Stellas valp Rin 9 veckor och foton på båda valparna

Lilla Mei tog sitt pick och pack i lördags för att flytta hem till sin nya familj. Jag tror att det var kärlek vid första ögonkastet och enligt rapport så fungerar allt bra från första stund. Så skönt att få höra!
 
Rin har fått stanna kvar en vecka till för att växa på sig lite. Lilla toydockan busar runt hela dagarna och hänger gärna i mammas öron ivrigt morrande.
Blondie hänger gärna med i leken men är betydligt mer uppfostrande än Stella. Blondie accepterar inga busfasoner utan hoppar fram och fäller Rin med en tass när hon blir för tuff. Rin skakar då lite på sig och skulle inte drömma om att hänga i Blondies öron. Det är så kul att få studera hundarna och se hundspråket dem emellan.
 
Rin sover i valplådan på natten men annars är hon mest på hela undervåningen. I dag hittade jag ett litet valpbo bakom soffan. Inrett med en filt från soffan som ramlat ner och många leksaker :-). Rin är en valp som det är fart och go i. Hon tar för sig och är mycket nyfiken. Hon älskar att få följa med de andra hundarna ut i trädgården för att springa en stund i snön. Att mysa i famnen tycker hon också om och är hon lite trött så somnar hon. I går kväll somnade hon i lillmattes klädhög på golvet med hårdrock dunkande ur högtalarna :-).
 
I torsdags blev båda valparna vaccinerade och chippade hos veterinären. Mei blev också besiktigad. Rin var den som tyckte att både sprutan och framförallt chippet gjorde ont men som tur var så gick det snabbt över. På torsdag ska Rin bli besiktigad och sen flyttar även hon till helgen. Jag vet att hon är en mycket efterlängtad "lillasyster".
 
Mei och Rin har varit två underbara valpar med härliga personligheter som vi har fått lära känna. Tuffa, framåt och sociala valpar. Vi saknar redan Mei och det kommer att bli väldigt tomt utan Rin. Jag hoppas att Mei och Rins nya ägare kommer att få mycket glädje av juvelerna i många år framöver. Stort lycka till med era nya familjemedlemmar.

Här kommer nu de sista bilderna på tvillingarna:
 
Först vill jag tacka Stella som gav oss så vackra och trevliga valpar. Hon har varit en
utmärkt avelstik
som visat stort tålamod med sina valpar. Hon tröttnade aldrig på
att pyssla om dem och gav di in i det sista
(hon ger f.f. di :-)). Stella har visat sidor
som jag inte visste att hon hade och har verkligen vuxit i mina ögon.
 
Stella låter  valparna ta en slurk, 7 v. gamla. Mei till vänster.
 
Rin och Mei tankar lite näring!
 

Mei och Rin i famnen
 

Mei och Rin
 
Sötnosarna Mei och Rin!
 

Mei
 

Mei på trimbordet!
 

Mei
 

Mei står fint på bordet!
 
Lilla Rin i famnen!
 

Bordsträning med lilla dockan!
 

Rin
 
 Rin
 
Rin står fint av sig själv!
 
Rin
 
Titta så duktig hon är!

Här slutar nu Stellas valpdagbok. Tack för visat intresse och välkommen tillbaka till nästa kull.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Stellas valpar 8 veckor gamla

8 veckor i en hundvalps liv går fort och det är väldigt mycket som händer under den korta tiden. Nu är de små minipudlar som rusar runt på golvet i vilda lekar. De jagar varandra in och ut ur kattunneln, någon blir biten i svansen och skriker till och mitt i all lek blir de trötta och somnar i en hög på golvet men oftast i korgen.
 
Vi tvåbenta får gå med hasande gång över golvet för att inte av misstag trampa på en liten hundtass. De vimlar omkring och hamnar ofta precis framför fötterna.
 
Sista veckan har valparna fått lära sig mycket hundspråk. Stella har tränat dem att ligga på rygg och Blondie har också hjälpt till att fostra. Det är intressant att se hur de jagar upp valparna för att sen säga ifrån genom att rulla valparna på rygg när det blivit för vilt. Sen avslutas uppfostran med slickar och gos när de lugnat sig. Stella har varit mycket snäll mot sina valpar och de har varit ganska fogliga i sig själva. När Stella äter mat så kommer det ofta en liten valp och sticker ner nosen för att ta en bit. Hon har låtit dem hållas men har ibland morrat åt dem när hon äter upp deras rester. Blondie som också har ätit tillsammans med Stella och valparna har däremot sista dagarna sagt ifrån när de velat ta hennes mat. Då har valparna respekterat henne och backat.
 
Valparna tillbringar större delen av dagarna i köket. Ibland får de komma ut i hallen och vardagsrummet och då går de tyst och djupt koncentrerat på upptäcksfärd. Allt ska undersökas. De sover i valphagen på natten men vill fort ut därifrån på morgonen.
 
I förra veckan fick vi besök av pappa Flash ägare och det tyckte valparna var kul. Då fick de träning i att stå på bord och det gick ganska bra. Valparna fick lite presenter som de får med sig vid flytten.
 
I morgon blir valparna badade och klippta igen och sen ska de vaccineras, chippas och besiktigas på torsdag. Båda valparna ser mycket bra ut med söta huvuden och bra kroppar. Mycket fin kolsvart päls och små söta tassar. Alla valptänder finns där de ska och betten är bra. Trevliga och gosiga är de båda två och ser riktigt lovande ut. Jag är mycket nöjd med Stellas och Flashs valpar!
 
Lite foton blev tagna även denna vecka. Titta och njut!:
 
Rin försöker att ta Stellas råtta!
 
Den vill Stella ha för sig själv!
 
 
Rin bär på en leksak!
 

Sötaste Rin!
 
Rin är fortfarande lite mindre är Mei!
 
 
 
Rin försöker bära en stoor leksak!
 
Den här är ganska tung men hon lyckas ändå!
 
Söt!
 
Mei låg i korgen och tuggade på en leksak!
 
Sötaste Mei!
 
Mei ville också leka lite!
 
Mei sitter och funderar!
 
Mamma Stella har just tränat lite hundspråk med Mei!
 
Mei la sig snällt på rygg enligt regelboken och Stella blev nöjd!
 
 
 
 
 :-)
 
Sen blev det lite bordsträning och Rin var riktigt duktig, ett naturbarn. Som synes har hon nu fått sitt namn "Miss Manga"!
 
 
 
 Mei var också duktig!
 
Halskedjan var lite ovan.
 
Mei heter nu "Madoka Magica"! Båda valparna fick namn med japanskt tema. Meis namn är en cosplay.
 
 
 
 
 
Som avslutning en liten film på valparna som har dragkamp :-)!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Stellas valpar 7 veckor gamla

Stellas valpar blev 7 veckor i dag och de är så söta och trevliga. Tiden har gått fort och valpars utveckling sker i rasande fart. Det känns som i går när de var små blinda och döva knyten som bara åt och sov.
 
Valparna är söta som socker och alla som träffar dem smälter. Rin och Mei är sociala och kommer direkt för en kelstund när man sätter sig på golvet. Väl uppe i famnen blir de alldeles lugna så det märks att de också myser av närheten.
 
Stella tillbringar mer och mer tid ifrån sina valpar men kommer till dem och ger di flera gånger per dag. Hon verkar aldrig tröttna eller bli sur på dem utan ställer alltid upp om de är sugna :-). Hon kan stå och äta men morrar ändå inte om någon valp sticker ner nosen i hennes matskål. I går tog hon salladsbladet som hon själv fått och gav det till sina barn. Oj, vad de hade roligt med salladen som de strimlade och som det verkade åt små bitar av.
 
Valparna får fyra små mål per dag och de äter litegrann men inga mängder ännu. Så länge som Stella så frikostigt ger di gäller det att jag bjuder på maten först innan hon kommer med sin mat :-). Därför står nu ofta Stella utanför grinden och får vackert vänta en liten stund tills valparna ätit det som de vill ha.
 
Blondie älskar valpar och får komma in till valparna då och då. Inhoppet är en sotad plexiglasskiva och den kan hon inte hoppa över. Hon måste lyftas eller så får man lyfta upp skivan annars brakar hon rätt in i den, tokan.
 
På torsdag ska valparna få ett bad och en första formklippning av pälsen så de är fina när hanhundsägarna kommer för att titta på pappa Flash förstfödda valpar.
 
Här kommer många foton på Rin och Mei. Titta och njut:
 
Mei hälsar vördnadsfullt på Blondie! Rin tittar på.
 
Rin
 
Rin är en sån söt liten toydocka
 
 
 
Valparna har fått en kattunnel och den uppskattades direkt. De springer igenom
jagandes varann.
Här tittar Mei in i kameran med Rin framför sig
 Rin och Mei framför tunneln
 
 Tunneln smakar gott. Rin provsmakar och Mei kommer ur tunneln!
 
Rin kommer ut från tunneln
 
Det finns en liten boll i tunneln som är kul att bita i. Vi får se hur länge den finns kvar där ;-)
 
Tunneln prasslar och rör sig åt olika håll. Valparna får träning i att gå på annat material och tränar upp sin balans.
 
Kul boll!
 
Allt ska utforskas och bitas i! Rin har hittat en kul leksak.
 
Rin i tunneln!
 
Sötaste Rin!
 
Hej, vem är du? Rin bekantar sig med Blondie.
 
Rin tittar upp på Blondie med beundran i blicken :-)
 
Rin har hittat ett kul band!
 
Apport!
 
 
Mei vill också leka med bandet!
 
 Mei kan kampa!
 
 Rin och Mei
 
Mei har upptäckt Blondies roliga plastband på öronen!
 
Blondie vill leka med Mei!
 
Söta Mei!
 
Mei är riktigt snabb i tunneln!
 
 
Mei får avsluta bildsviten!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 

RSS 2.0