Valparna 3 veckor gamla

Nu händer det massor i valplådan. Laa-Laa och Po har öppnat ögonen och ser nyfiket på sin omvärld. De kan också gå lite svajigt i lådan. Valparna har upptäckt att de har syskon och försöker bita lite i varandra. Det ser så sött ut. Mamma Libby försöker de också att bita tag i med sina än så länge tandlösa munnar. De reagerar på ljud och tittar upp när jag pratar med dem.

I går blev valparna avmaskade för första gången och det smakade tydligen inte så gott. I dag däremot fick de smaka på något som båda två blev helt vilda över. Mager nötfärs, äggula och rapsolja- mums för små valpar. Libby åt begärligt av det lilla som blev över.
Jag visslar alltid på ett speciellt sätt när jag kommer med mat till dem och snart kommer de komma springande när de hör signalen. Jag visslar på samma sätt till de vuxna hundarna när de ska få något gott så det är en bra inkallningssignal.

Dagens vikter blev: 614 gram för tik 1, Po, och 588 gram för tik 2, Laa-Laa! Riktiga knubbisar och väldigt jämna viktmässigt.

Laa-Laa och Po verkar få bra pälsar som nu redan är fulla av vågor. I nästa vecka ska de bli lite klippta. Klorna har jag klippt flera gånger redan. De växer snabbt. 

Valparna fick flytta ner i köket i helgen och där händer det betydligt mer än i valprummet. Familjen är instruerad om att ytterdörrarna endast för vara öppna korta stunder för det är ju vargavinter ute nu och drag är inte bra för späda valpar. Blondie är om möjligt ännu nyfiknare nu men vågar inte gå fram till valparna ännu. Libby vakar noga över sina telningar och vill inte ha besök i valplådan. Jag satte kompostgaller runt valplådan med ett inhopp så det blev ett större område fritt från den övriga flocken.

Libby fick ett skönt bad i dag och hon har klarat pälsen förvånansvärt bra. Hon badades i K9 och det är verkligt bra för att förebygga tovor. Pälsen håller sig också fräsch längre tycker jag. Hon är så söt Lubban och hade så bråttom så bråttom att se till sina juveler när hon var klar.


Tik nr.1, Po, med sin vackra mamma!


Titta så söt lilla Po är :love:!


Den fina toyfamiljen. Laa-Laa diar och Po som är mätt vandrar omkring i lådan :-).


Laa-Laa kan också ligga på rygg. Mätt och nöjd efter maten slickar hon sig om munnen!


Ljuvligt söta Laa-Laa gossar in sig :love:.


På återhörande,
Alexandra :-)

Fotomässan

Idag har vi haft en jätterolig dag på Fotomässan i Älvsjö. Foto är mitt stora intresse förutom hundarna och det var kul och inspirerande att gå på fotomässa. Kändes lite konstigt att inte se några hundar på Älvsjömässan men de fanns med på foton iallafall.


Intressanta föredrag, fotoutställningar och köpglada besökare som det verkade.


Drömglugg??

Vi köpte lite fototidningar till mässpriser och provfotade med Canon EOS 60D. Den var en trevlig bekantskap. Ett besök i Fotosidans monter var givet för att kolla in det stora fotot som var uppbyggt av ca. 6000 mindre bilder. Jag deltog med 8 små miniatyrfoton där och det var kul att leta efter dem i den stora bilden.


Stora fotot!


Miniatyrer!

Miniatyrer forts.


Fotokonst av Bingo Rimér!

Bingo i montern! Det var nog den mysigaste montern med skinnfåtöljer mm.


Söta pingviner!


Flera gulliga pingviner!


Häftig flodhästbild!

Hos Kameradoktorn fick vi 2 stora fotoutskrifter i A3 och vi valde en bild på sockervaddet och en tiger från Kolmården. Johan paxade fotot på Blondie. Hon är hans favorit :-).

På återhörande och trevlig helg!
Alexandra :-)

Valparna 2 veckor gamla

Libby och valparna mår bra. Libby har bra aptit och äter 4 mål per dag.  Småttingarna ökar fint i vikt. I dag vägde tik 2 med märkningen på svansen, Laa-laa, 518 gram.  Tik 1, Po, vägde stadiga 526 gram. Arbetsnamnen är alltså Laa-laa och Po från Teletubbies. Vi får se om de blir lika busiga?
Laa-Laa

Poo

Ögonen öppnas när som helst nu. Tänk så fort det går. Snabbare för varje kull känns det som men så är det ju inte.

Libby är en supermamma som sköter om sina valpar exemplariskt. Hon har mycket mjölk så valparna är mätta och sover nöjt mellan målen.


Libby och valparna 2 veckor gamla! Poo till vänster.

Po till vänster!


Att ge mat sittande går också bra :-)


På återhörande,
Alexandra :-)

Libbys valpar 1 vecka gamla

Libby är den bästa av mödrar. Hon är mycket vårdande och försiktig med sina små. I dag har hon börjat lämna dem för korta stunder men innan dess har hon legat som en liten höna runt dem dygnet runt.

Libby putsar, tvättar dem, erbjuder mat och mjölk har hon i överflöd. Redan första dygnet rann det till och jag var tvungen att mjölka ut lite för att lätta på trycket i de delar av juvret som inte användes.

Det har varit lugnt i lådan från första stund och Libby har sluppit eftervärkar och medföljande krafs i lådan. Det har varit skönt både för henne, valparna och mig. Man ser att hon njuter av att vara mamma och att hon tar sin uppgift på största allvar.

Libby visar övriga i flocken att de ska hålla sig på behörigt avstånd från hennes juveler och det verkar som det respekteras. Blondie är oerhört nyfiken och ställer nog gärna upp som lektant när de blivit lite äldre.

Valparna ökar på bra i vikt. Tik 1 som vägde 172 gram vid födseln väger i dag 340 gram. Tik 2 som hade en födelsevikt på 158 gram väger 328 gram på sin 1 veckas dag. Riktiga bamsevalpar :-). Nog får de bra och fet mjölk alltid.

Båda har vackra välformade huvuden och pälsarna är glansigt svarta. De häver sig fram i lådan och hittar snabbt sin mamma. Får se om klorna behöver klippas lite senare i dag.

Libby myser med sina döttrar.


Tik nr 1, 6 dagar gammal!


Tik nr. 2, 6 dagar gammal.

Se så söta halvsyskon som Rosa har fått!

På återhörande,
Alexandra :-)

Regn, rusk, K9 och lite höstblom

November ger jag inte mycket för. Regnigt och blött ute. Nu lägrar sig också ett kompakt mörker som inte lättar förrän adventsljusen och ev. snön lyser upp. Det är denna blöta utomhus som faktiskt får mig att längta lite efter kallare väder.

Efter frostnätterna i oktober trodde jag att fästingarna gått och lagt sig för vintern men inte då. Efter en dyblöt promenad runt översjön hittade jag en krypandes på Blonda. Dagen efter satt det två små blodsugare i hennes ena öra. Det konstiga var att de var döda båda två. Frågan jag ställer mig nu är om det var K9 som dödat dem?? Hon var badad i det schampoot och sprayad med Nanomisten vid omtottning? Övriga hundar som var med på promenaden var fästingfria.

Höstens blöta långpromenader började med overaller på Rosa och Blondie men efter att tovorna blev för många så får de nu vara utan. Får kanske ändå sätta på Blond overallen när det är som blötast. Vita hundar och lera är ingen snygg kombination.

Blondie har hoppat högst upp på en stubbe och vill ha godis!

Innan stubben blev hoppvänlig så var det en groda. Exakt så här såg den ut med ögon och allt men visst kan någon ha lagt löven så? Gulligt var det i alla fall.

Trots kalla nätter så blommar det fortfarande på sina ställen både i krukor och fritt i naturen.Söta pelargonknoppar!


Penseérna fick en "kull" på hösten också!


Marguerit som är ganska ensam att blomma i balkonglådan


Eldkaprifol


Mossflox som suger åt sig av lite svag höstsol!


Kärleksört


Avslutar med en bild på en korv från ICA med hundar på :-) Undrar vad den ska symbolisera?

På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0