Valparna 8 veckor gamla

Då har två av valparna flyttat och det blev riktigt tomt. Winry som är kvar sitter på golvet och tittar sig förvånat omkring. Vad hände? Vart tog Tjorven och Björne vägen? De lekte som Piff och Puff hela morgonen så det blev en stor skillnad.
 
Nu blir Winry ofta utburen på gräsmattan för att kissa och hon är så duktig. Blondie och Tamis leker med henne och hon har ju mamma Rosas uppmärksamhet också. Så det går ingen nöd på henne. Middagen åt hon ensam och allt åt hon upp med god aptit.
 
I onsdags och torsdags blev valparna vaccinerade, ID märkta och besiktigade. Det gick strålande och alla gick igenom utan anmärkning. Bra bett på samtliga och Björne fick ner sina stenar redan i vecka 4. Trevliga temperament, vackra huvuden, bra kroppar, härliga tajta tassar som jag älskar och fina pälsar med bra färg.
 
I går blev de vägda och mätta. Winry vägde  1055 gram och var ca. 16.5 cm. hög. Tjorven vägde  904 gram och var ca. 15.5 cm. hög. Slutligen Björne vägde  930 gram och var 16 cm hög. Ganska små valpar så det ska bli spännande att se vilken storlek de blir som vuxna.
 
Björne och Tjorven har varit två underbara valpar med härliga personligheter som vi har fått lära känna. Det känns väldigt tomt utan dem och de kommer att bli saknade av oss alla. Jag hoppas att deras nya ägare kommer att få mycket glädje av dem i många år framöver. Stort lycka till med era nya familjemedlemmar.
 
Här kommer lite bilder från veckan:
 
Söta Winry!
 
Winry från sidan...
 

...och framifrån!
 

Winry 7½ vecka gammal!
 

Sötnosen!
 
Fina Tjorven från sidan...
 
...och framifrån! Hon heter numera Märta!
 

Snygge Björne från sidan...
 
...och framifrån! Han heter nu Nimo!
 

Underbar valpbukett! Tjorven, Björne och Winry!
 
 
Att leka med Greta är kul!
 
Björne och Greta!

Winry har ett härligt uttryck!
 
Alla vill upp i famnen!
 
Winry, Tjorven och Björne!
 
Greta, Tjorven och Björne leker!
 
 
 
Alla älskar tamen!
 
Lek med oss Stella!
 
Tjorven har hittat tamens mus!
 
Winry och Tjorven!
 
 
Tjorven med stor leksak :-)
 
Winry!
 
Alla har god aptit! Tjorven, Björne och Winry!
 
Här slutar nu Rosas valpdagbok. Tack för visat intresse och välkommen tillbaka till nästa kull.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Valparna 7 veckor gamla!

Full rulle kan beskriva den period som valparna är i nu. De sover fint i valplådan hela natten men sen är de mest på köksgolvet och ute i valphagen. Att skutta runt på resten av gräsmattan är väldigt spännande och alla tre klarar av att ta sig upp på altanen. Tjorven kan behöva en hjälpande hand ibland.
När de är inomhus så kan de inte låta bli att bita i tår, vader eller strumpor. Det känns ordentligt när de hugger tag med sylvassa gaddar :-). De vimlar omkring överallt i yster lek så den berömda Frankensteingången är ett måste för att inte trampa på någon.

Greta är en strålande nanny. Hon leker så mjukt och fint med valparna och håller dem ofta sällskap i valphagen.

Rosa bjuder fortfarande på ett par mål med mjölk men hon morrar ofta åt dem att de ska låta bli att dia. Då får valparna lära sig hundspråket.
4 mål om dagen får valparna äta nu. 3 av målen är färskfoder och kvällsmålet består av uppblött valpfoder med lite köttfärs eller kyckling.
 
I går blev de vägda och tik 1, Winry, vägde 940 gram. Tik 2, Tjorven, vägde 864 gram och Björne vägde 906 gram. Små och vältypade är de alla tre. Eleganta stommar och mycket vackra huvuden. Massor av päls med bra färg. Alla tre har härliga temperament och så fort man sätter sig på golvet så klättrar de upp i famnen.
 
I veckan som kommer ska de bli vaccinerade, ID märkta och besiktigade hos veterinären. Badade, klippta och fotograferade ska de bli också. Tänk så fort tiden har gått med de små och nu närmar sig tiden när de ska lämna oss för att flytta till nya längtande familjer.
 
Här kommer lite bilder från veckan:
 
Vi har satt nät över valphagen för säkerhets skull. Här finns mycket rovfåglar och man vet ju aldrig.
 

Skönt att sova utomhus!
 

Tjorven behövde ett bad och då var jag ju tvungen att fota henne när hon blev så fluffig och fin :-)
 

Greta leker tafatt med Tjorven!
 

Tagen! Greta leker mjukt och fint även om det ser lite våldsamt ut ibland.
 

Ok, jag ger mig säger Tjorven!
 Undrar om Winry också är där eller om allt det svarta är Tjorven? Svårt att se.
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 

Valparna 6 veckor gamla

Ett sånt underbart gäng vi har här nu! 3 pigga valpar som är nyfikna på livet. De sover bra i valphagen i köket men när de är vakna vill de helst komma ut på golvet och busa runt. Det finns så mycket kul att utforska och precis som med småbarn är det ofta det enklaste som är roligast. Plastpåsen som rymmer dagstidningarna prasslar roligt och är kul att bita i. Tennisbollar är roliga att  rulla på och Stellas möss ger bra tuggmotstånd :-).
 
Greta är världens bästa nanny trots sin ringa ålder. Hon lär dem allt hon kan och uppfostrar den som är tuffast. Hon omsluter den med sina tassar och lägger sig lite lätt ovanpå samtidigt som hon morrar dovt. Hon hoppar smidigt som en gasell in i valplådan och finner sig väl tillrätta bland valpar och leksaker. Fint med svart, brunt och vitt i en salig blandning i lådan :-).
 
Valparna äter nu 3 mål per dag och däremellan diar de mamma Rosa flera gånger. Två av målen är färskfoder och till kvällen har de nu fått smaka lite mosat valpfoder med köttfärs. Jag hörde Rosa morra åt valparna för första gången i går när hon inte ville att de skulle dia men hon kapitulerade till slut och la sig på golvet under köksbordet och lät dem äta. Jag är glad om tikarna ger di ända fram till leveransen för det är väldigt värdefullt för valparna. Det brukar mina tikar också gärna göra.
 
Valparna har fått sitt första bad och det gick bra även om de tyckte att fönen var lite märklig till en början.
I morgon väntar avmaskning nummer 3 samt kloklippning.
 
Valpköparna har varit på besök och det uppskattades av både valparna, Rosa och Greta. Nya bekantskaper att utforska och leka med.
 
I veckan fick valparna sina namn och denna kull går vidare på musiktemat från mamma Rosa och hennes anfäder. De fick namn från gruppen Black Veil Brides i USA. Valparna fick heta:
 
Länsmansgårdens Legacy (Björne)
Länsmansgårdens Black Veil Bride (tik 1 eller 2)
Länsmansgårdens Rebel Love Song (tik 1 eller 2)
 
Varsin video fick småttingarna också :-)
 
 
 
 
 
Den tik som kommer att heta Black Veil Bride i stamtavlan fick denna sång :-).
 
Black Veil Brides kommer till Sverige i höst och en yngre medlem av denna familj är nu mycket nöjd över namnvalet på denna kull ;-).
 
Här kommer lite bilder från veckan! 5 veckor gamla utom på den sista bilden. Titta och njut av våra små juveler:

Så här trött blir man efter valpköparbesök! Björne ser man liggande på rygg överst men de andra två är bara en massa svart päls :-)
 

Kel med Tjorven!
 

Hon är som en liten docka!
 

Björne och Winry.
 

Björne försöker få tag i bollen!
 

Björne leker med Tjorven (tror jag) som har hittat ett lökskal.
 

Björne smakar lite på strumpan :-)
 

Följa John. Tjorven, Björne och Winry på led.
 

Björne sitter gärna i knät. Det kliar i munnarna på dem nu när tänderna spricker fram.

Greta och Tjorven.
 
Greta har lagt tassen på Tjorven och då är det bara att ligga still :-)
 
Björne och Tjorven leker.
 
6 veckor gamla valpar äter duktigt ur skålen. Björne, Winry och Tjorven.
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 

Valparna 5 veckor gamla

Valparna är så söta och gulliga nu. Svansarna viftar som små propellrar när man hälsar på dem. Alla tre klättrar upp i knät och vill gosa. De får mycket uppmärksamhet av både oss människor och husets övriga hundar.
 
Rosas valpar har nu bott 1 vecka i köket och det fungerar bra. Det händer mer i köket och de får vänja sig vid alla ljud som förekommer i en familj. Lilla Greta sticker in nosen i valphagen och tittar på "valp- TV". Valparna får ofta komma ut i trädgården och då leker Greta gärna med dem. Att dia mamma Rosa utomhus är härligt och små stunder har valparna också varit i utevalphagen. Sen sover de sött en lång stund trötta av den friska luften. Vädret har varit strålande sista tiden så de har varit ute varje dag.
 
I dag fick valparna färskfoder till frukost och det var gott tyckte de. Övriga mål består av två köttfärsmål. Nu när de är 5 veckor är det snart dags att introducera valpfoder till ett av målen.
 
I dag blev de vägda och tik1, Winry, vägde 778 gram. Tik2, Tjorven 716 gram och slutligen Björne 758 gram.

Eventuellt så är en av tikvalparna till salu!
 
Här kommer lite bilder från veckan:
 
Winry är en pigg och framåt tjej! 4 veckor gammal.
 
Underbar!

Winrys fina profil. 4v. Tyvärr överexponerad bild.
En kavat liten dam! 4 v.


Söta Winry! 4v.
 
 
Winry ute på äventyr! 4v.
 
Winry blir upplyft som i lejonkungen :-). 4v.
 
Tjorven är en riktig goseplutt och söt som socker. 4v.

Svansen viftar alltid som en propeller när hon hälsar! 4v.

 Tjorvens fina profil. 4v.
 
Björne har ett mycket vackert huvud med ett härligt uttryck!

Björne tycker om att leka och tumlar gärna runt med syrrorna!

Söt och go pudelpojke!
 
Tjorven och Björne! 4v.

Alla 3 på gräsmattan. Tjorven, Björne och Winry 4 v.

Tre goa valpar i famnen. Tjorven, Björne och Winry 4v!
 
Lek i gräset 5 veckor gamla. Tjorven, Björne och Winry har kul!

Greta leker med Tjorven :-)!
Tjorven på upptäcksfärd! 5v.
 

Greta leker med Tjorven och Winry!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Holknytt och årets första ekorreunge!

 
När inte Mirres ungar flugit ut på nationaldagens morgon så tog jag för givet att de skulle vänta till nästa dag. Därför tittade jag inte på sändningen förrän efter ett långt tag och tyckte då att det bara var en unge i holken. Maken tyckte sig se två men jag gick ändå ut och tittade på holken från utsidan. Då satt lilla halvan där, tjattrade och tittade sig omkring. Han tvekade och hoppade ner igen. Efter en kort stund blev han modigare och flög ut! Jag gick snabbt in för att kolla holken från sändningen och såg då att den var tom. Tänk att ha suttit i en mörk holk i 3 veckor och först en kort stund innan utflygningen få se allt det som finns utanför av ljus, färger, djur, mm. Att då ta språnget ut i det okända och flyga på riktigt för första gången. Otroligt när man tänker på det. Lycka till nu i stora världen helan, halvan och Mirre!
 
Här kommer en liten film när halvan tog klivet ut i världen!
 
Mirre kommer med mat någon dag innan de flög ut!


Mot holken!
 
Mirre med insekt till ungarna!


Mirre hämtade mjölmaskar till ungarna när det fanns att tillgå! Sista laddningen tog slut på ett par timmar. Levande mjölmaskar var verkligen något som småfåglarna uppskattade.
 
Äntligen fick vi träffa sommarens första ekorreunge!

Lille Palle kom till ekorremataren och lärde sig direkt hur den skulle öppnas.

För många ungar tar det flera dagar att fatta galoppen.

En sån söt ekorreunge!

Han tyckte att jordnötterna var godast!

Efter maten satt han och kliade sig en stund :-).

Visst är han ljuvlig Palle!
 
Vi har så många ekorrar nu så jag funderar på att sätta en kamera vid ekorrmataren när fågelungarna har flugit ut.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Valparna 4 veckor gamla!

Så mycket det händer i valplådan nu. Valparna börjar mer och mer bli små minipudlar och de är ljuvligt söta alla tre. I går när det var en sån skön sommardag fick de komma ut på gräsmattan en stund. Det var spännande och de gick runt i utehagen och luktade på marken och de nya leksakerna. Rosa som är en riktig hönsmamma tyckte inte alls om att de flyttades. Greta fick leka med dem en liten stund och då började Rosa också busa. Gretas svans gick som en propeller och valparna blev snabbt hennes nya lekkamrater.
 
I dag byggde jag upp valphagen i köket och de fick vara där under eftermiddagen. I morgon kanske de flyttar ner för gott? Greta blev alldeles till sig när hon kom så nära valparna. De vuxna hundarna respekterade Rosa och höll sig på behörigt avstånd. Nu är Rosa en väldigt snäll tik så hon lät Greta stå och sukta vid grinden. Hon var ju Gretas extramamma för inte så många månader sedan.
 
Två gånger per dag får valparna smaka på köttfärsblandningen men mammas mjölk är det som de gillar bäst. Så härligt runda som de är så får de vad de behöver av sin mor.
 
I dag blev de vägda och avmaskade. Det var tydligen inte gott och de försökte fräsa ut medlet. Tik 1, Winry, vägde 706 gram. Tik 2, Tjorven, 668 gram, och lille Björne 684 gram. Fortfarande väldigt lika i typ och storlek.  Deras nosar blev också rakade och klorna klippta. Så söta de blev! Ingen tyckte att just nosklippningen var en höjdare men nu är de små pudlar och måste vänjas vid pälsvård. Det kan ta uppemot ett halvår innan de blir vana men sen brukar de slappna av och kan nästan somna under proceduren. Om ett par dagar ska de få sitt första bad!
 
Här kommer ett par bilder på gullungarna. Först är de lurviga om nosarna:
 
Ute på gräset. Björne, Winry och Tjorven!
 
Björne är en sån härlig liten pudelpojke!
 
Tjorven gillade att vara utomhus.
 
Tjorven har ett ljuvligt uttryck!
 
Söta Winry är alldeles lurvig!
 
Jättesöt!
 
Björne med sina systrar!
 
Winry och Tjorven!
 
Tjorven med nyrakad nos gillar att ligga på rygg!

Tjorven och Björne!

Björne och Winry. Sötnosar!
 
Tjorven :-)

Winry, Tjorven och Björne poserar!

Se så vackra de blev när lite päls försvann i ansiktet även om de ju var fina innan också!

Winry, Tjorven och Björne ler :-)

De satt snällt och lät sig fotograferas. Det kommer de inte göra länge till :-)

Rosas och Frodos fina valpar!
 
På återhörande,
Alexandra .-)

RSS 2.0