Valparna 7 veckor gamla mm.

Småtrollen börjar bli stora nu. De leker för fullt med varandra och med de övriga hundarna. När de blivit trötta så kan de somna var som helst i en liten hög. Båda är sociala och gosiga pudlar som älskar att få komma upp i famnen. Valparna är väldigt vackra båda två med fina huvuden, bra hakor och uttryck. Härliga pälsar, fina svansar och snygga tassar. Korta kompakta kroppar med bra bakvinklar och rörelser. Båda har bra bett.

Avvänjningen har gått framåt med stormsteg och de äter nu 3 mål per dag med stor aptit. Rosa bjuder fortfarande på ett mål mjölk då och då och det är värdefullt för valparna att hon fortsätter med det ett tag till.

I dag fick valparna på sig var sitt halsband, det kändes konstigt, och plötsligt kunde de inte gå längre utan att klia sig på halsarna :-).

I morgon ska de få gå ut i trädgården för första gången. Det ska bli kul att se vad de tycker om det.

Här kommer ett par bilderna på juvelerna:


Söt bild på en stolt mor med hennes vackra valpar! Rosa tillbringar fortfarande
mycket tid med dem.


Tummelisa och Teddy myser i korgen!


Tummelisa och Teddy äter mat. Stella väntar på resterna :-).


Gott med mat!


Som avslutning kommer en bild på "Tamen" som fick för många gosedjur av
lillmattarna i julklapp! Hon blev alldeles vild och uppspelt för varje paket
hon öppnade innehöll en mus eller något som pep. Tillslut satt hon och gnällde
när hon inte fick plats med alla i munnen på en gång *pluttan*.  Här har hon samlat
en massa möss, en kråka samt en räv.

God fortsättning!

På återhörande,
Alexandra :-)

Valparna 6 veckor forts.

Valparna har nu fått sina officiella namn och vi spinner vidare på parfymtemat. Mamma Rosas namn finns med också:

L. Rockin' Rio- "Teddy"
L. Midnight Rose- "Tummelisa".

De har fått många smeknamn. Teddy kallas för Bamse, Nalle, Rocky och snutte :-). Tummelisa kallas också för Lisa, Fia, minivalpen och Tuddelisa :-).


Vår ljuvlige chokladpralin Teddy är till salu!


Teddy tränas att stå fint på bordet!


Teddys vackra ansikte!


Teddy ser cool ut!


Teddy tuggar på tunnelsnöret!

Tummelisa är söt som en prinsessa men hon vill inte stå fint på bordet.


Att bita i tunneln tycker Tummelisa är roligare!
Så fin hon är!


Söta Lisa vill leka med giraffen!


Ska vi leka?


Jag vill leka med dig syster!


Så var leken i full gång!


Rosa vill också vara med!


Hej mina ungar, ska vi leka?


Nej mamma, vi vill ha mat!


Lekstunden avslutades med lite tankning av mat och värme!


Se en liten film på valparna när de busar och leker 6 veckor gamla:
På återhörande,
Alexandra :-)


Valparna 6 veckor gamla

Nu är det full fart på Rosas söta valpar. De leker för fullt med varandra och med sin mamma. Rosa väljer ofta ut den valp hon tycker är busigast och så leker hon extra mycket med den. Att ligga på rygg och visa underkastelse är det som de ska lära sig just nu i "hundskolan" :-).
Blondie visar också stort intresse för Rosas valpar och hon tycker om att leka med dem i kattunneln. Hon känner säkert igen den från det att hon själv var liten. Blondie är också mycket vårdande och ska slicka och undersöka dem.

Valparna har fått en större hage men den kan de redan klättra ur. I början var det Teddy som stod för rymningarna men nu är det den smidigare Tummelisa som kvickt klättrar över kanten. Teddy sitter då och gråter och vill ut han med. Inhoppet måste definitivt göras högre. Att vara i hela köket är det som valparna tycker bäst om. Allra roligast är att undersöka resten av undervåningen.

Avvänjningen går långsamt framåt men nu har Rosa själv bestämt sig för att hjälpa till. Hon morrar åt dem när hon tycker att det inte är matdags men valparna är påstridiga och får än så länge ofta som de vill ändå till slut. När Rosa själv ätit så visar hon tendenser till att göra upplägg till valparna. Om hon fått en köttbulle eller annat extra gott så springer hon pipande omkring med godsaken lite villrådigt och spottar till slut ut det gotta hos valparna. Så snällt av henne!

Valparna äter nu 2 köttfärsmål och 1 valpfodermål med lite "topping". I dag fick de smaka på färskfoder och det var helt klart godast hittills. De kastade sig över maten, slukade allt och ville ha mer. De fick lite till så klart.

Teddy och Tummelisa är väldigt sociala och kommer direkt springande med viftande svansar när vi kommer till dem. De vill gärna krypa upp i knät och gosa. Båda ger härliga pussar och biter lite i haka och öron. Tänderna har kommit fram nu så det börjar kännas lite.


Teddy och Tummelisa 5 veckor gamla slappar i storhundarnas korg!


Sovstund med mamma! Se sån stil Tummelisa har!


Syskonkärlek!


Sovstudie. Valparna till höger i bild!


Som avslutning en bild på Blondie och valparna. 3 olika färger- så vackra tillsammans!

Fler foton på valparna kommer snart samt en liten film!På återhörande,
Alexandra :-)


Valparna 5 veckor gamla

I valplådan är allt bara bra med valpar som växer och utvecklas som de ska. De blev så fina med nosklipp och bad. Små minipudlar tittade fram under pälsen och de blev ljuvligt söta. Teddy var hur cool som helst under både klippning och bad. Tummelisa protesterade lite mer. Det är mycket som små valpar ska vänjas vid.

Båda har kommit på att det finns en spännande värld att upptäcka utanför lådan. De piper och försöker ta sig över kanten när de tröttnat på att vara därinne. Utanför finns mycket nytt att nosa på och leka med. De älskar att komma upp i famnen för lite kel med oss människor. Då ger de många pussar och biter lite i näsan. Tänderna kliar i gommarna och de håller på att spricka fram. Allt ska smakas på.

Rosa har börjat leka med dem nu och Stella är också med på ett hörn. De brukar underhålla varsin valp. Fanny och Blondie tittar längtansfullt på och vill också snart avlägga en första visit.

Teddy och Tummelisa äter nu två köttfärsmål per dag och de ska få smaka på lite välling i morgon. Vällingmålet ska sen bli ett valpfodermål så småningom. Rosa har så mycket mjölk att avvänjningen kan skynda långsamt.

I veckan fick de sin andra avmaskning och det gick fint.

Följande vecka ska deras stamtavlenamn bestämmas och registreringspapprena skickas in till kennelklubben. Tänk att de redan blivit så stora! Känns som att de föddes i går!

Lite 4 ½ veckorsbilder kommer på valparna här:


Det är svårt att fota valpar som inte vill samarbeta. När den ena satt still så var den andra genast på väg ur bild :-).


Jag fick kalla på förstärkning :-) Klara, färdiga......


....släpp! Se så underbara de är!


Så vackra valpar Rosa och Frodo fick!


Vem är du? Är du min nye bror?


Tummelisa ser cool ut! Vilket uttryck!


Vår söte chokladpralin!
På återhörande,
Alexandra :-)

Valparna 4 veckor gamla

Tänk att det nu redan är 4 veckor sedan valparna såg dagens ljus! Då var de både blinda, döva och betydligt mindre.  Helt beroende av att deras mamma gav dem mat och värme.
Nu ser man att det är små minipudlar och de har börjat leka lite med varandra.
Dagens vikt blev 854 gram för Teddy och 554 gram för Tummelisa!

Flytten ner till köket gick bra och det märks att valparna tyckte att det var kul med mer liv och rörelse. De har dessutom fått en mycket intresserad nanny som redan hoppar in i lådan trots Rosas protester. Stella var väldigt intresserad redan på övervåningen och kunde där stå längtansfullt och gny utanför den stängda grinden. Nu ser man att hon tar nannyns roll på största allvar. När Rosa lämnar dem för att göra annat så hoppar Stella glatt in till dem. Hon leker med valparna och puffar över dem på rygg så att de får träna på underkastelse. Valparna testar ibland om hon går att dia men där har de inte haft någon framgång :-).

Rosa har varit en mycket duktig mamma till sina valpar och hon vet precis när det är matdags. Hon pysslar, tvättar och sköter om dem exemplariskt. Rosa lämnar dem nu för längre stunder men tycker fortfarande om att ligga och mysa med dem även när det inte är matdags. Då gärna på rygg :-).

Nu är det dags att ge dem två mål med köttfärsblandning per dag. De tycker att det är gott men tycker nog fortfarande att mammas mjölk är bäst.

I morgon ska valparna få sina nosar rakade och det ska bli spännande att få se hur de ser ut under all päls. Ett första bad står också på programmet.

Lite bilder på juvelerna kommer här:


Tummelisa och Teddy myser med lillmatte! 3 v. och 5 dagar gamla.


De ser ut att få bra pälsar båda två.


Så mysigt att få klappar och kel!


Lillasyster och storebror! Tummelisas ögonlock faller ihop. Hon vill sova :-).


Teddy vill bli fotad ett tag till!


Han kan gå obehindrat på golvet nu!


Teddy är rund och go.


Tummelisa kan också gå på golvet men hon tycker fortfarande att det är lite halt.


Det finns mycket spännande att nosa på utanför lådan!


Fina Tummelisa!


Teddy och Tummelisa 4 v i Josies knä!


Stella träffar valparna för första gången!


Teddy uppskattar gos!


Tummelisa smakar på Josies finger! Det kliar i munnarna på dem nu när de nya
tänderna är på väg.


Teddy sänder iväg en bedjande blick och vill också komma upp i knät!


Nanny Stella har hoppat in i nya valplådan i köket och valparna undersöker henne grundligt.


Vill du leka med oss?


Det är tröttande med nya intryck. Se vad de har vuxit i jämförelse med pennan!


Bildsviten får avslutas med ett foto på en mysstund efter matningen med
mamma Rosa :love:!På återhörande,
Alexandra :-)

Gubben i lådan!

Det är kul att se djur som hittar på egna lösningar. En dag hoppade jag till när jag såg att det rörde sig inuti ekorrmataren :-). Fodret började minska och då tyckte ekorrungen Peppe att det blev en trevlig matkoja så han hoppade in och bosatte sig där. Han satt länge länge och åt. Kikade ut ibland och fortsatte sen vila och äta. Tänk vad förvånad nästa matgäst skulle blivit av att se att det var upptaget därinne. Det hade varit en syn det.

´
Peppe i lådan!


Måste kolla så inte Putte kommer! Han är lite läskig.


Nej, kusten verkar klar!


Då dyker jag ner i matbaren igen!


Mums!


Tittut!


Kanske man skulle flytta in här? Bra läge, mycket mat, fin utsikt mm mm.


Vad sa du att hyran var?


Lite trångt är det ju!


Men den funkar nog som ungkarlslya?

Efter Peppes bravader i lådan fick den sig en ordentlig rengöring och foderpåfyllning hela vägen upp. Ekorrmaten blev blöt av ekorrfötterna :-).
Film på Peppes äventyr i lådan kommer här! Här tittar han på fåglarna :-).

På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0