Stella Bella mm.

Ute är det rena skridskobanan och utan broddar under skorna skulle jag inte våga mig ut. Snön är hårt packad i skogen och man ser på hundarna att de också tycker att det är halt. När man ser hur isen lagt sig runt växterna, bambun t. ex.,  så hade det ju varit smart att borsta av snön när det töade så bra för ett par dagar sedan. Men men det får bli nästa töperiod. Man får glädja sig åt att dagarna långsamt blir längre och att fåglarna börjat sjunga så smått efter vinteruppehållet. Båda ekorrarna Paff och Piff har börjat besöka fågelmatplatsen mer regelbundet igen. Paff, honan, känner vi väl vid detta laget men hanen, Piff, Kan också vara en annan hane eftersom Naturhistoriska riksmuséets biolog dömde ut "gamla" Piff som sjuk och knappast skulle överleva länge till. Vi hoppas att Piff trots allt är den "gamle Piff" och att han har kurerat sig. Roliga är de att titta på där de hänger och slänger som apor i körsbärsträdet :-).

I måndags fick vi leverans av det färskfoder som två av hundarna äter just nu. 24 kilo utanför dörren *smidigt*. Meningen är att de övriga fasas in på det också när det norska "lagret" ätits upp. Det enklaste är ju om alla äter samma sort.

Pretty Princess är kvar hos oss tills vidare och hon kallas numera för Stella. 10 veckor blev hon i tisdags och mankhöjden var då 17 cm. och vikten 1295. Ganska liten med andra ord. Stella har blivit mer hemtam och springer ledigt mellan alla rum, busar med övriga hundar och älskar att hänga med dem ut på tomten. Ute klättrar hon galant upp på snöhögarna och lär sig villigt allt som de övriga kan :-).

Jag stoppade henne i badet i tisdags för att kunna klippa henne lite inför 10 veckorsbilden. Kan ju lugnt säga att jag var alldeles svettig efter det äventyret. Hon var som en orm i mina armar. Det var nästan omöjligt att raka nosen på lilla prinsessan men jag var envisare och hon fick finna sig i att matte bestämde. Hur klipper man sen en frisyr på en valp som studsar upp och ner på trimbordet, pussar på sin egen spegelbild och vill ner till de andra och busa? Ja lätt är det inte och man får hålla i svansen och parera *ler*. Hon fick många pussar efteråt och vacker som en dag blev hon förstås.

Stellas halvsyster Rosa var precis lika dan när hon var i denna ålder. Hon skrek i högan sky när jag skulle raka hennes nos men hon vande sig med tiden och blev jätteduktig. Det gäller att behålla lugnet, raka i omgångar och hålla ett fast grepp i valpen. Ibland kan det räcka med att valpen får höra ljudet medan man för klippmaskinen med baksidan mot kinden så de får vänja sig. I valpens ögon kan nog klippmaskinen upplevas som ett farligt monster som närmar sig och rycker i pälsen.

Så här blev resultatet:

Sötis :love:Här kommer ett litet videoklipp på Stella när hon leker och kampar i köket:

http://www.youtube.com/watch?v=iWeA_dn76KIPå återhörande,
Alexandra :-)


Valparna 9 veckor

Libbys valpar blev vaccinerade, chipade och besiktigade i tisdags och båda hälsade glatt på veterinären. De skrek till av chipet men som tur är så glömmer de fort i denna åldern. Veterinären tyckte att det var två riktigt fina valpar. Jag är verkligen nöjd med denna kullen. Två underbara toyflickor med härliga utåtriktade temperament och vackra kroppar. Kul att se att Jamies och Fannys barnbarn blev så fina! Den härliga typen går verkligen i arv. Laa-Laa är nog den som påminner mest om Rosa som är hennes halvsyster. De har samma pappa.

Det ska bli spännande att följa dem framöver och se hur stora de blir som vuxna. Vid 9 veckors ålder var båda ca. 16 cm. höga. Laa-Laa vägde 1155 gram och Po 1055 gram.

Po, som nu heter Honey, flyttade till sin nya familj i Norrköping i går. Vi saknar henne redan. Po var en mycket speciell individ som gjort stort avtryck i våra hjärtan. Vi önskar er varmt lycka till med er nya familjemedlem och vi hoppas att ni får många lyckliga år tillsammans.

Här kommer många bilder på prinsessorna. Vi börjar med uppställningsbilderna. Valparna är 8 veckor på alla foton:Laa-Laa är först och står nu riktigt fint.


Länsmansgårdens Pretty PrincessPo är också duktig!


Länsmansgårdens Precious Princess


Laa-Laa och Po leker


Laa-Laa bär stolt iväg med hjärtat!


Sötnosarna Laa-Laa och Po i korgen


Po och Laa-Laa apporterar tillsammans :-)


Po bär stolt iväg med trofén! Den är ganska tung så valparna brukar vingla lite när den bärs :-)


Dragkamp om giraffen! Po till vänster.


Laa-Laa vann!


Po har ett underbart huvud! Så ljuvllig men det döljer sig en ganska envis dam under lockarna :-)


Laa-Laa har också ett vackert uttryck. Mycket egen vilja här också :-)


Po och Laa-Laa kämpar om samma leksak igen!


Po ser busig ut!Po och Laa-Laa som busar när de kommer för nära varann :-)


Po med pipis i munnen får avsluta bildsviten. Här slutar nu den lilla valpdagboken men bloggen fortsätter som vanligt när andan faller på.

På återhörande och trevlig helg!
Alexandra :-)

Laa-Laa och Po leker i snön 8 v. + lite foton.

Denna vinter är helt otrolig med all sin snö och valparna får bara vara ute korta stunder åt gången. De hittar en del torra löv som kommer upp till ytan när jag skottar och de är roliga att bita sönder. I dag snöade det för fullt igen och jag skulle försöka mig på att filma deras snölek. Kan ju säga att det var svårt att få till en film då de mest springer till mig och vill vara vid mina fötter. Lite av deras glädje framgår nog ändå av detta lilla klipp:

 Två snöprinsessor i Cissies famn. Po till vänster!I går fick småtrollen följa med till centrum igen och nu blev det ännu mer folksamling, klappar  till valparna och många frågor. Po tyckte att det var lika kul som Laa-Laa och de hälsade glatt tillbaka och bjöd på många valppussar :-). På fotot nosar Laa-Laa på en sko.


Här kommer de utlovade bilderna på duplovagnen med små söta valpar i. Först kommer Laa-Laa som verkade tycka att åkturen var helt OK.


Spännande med vagnen som rörde sig tyckte Po!


Laa-Laa till vänster och Po till höger, 7 veckor gamla.Första gången ute i snön 7 v. gamla. Jag tror att det är Laa-Laa till vänster. Hon brukar alltid ha en tipexfläck på svansen men här var de nybadade och nyklippta.

På återhörande,
Alexandra :-)

Valparna 8 veckor och fulla av bus ;-)

Valparna är vakna mycket längre stunder nu och de leker mycket med varandra. Rosa och Blondie leker aktivt med dem och särskilt Rosa är ganska uppfostrande i leken. När det blir för vilt så träder mamma Libby in och fräser åt sina barn att de ska gå och lägga sig i korgen och ta det lugnt en stund. Då gör de oftast det. Ibland så leker valparna så hårt med varandra att det låter som arga katter i slagsmål och däremellan sover de likt små änglar i korgen.

Valparna har nu kommit upp i den åldern att de behöver lite socialträning. I dag fick de åka bil till ett inomhuscentrum för att både träna på att gå i koppel och att gå i okänd miljö. De var båda jätteduktiga på att gå i koppel trots att det var första gången. Jag kan ju säga att centrumaktiviteten stannade av totalt och allas intresse gick till dessa små lurviga svarta bollar som studsade fram på golvet. Valparna njöt av uppmärksamheten och alla klappar, särskilt Laa-Laa som nästan viftade svansen ur led.

Hemma har de haft på sig halsband, fått gå på olika underlag och varit ute i snön. Snön var nog roligaste aktiviteten. Den smakade gott :-). Cissie byggde en duplobil som de fick provåka i och så har de poserat i dockkläder som nästan alla våra toyvalpar brukar göra i 7 veckors åldern :-).

I dag på 8 veckorsdagen har de blivit badade igen, klippta och vägda samt mätta. Po var något lite mindre, men inte synbart, med sina 954 gram och ca. 15 cm. i mankhöjd. Laa-Laa vägde 1030 gram  och var ca. 15.5 cm. hög. Två små fina toydockor med perfekt storlek och vikt för åldern. Det finns ju inga garantier för storleken men båda två har förutsättningar att bli små.

Eftersom töserna är som små prinsessor så fick det bli temat för denna kull. L. Pretty Princess och L. Precious Princess heter de i stamboken.

Lite bilder finns det från förra veckans fotosession:


Po 7 veckor och riktigt duktig på bordet!


Från andra sidan och....


...framifrån!


Laa-Laa var också duktig!Andra sidan gick också bra...


...och framifrån!

I kameran finns bilder från deras första möte med snön, åkturen i duplobilen och dagens bilder. De kommer i nästa inlägg!

På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0