rad med följsamma små andbarn.:love:


En annan and som letade mat!


Man får akta tårna när de kommer nära. De kan nypas *ler*.


Snygg skrattmås som precis ska lyfta!

På återhörnade,
Alexandra

Kylmatta

Så härligt varma dagar vi har nu. Strålande sol och 26-28 grader varmt. En riktig värmebölja som det bara blir ett par ggr./ år. Hundarna kan tycka att det blir lite varmt och därför köpte jag en kylmatta att testa. Den har hållit sig kall i flera dagar nu så den ska användas i bilen när vi åker till Båstad. Cissie har haft den i sängen på natten som svalka och hon verkade nöjd *ler*.


Innerpåsen sänktes ner i 2 liter vatten som den sög upp på ett kick.


Sedan lades den i tygpåsen och simsalabim blev det en sval och skön dyna :-). 1 gång i veckan ska den "matas" med lite mer vatten så den inte torkar.

Blir perfekt att ha med på hundutställningar också. En kylhandduk är säkert också bra så en sån ska jag skaffa nästa vecka.

Ha en fortsatt varm och förhoppningsvis solig sommar!

På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0