Poker på äventyr....

Poker får en hel del miljö och socialträning just nu och han tycker att det är jätteskoj med alla nya människor han träffar. Att gå i koppel gör han helt obehindrat och han är ett nöje att ha med sig. Poker är en cool kille.Poker väcker beundran överallt och han ger slickar tillbaka som tack för alla klappar :-).


Inomhuscentrumets hala golv var inga problem.


Poker på upptäcksfärd! Sötnosen :love:.


Lite mera klappar!


Lite bus mellan varven måste ju hinnas med också :-).


Poker inspekterar Barkarby outlet!


Lekplatsen var nog roligast. Där blev han så här glad av alla barn.


Dags att trava till bilen igen. Snyggt steg!

Poker är lite kär också...i sin systerdotter Mimmi:love:. Flera gånger har jag hittat honom i hennes valplåda. Han är ju en jätte i jämförelse så det går verkligen inte för sig men Mimmi såg trots allt ganska road ut och verkade glad över sällskapet.

På återhörande,
Alexandra :-)

Poker 11 v. söker hem!

Nu känner vi att det är dags för bästa Pokerpojken att han får en alldeles egen familj att rå om. Dessa extra veckor som vi fått med honom har varit guld värda och vi kommer nog alla fälla en tår när han flyttar. Poker har en underbar personlighet och är smart som få. Han har sociala färdigheter och fungerar bra med alla husets övriga hundar. Leken kan stundtals bli vild men han hänger med glatt. Poker har lyckats charma Melody så till den grad att hon lyckats klämma fram lite mjölk till honom. T. o. m. Libby som har en egen valp har låtit honom hållas och faktiskt låtit honom dia även henne en gång :-).


Libby ger en slurk till sin halvbror!

Poker älskar att gosa in sig i knät för en mysstund men är full med bus mellan varven. Han ger härliga pussar och "naggar" i örat. Han äter bra. Särskilt färskfoder är en favorit.

Toypudelvalpen Poker Face är efter championföräldrar som är DNA testade och fria för PRCD formen av PRA. Han är vaccinerad, chipmärkt, registrerad i svenska kennelklubben med stamtavla. Avmaskad ett flertal gånger. Poker är veterinärbesiktigad och leveransklar. Han är miljötränad och mycket social. Vi tror att en familj med barn från 5- 6 år och uppåt skulle passa honom bra.

Hör av er vid intresse! poodles@toypudel.com 

Här kommer bilder på prins charming:


Släpp ut mig!
Vem kan motstå den blicken?


Poker gillar bollekar!


Blivande agilityämne?
Kan stå fint också!


Mot hindret!

På återhörande,
Alexandra :-)

Mimmi 4 veckor

Tänk att lillstumpan redan är 4 veckor! Mimmi vägde 774 gram idag men ändå ser hon inte stor ut. Hon har blivit avmaskad en gång och det gick bra. Klorna har blivit klippta flera gånger. Här kommer lite bilder på lilla prinsessan:
Mimmis beundrare i valplådan! Hon är i Josies famn längst bak till vänster :-)

Snart kommer nya bilder på Poker face!

På återhörande,
Alexandra :-)


Sköna maj...

Förra veckan gick verkligen i ett. Vi firade 20 årig bröllopsdag:love: med att göra Sthlm på tu man hand. En jättemysig eftermiddag/ kväll i strålande sol fick vi där. Nya systemkameran som jag fått i bröllopsdagspresent var med förstås. Är såå glad att den är min och filma kan den också :-)! Såg i efterhand att motljusskyddet gav vinjettering i vidvinkelläget så det har jag numera tillbakafällt när jag fotar brett. Ser ju rätt coolt ut i.of.s. som om man tittar i kikare ;-).


Gamla stan!

 


Sankt Göran & draken!

   


Mysiga kåkar på söder!


Katarina kyrka!


Grönan!


Tegelvikshamnen från Katarinahissen!


Vi avslutade med en härlig middag på Jimmys!

I lördags var vi så bjudna på bröllop och skulle se till att minsta syster yster giftes bort ordentligt. Det var hur romantiskt som helst med bröllop i Seglora kyrka och middag på Nyloftet inne på Skansenområdet. Det blev väldigt sent innan vi kom hem men barnen hade varit duktiga och passat/ matat alla hundar/ valpar.


Har hunnit med att fylla år själv också. Maj är en hektisk och rolig månad och den är inte slut än :-). Nu ska vi börja planera på allvar för äldsta dotterns student som infaller om en och en halv vecka. Stoora tjejen :love:.

Poker blev badad och klippt i dag och han är verkligen hur tjusig som helst. Han protesterade ordentligt när jag skulle raka nos och tassar men jag var envisare än han :-).

Sötaste lilla toyflickan Mimmi fick nosen framrakad också så nu ser hon ut som en pudel och inte ett virvelmarsvin! Måste vara rekord i pälsmängd på den valpen *ler*. Hur söt som helst blev hon. Äntligen har hon kommit upp ordentligt på benen. Det var svårt i början och hon vinglade än hit än dit. Inte lätt att få till balansen med den kroppshyddan *ler*. Nu är hon riktigt stadig och kan nästan springa. När Libby kommer till henne så tar Mimmi upp tassen och vill leka. Köttfärsblandningen tycker hon är blä men lite går ner ändå. Mammas mjölk är mycket godare.

Foton på underverken kommer nog imorgon!

På återhörande,
Alexandra

Vaccination, Penny mm.

I dag fick Blondie sin rabiesspruta. Hon sa inte ett pip. Cool pudel det där :-). Nu får vi hoppas att vaccinet ger nog med antikroppar för jag brukar bara ge en spruta.

I dag är det ju norges nationaldag och vi fick ett fint brev från lilla Penny som numera är norsk. Penny är dotter till Melody och Jamie och är bara 25- 26 cm. hög och väger 3 kilo. De är nu tillsammans föräldrar till två så små toyflickor :love:. Melody är inte liten men ger åtminstone tillsammans med Jamme små töser.


Söta Penny nationaldagsfin 8 månader.


Hittade en till bild där hon är nästan 5 månader gammal. Underbart söt är hon!


Poker får vara med också där han spejar ut över domänen.


Och lite action. Poker,  Mello och Blondie i full fart!


Blondie, Mello och Lubban!

Vädret visar sig från sin bästa sida med sol och ljumma vindar. Bara att njuta så länge det varar. Handlade massor av blommor i helgen som ska planteras i krukor utomhus. Det kommer bli så fint.

På återhörande,
Alexandra :-)

Sommardag

En sån underbart skön försommardag vi haft i dag. Strålande sol och +22 grader varmt. Hundarna har legat i skuggan och haft det skönt men de har också busat runt mellan varven. Poker hänger med de stora hundarna ut på tomten och han sätter fart på dem allihop vill jag lova. Tuff kille det där.

Vi gick en skön promenad på eftermiddagen och Libby ville äntligen följa med igen. Nu kan hon lämna den lilla för en stund med oss övriga. Skönt för henne. Hon fick en make over på förmiddagen och det märktes att hon uppskattade att få ett bad och en klippning.


Gänget som följde med på promenad. Rosa, Fanny, Blondie, Libby och Melody :-). En riktig försommarbukett!

På återhörande,
Alexandra :-)


Flockliv

Spännande är det att leva med en flock hundar. Lille Poker har en härlig nanny i Blondie men nu har han också fått en amma. Melody har börjat ge honom di :-). Undrade vad Mello och Poker gjorde i buren i köket när jag hörde små smackande ljud. Tittade in och såg en mycket nöjd Melody ge di samtidigt som hon tvättade honom. Var ju tvungen att kolla efter ett tag om hon hade mjölk eller inte och visst kom det något från spenarna. Så här kan det gå till när tikarna hjälper varandra.

Det har kommit in önskemål om lite fler bilder på vita pudlar och det kommer här:
Blondie precis 8 månader gammal och nyfriserad.
Blondie nästan 9 månader! Hon är fortfarande 26.5 cm hög och har stått still ett tag. Vi får se om hon är nöjd med toystorleken eller om hon tänker växa lite till.

På återhörande,
Alexandra :-)

Poker & Mimmi

Poker är så duktig att äta. 3 mål per dag slinker ner utan problem och någon mjölk ger inte Fanny längre. Matbaren har stängt :-). Färskfoder och valpfoder får han nu. När de stora hundarna springer ut på tomten så följer han efter i full fart. Han vet vad han ska göra när han kommer ut och händer det olyckor inne så sker de oftast på tidningen. Duktig pojke :-).
Snart är han redo att flytta hemifrån och det kommer bli med stor saknad som vi släpper iväg honom. Brorsan flyttade förra veckan och enligt rapporter så gick flytten utan problem. Fanny får så härliga valpar!


Gulleponken :love:
Melody morrar när han blir för närgången men precis som alla andra valpar bryr de sig aldrig om vad hon säger utan fortsätter obekymrat att gosa in sig bredvid henne. Hon är alldeles för snäll och det märker de snabbt.

Libbys lilla tös Mimmi ser ut som Barbapapa och ibland hamnar hon argt pipande på rygg och kan inte vända sig rätt igen. Hon ser mer än välfödd ut och det kommer nog ta ett tag innan hon kommer upp på benen :-). Foto kommer när hon öppnat ögonen.

På återhörande,
Alexandra

Åsså lite hundar...


Rosa och Mello vill ha godis!


Mor och dotter!


Pup

På återhörande,
Alexandra :-)

Våren smyger fram

Fort går det inte med vårens framsteg men det händer ändå lite för varje dag. Dagar som denna med regn och kyla blir det inget gjort i trädgården men växtligheten exploderar väl snart nu när det blev blött. Har sett att snäckor och sniglar har vaknat och Fanny hittade en kopparödla i förra veckan.

Fotade lite på promenaden vi hann ta innan himlen öppnade sig:

 
Forsythia

 
Björkhängen- attjo!


Vacker blåsippa!


Blåsippan ute i backarna står...


En myra såg uppretad ut när jag fotade blåsipporna!


Vitsippsbacke!

Jag har numera alltid med mig kompakten i fickan och det blir mycket mer foton tagna då. Fotade lite pudlar också men de får komma i nästa inlägg.

Gå in på denna länk http://www.lenassida.se/sida2.html. Då kan ni följa en talgoxekull i fågelholken. Häftigt!

På återhörande,
Alexandra

Fågelliv i trädgården

Det händer mycket i naturen nu och det är så härligt att få följa skiftningarna från dag till dag. Jag matar fortfarande fåglarna men de som kommer gör det lite mer sällan och hela tiden i par. Det är så sött. T.o.m ekorren Piff hade ett tag en liten hona Paff men nu ser jag ingen av dem speciellt ofta. De kanske har fått ungar?

Ibland hörs det konstiga ihåliga ljud i skogen. Johan trodde det var tallarna som knarrade men nu har jag fått svaret :Hacke som försöker göra hålet större i fågelholken! Nu lär ju inga småfåglar våga sig dit.

Vi har tre holkar vid tomtgränsen och i den ena har en talgoxefamilj flyttat in:


Talgoxe med Blondiepäls i näbben. Så mjukt och skönt ungarna kommer få det!

I den andra bor numera en söt liten blåmesfamilj:


Här är det upptaget!


Två små rödhakar verkade som de tänkte bygga bo under garagetaket men nu har jag inte sett dem just där på ett tag så de kanske insåg att det inte var den bästa av platser :-)?Ett litet förtjusande grönfinkspar som kommer troget varje dag. De sitter länge tillsammans och äter långsamt av hampfröna. Sött!


Ett ringduvepar har vi som har vänslats på husnocken:


Blyger!


Nötskrikorna har också bildat par och de samlar kvistar till boet och kommer då och då till fågelbaren och förser sig. Lite skräniga är de och väldigt lättskrämda men så vackra att se på så det har vi överseende med.


På återhörande,
Alexandra


RSS 2.0