Agility

Hundarna är såå duktiga på agility. I dag köpte vi en platt tunnel med säkert 4 meter långt släp och det behövdes inte mycket träning innan Rosa och Libby flög igenom. Vi passade på att byta plats på hindren så vi fick en ny bana också. Blondie är duktig på att hoppa och klättra över A hindret men tunnlarna förstår hon sig inte riktigt på ännu. När vi tränar dem så stänger vi så klart in de som inte går banan för stunden men de lyckas ofta bryta sig ut och till slut är det 2- 3 stycken som springer runt bredvid varandra. Snacka om att de tycker att det är kul.

Stilstudie på Rosa. Hon har en morbror och en moster som tävlar framgångsrikt i agility så Rosa skulle säkert också kunna bli riktigt duktig på banorna om hon bara fick chansen.

Tack till alla som hört av sig och frågat hur jag mår! Det blir stadigt lite bättre och jag tackar min lyckliga stjärna att det inte blev värre än det blev.

På återhörande,
Alexandra :-)

Cykelolycka och midsommar.

Sätt inte två hundar i en cykelkorg, rulla nerför en backe och håll emot med handbromsen för att bromsa farten för då kan det gå som det gjorde för mig. :-( Cykeln blev som en rodeohäst, sparkade bakut, kastade av oss och gjorde så den föll över både mig och hundarna. Hundarna klarade sig gudskelov utan skador men jag själv slog axeln och huvudet i asfalten och är full av blåmärken på andra ställen. Jag som normalt alltid har hjälm lät bli denna ggn. eftersom jag hade gjort diademet fint med blommor då vi var på väg till midsommarfirande vid mälaren.

Tur i oturen att jag inte bröt något, att jag inte fick hjärnskakning, som det verkar, och att hundarna inte behövde åka till akuten på midsommarafton. Från och med nu lär hjälmen alltid sitta på mitt huvud när jag ska cykla iallafall!

Det sticker som av knivar och bränner som eld. Armen bär jag i mitella till och från. Hoppas det inte är en spricka i axeln. Får väl röntga om smärtan inte ger med sig.

Så här fint var det meningen att hundarna skulle sitta i korgen:


Får ta och träna dem en och en nu så de får tillbaka förtroendet för cykelkorgen. Vi ska ju snart till Båstad och där cyklar jag ofta med dem sittandes i korgen.

Till midsommardansen kom vi ändå till slut men lite senare än planerat, med bil. Jag borde väl egentligen ha stannat hemma och vilat mig men jag hängde med ändå.


Cissie vinner polkagrisar!


Vilket kap för en gottegris!
Blondie fick följa med!

Cissie filmade lite av folkdansen:På återhörande,
Alexandra :-)

MJ- gone too soon!29.8 1958- 25.6 2009


Mimmi 8 veckor

Lilla söta Mimmi är 8 veckor i dag. Hon är helt ljuvlig och av minsta minimodell. Hennes vikt är 1025 gram och höjden ca. 15. 5 cm. Hon är av en härlig toytyp och påminner väldigt mycket om lilla Riley som vi hade i höstas och som var efter Melody och Jamie. Riley och Libby är halvsyskon så släktskapet finns ju där.

I förrgår var Mimmi hos veterinären för chip, vaccination och besiktning och det gick jättebra. Badad och klippt har hon blivit också. Mimmi var så duktig och man vill bara pussa på henne så söt blev hon. 

Att få vara ute på gräset och leka är det bästa hon vet. Mimmi är en framåt tös med glimten i ögat. Ganska tuff och det är bra när man inte är så stor!
Riktigt snygg är hon med ett mycket vackert huvud och små mörka ögon. Härliga små tajta tassar som jag älskar. Kort rygg och välvinklad fram och bak. Bra päls.

I morgon tar Mimmi sin kappsäck och flyttar ur boet. Det känns i hjärtat men jag vet att hon kommer att få det bra i sitt nya hem. Lycka till med er nya familjemedlem och hoppas lilla juvelen kommer förgylla era liv i många år framöver!

Här kommer lite bilder på vår egen toyprinsessa Lady Gaga:
Vilket uttryck!


Mor och dotter


Sötnosen!


:love:

På återhörande,
Alexandra :-)

Länge leve brudparet!

GRATTIS kronprinsessan Victoria och prins Daniel!

Johan och jag åkte in till city och fick en oförglömlig dag i trängseln med alla andra som ville gratta brudparet. Vädret var perfekt och vi fick många fina bilder på de lyckliga tu :love:.


Nygifta i kortege på strandvägen! Slupen är såå liten mot övriga båtar på strömmen! Här stog vi på ett staket på bron vid nationalmuseumet. Var rädd att jag skulle ramla ner men jag lyckades hålla balansen :-).

18 Jasplan i formation som amors pil!

 
Bevakning på taken och norska kungaparets båt.


Brudparet på slupen med Dannebrogen i bakgrunden!


Som två dockor!
 

   


slottsbalkongen mot norrbro!
 


På återhörande,
Alexandra :-)

LOVE Stockholm 2010 och Mimminytt

Vi tog en sväng till stan och Blondie fick följa med. Riktigt kul var det och Cissie och Blondie blev fotade av massa turister :-). Att åka tåg var nytt för blondinen men det gick så bra så. När man har en systemkamera så är det svårt att bestämma sig för vilket objektiv som ska med. I dag blev det Canon EF 50 mm/1.8 II som fick den äran och den skötte sig bra *ler*.


Cissie och Blond kollar in en gatuartist


Drottninggatan
Två söta blommor i pyntet inför kronprinsessbröllopet!

   

 


Lejon!


2 lejon :-)


Coola Blondie :love:

   


På strömbron blev töserna inklusive Blondie förevigade av en fotograf i "Ploppståndet":


Kungsan
 
Jag trodde att Blondie skulle slockna när vi kom hem men energin räckte till en leksund med Mimmi också.

Mimsan har blivit hela 7 ½ vecka nu. Tiden går alldeles för fort. Hon väger ca. 990 gram och är en liten gulleplutt. Hon har verkligen förutsättningarna att bli en liten toydocka. På måndag ska hon till veterinären för vaccination, chip och besiktning och på onsdag flyger hon ur boet. Ska fota henne i början på nästa vecka.
Libby har henne f.f. under sträng övervakning men låter de andra ta del av henne också. Libby hör till urmodersläktet som ger upplägg till sina valpar. Inte alla tikar gör så men det är naturens sätt att avvänja valparna. Mimmi får en slurk mjölk någon gång per dag också och den är värdefull.

På återhörande,
Alexandra :-)

Mimmis stamtavlenamn

Nu har Mimmi fått sitt officiella namn. Vi spann vidare på temat från morbröderna och Mimmi fick bli en liten Lady Gaga :-). Det passar bra på en sån liten ärtig och framåt pudelfröken. Naturligtvis ska hon få en musikvideo också:


Mimmi tillbringar mycket tid på köksgolvet men Libby är fortfarande väldigt beskyddane och vill inte gärna släppa fram övriga flocken till henne. Blondie passar på så fort Libby försvinner ur synhåll och leker samt tvättar lillstumpan. Rosa är också mycket intresserad av henne. Vi hoppas på bättre väder så hon kan få komma ut i trädgården igen. Mimmi älskar att springa omkring på gräsmattan.

I dag var det skolavslutning för yngsta tjejerna. Sista dagen i denna skola och till hösten ska de börja sexan i högstadieskolan. Tänk så stora de blivit! För mig kommer de alltid vara småttingarna *ler*.

På återhörande,
Alexandra:-)

Poker har flugit ut...

Nu har bästa Pokerpojken packat sin kappsäck och lämnat boet. Han är redan mycket saknad men vi tror och hoppas att han kommer göra stor succé i sin nya familj i Danderyd. Lycka till med er nya familjemedlem!


Passade på att ta många nya bilder på honom i går och de kommer snart i bloggen.

På tal om att flyga ur boet så följer jag två holkar på webben. Holk 1 finns i Viksjö och innehåller två söta talgoxeungar:
http://www.lenassida.se/sida2.html. Holk 2 finns i Seattle USA och där huserar sju pigga flygfärdiga ungar av rasen Chikadee, Talltita: http://www.ustream.tv/channel/black-capped-chickadee-nest-cam/v3 -högerklicka på länken och välj ny flik, verkar inte fungera annars!-
Intressant att se hur föräldrarna matar och håller rent efter ungarna. Vi har ju fågelungar i holkarna här också men de holkarna kan jag bara se från utsidan. Får nog försöka snickra en egen holk med webbkamera :-).

Gick en härlig promenad med hundarna i dag och såg ett vackert hav av vallmo.
Såg en "drake" på ett träd också. Kan du se den? Huvudet till vänster och vingarna på ryggen :-).På återhörande,
Alexandra :-)


Mimminytt, 6 veckor i morgon.

Bilder på Mimmi utlovades och i dag har jag försökt hålla jämna steg med fröken "hopp och skutt" på gräsmattan för att få till något mer än ett suddigt virrvarr av päls :-). Av bilderna jag tog i går var det bara en som blev hyfsad och då höll jag henne i famnen.

Mimmi älskar att springa på gräset och utforska tomten så det får hon göra lite då och då. Jag vågar inte lämna henne där ute för hon är ett lätt byte för en större fågel eller katt så övervakning är det som gäller.
Blondie blev så glad när hon såg Mimmi ute och det fullständigt lös barnvakt ur ögonen på henne. Mimmi tyckte att Blondie var lite hårdhänt så nannyplikterna får nog vänta ett tag. Libby är fortfarande väldigt mån om sin dotter och är nästan alltid vid hennes sida.

Nu har jag äntligen hittat något som faller Mimmi i smaken- färskfoder! Köttfärsen som hon fått innan var blähää men färskfoder var gott och intressant. Maizenavälling får hon också och det lapar hon glatt i sig. Är man prinsessa så är man men något silverfat blir det inte *ler*. 3 små mål om dagen får hon och + flera dimål av sin mor.

Mimmi blev badad och klippt häromdagen och en supersöt liten docka tittade fram ur lurvet.


Söt som socker!


Spännande med gräsmattan


Mimmi hittade liten tennisboll....


...och en stor boll!


Snyggingen!


Agilityhindren var kul att prova på!


Blondie älskar valpar!

På återhörande,
Alexandra :-)

Sjung om studentens lyckliga dar...

I fredags var en fantastisk dag då äldsta dottern tog studenten! Vi var verkligen sprickfärdiga av stolthet över henne.
Systrar!


Grattis Lollo och Dennis! Äntligen är skolan slut och sommarlovet väntar!

Det är kul med studentfirande men nuförtiden är det inte så mycket individuella hämtningar utan de flesta åker på flak med hela klassen. Kommer ihåg när vi bodde i Vallentuna och Lollo var liten. Då brukade vi sätta oss på en sten mittemot gymnasieskolan där och titta på skådespelet vid studenten varje år. Eleverna blev hämtade med häst och vagn, orkestrar, öppna bilar, helikoptrar mm. Det var tider det :-).
Lollos klass

Idag var Mimmis blivande matte och husse här och hälsade på. Tror minsann att det blev kärlek vid första ögonkastet för både dem och Mimmi. Mimmi ska bo i innerstan och döpas om till Signe:love:.

Poker följer med på promenaderna nu och han tycker att det är jättekul. Han är verkligen okomplicerad och han kommer att bli en underbar kompis för sin nya familj.

Foton på Mimmi kommer snart!

På återhörande,
Alexandra :-)


RSS 2.0