Valparna har fått ögon!

Jag blev faktiskt riktigt förvånad när jag såg två små mörka ögon plira på tik 1 under eftermiddagen.
 
Tittade på Thomas och även han tittade på mig med ursöt blick.
 
Minstingen tik 2 håller också på att öppna ögonen men har lite kvar.
 
Systrarna omsluter sin bror!
 
Tänk vad tidiga dessa små ungar är som öppnar ögonen på dag 11! De svarta och bruna kullar jag haft har aldrig öppnat ögonen före dag 14 utan oftare någon dag senare än det. Valparna växer dessutom så det syns från dag till dag. Blondie måste ha gräddmjölk :-). Valparna kravlar omkring i lådan och försöker komma upp på benen.

Tik 1 på dag 8 sover bredvid sin bror! Ljuvlig :love:
 
Söt som socker!
 
Blondie och valparna har flyttat ut i allrummet och det gick väldigt bra. De har fått den nya valphagen som skydd runt ett hörn och själva bor de i en låda med en filt hängande som tak över en del av lådan. Det var mest ett experiment för att skydda mot det lilla drag som jag tycker kommer från fönstret men det har slagit väldigt väl ut. Jag har märkt att Blondie föredrar det hörnet jämfört med de andra och valparna själva samlas också ofta där. Som extra värme har de haft en "Snugglesafe" under dynan sedan de föddes. Den ger en behaglig värme och kan verkligen rekommenderas till er som föder upp hundar. Den kan också användas för att ge värme i en bilbur t.ex. Om valparna ska åka bil så får de alltid en varm "Snugglesafe" med sig i buren under höst/ vintermånaderna. Den är också skön för oss tvåbenta :-).
På valphagens väggar har jag hängt badhanddukar som skydd för nyfikna flockmedlemmar och det uppskattar Blondie. Det låga inhoppet har jag satt fast vid grindens öppning och då kan grinden stå öppen dagtid. Även där har jag hängt en liten handduk. Jag är så nöjd med den nya gedigna valphagen från England. Att den kan användas till så mycket annat än bara valphage är toppen. På valplådan har jag monterat webbkameran och jag försöker sända ut en stund varje dag. Tack vare webbkameran så kan jag se valparna även nu när jag sitter vid datorn i ett annat rum!
 
Rosa har nu flyttat in i Blondies gamla valplåda på nätterna men hon verkar inte ha några tankar på att klämma ut lilla valpen ännu som går under namnet "Berit" :-). Om det blir en hane så får han väl kallas för "Bertil". Rosa har fortfarande bra aptit och leker med sina bollar. I dag är hon på dygn 61 så det börjar ju närma sig.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Blondies valpar 1 vecka gamla

Veckan har varit lugn i valplådan. Blondie har ett överflöd av mjölk och valparna äter och sover. Ibland är det någon av tikarna som protesterar lite när mjölken inte rinner till snabbt nog. Valparna är runda om magarna och har vuxit bra på dessa 7 dagar. Tik 1 väger i dag 302 gram, lilla tiken 262 gram och "Thomas" väger 288 gram. Klorna har blivit klippta och det gick bra. De har verkligen ett härligt pigment och i dag såg jag att tikarna har fått mörka magar också :-).
 
Blondie har börjat lämna valparna korta stunder för att vara med oss övriga. Hon kan hoppa upp i soffan för en kelstund men har sen bråttom tillbaka till valplådan. Blondie är mycket mån om sina små och verkar njuta av att vara mamma.
 
Här kommer bilder från i dag:
Se så stora de blivit på 1 vecka!Thomas till vänster och sen tik 2
och tik 1!
 
Juvelerna i ett hav av päls! Thomas, tik 2 och tik 1!
 
Lite äldre bilder från veckan:
 
Tik 1 på dag 5
 
Tik 2 på dag 5
 
 
Thomas på dag 5
 
Avslutar med en bild på tik 1 på dag 5. Hur söt får man vara :love:?
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Valparnas första dygn!

Allt är bra med mor och barn. Blondie har fått mycket mjölk redan och valparna diar och sover däremellan. De är så underbara att titta på och valpar doftar ju så gott. Här kommer bilder på den lilla "isbjörnsfamiljen". Titta och njut:
 
Tik 1 alldeles nyfödd och tar sitt första mål mat!
 
Blondie vilar en stund innan nästa valp gör entré!
 
Hanen till vänster är fortfarande blöt i pälsen!
 
Alla tre vid matbaren. Hanen till vänster, sen helt nyfödda tik 2 samt tik1!
 
Blondie är trött men visar ändå stolt upp sina små. Fotot togs i natt när alla tre var helt nya :love:.
 
Hanen, tik 1 och tik 2!
 
Tik 1 vill inte vara still. Hon gör high five :-).
 
Tik 2 är hal som en ål hon med :-).
 
Sist kommer lillkillen. Se så söt han är!
 
Blondie är en riktig praktmamma.
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 
 

Tredje valpen är här!

00.50 kom så den tredje valpen som var en vit tik!! Lika vacker som sina syskon och med samma härliga pigment. Efter avtvättning av Blondie och iordninggjord valplåda så passade jag på att väga lilla gänget. Tik 1 vägde 162 gram, hanen 136 gram och tik 2 140 gram. Bra vikter på dem alla.
 
Vilken lycka med så fina valpar!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

En till valp!

23.42 kom en stark och pigg vit hanvalp!! Den hann nätt och jämt födas fram innan den hittade en spene! Även hanen har ett fint huvud med bra pigment. Blondie är en supermamma som föder lätt och utan ett knyst. En till valp känner jag i magen...

Första valpen är här!!

Blondie födde en jättefin tikvalp 22.45 på dag 58!! Hon är präktig, stark och hänger redan vid spenen som en igel! Vackert huvud med fint pigment och mörk nos redan. Blondie har kämpat på bra och tar nu igen sig innan nästa valp kommer. Lite buljong med äggula har hon druckit för att få nya krafter. Så annorlunda de vita valparna ser ut när de föds :-). Jättesöta :love:.

På återhörande,
Alexandra :-)

Blondie i v. 8. Det närmar sig!

Nu har nedräkningen börjat för vita Blondie. I morgon går hon in i sista veckan och nu kan valparna komma vilken dag som helst. Hon har fått en söt liten mage och det sparkar fint på flera ställen. Jag kan höra 2-3 starka hjärtljud med stetoskopet. Blondie följer fortfarande gärna med på långpromenaden men jag försöker undvika onödiga hopp och för högt tempo. Hon har inte så stor aptit så det blir många små mål med finaste kött, osaltat smör, vegetabilier och vitaminer mm.
 
Blondie blev badad och klippt för ett par dagar sedan och avmaskad i går. Valplådan står på sin plats och vi börjar känna oss redo att välkomna de första vita valparna till vår kennel. Ska bli så spännande detta :-).
 
Här kommer ett par bilder på vår vita prinsessa i vecka 8:
 
Blondie visar stolt upp lilla magen :love:!
 
 
Uppifrån. Älskar Blondies fina pigment!
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 

Jedward på Sverigebesök!

 
 
   
Tur att glastaket på pyramidtorget höll!
 
Jedward kom till Jakan för att signera sin nya CD och sjunga ett par låtar. Tonårstjejer hade kommit från hela Sverige inklusive grannländerna för att få se sina idoler på ett av få framträdanden i Sverige i år! Sen fick de stå i signeringskön i flera timmar för en CD och för att bli fotade tillsammans med John och Edward. Men det var det säkert värt :-). Undrar hur mycket hårspray det gick åt till frisyrerna?
 
 
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 

RSS 2.0