Blondies valpar 4 veckor gamla

De små änglarna fick flytta ner till den stora valphagen i köket när de var 3½ vecka gamla. När tik 2, Elsa, klättrat över korgen ett flertal gånger var det säkrast att de fick flytta. Valparna trivdes i den större hagen från första stund och Blondie hjälpte till med tryggheten.
 
Blondie är en underbar mamma som tillbringar otroligt mycket tid med sina valpar. Hon inte bara matar och tvättar dem utan hon tillbringar också en stor del av dagen samt natten med dem. När de får tillägg så sitter hon och tittar på och sen tvättar hon dem om de blivit kladdiga om nosarna.
 
I går hällde jag vatten i deras vattenskål som sitter en bit upp från golvet och Elsa lärde sig direkt att lapa vatten när jag visat en gång var vattnet fanns. Sen såg jag henne gå dit flera gånger och hon fick sträcka på sig ordentligt får att nå vattnet. Hon lyckades varje gång!
 
I dag har klorna blivit klippta och det var också vägdag. Deras vikter blev, 1065 gram för tik 1, Bullet, och 848 gram för Elsa. De är så härligt runda och goa att ta i.
 
Valparna är väldigt roliga att titta på nu när de intresserar sig mer för varandra. De slår med tassarna på varandra. Biter tag i öronen och morrar.
 
I dag var det fotosession tillsammans med Stellas valpar och det gick inte så jättebra att sitta fint i korgen alla fyra. Mer spännande var det att få leka tillsammans i stora valphagen och på golvet men de blev snabbt trötta.
 
Här kommer nu många bilder från 4- veckorsdagen. Titta och njut:
 
Mys i valphagen! Tik 1, Bullet, och tik 2, Elsa. Denna bild är tagen med en annan kamera och visar de rätta färgerna. De andra bilderna har tyvärr ett gulstick.
 
Sötnosarna! Bullet och Elsa.
 
Bullet och Elsa sitter fint i korgen!
 
Bullet och Elsa har tröttnat på att posera :-)
 
Elsa vill leka!
 
Elsa biter tag i Bullets öra!
 
Söt bild på Elsa och Bullet som blev tagen utan blixt men jag lyckades rädda den hjälpligt i ett bildbehandlingsprogram.
 
Bullet och Elsa. Så vackra båda två.
 
 Sötaste sockervadden, Bullet och Elsa
 
Ljuvliga Bullet!
 
Elsa börjar bli trött och det här fick bli den sista bilden.
 
 
Väl tillbaka i hagen kom mamma Blondie genast och gav dem en slurk mjölk. Båda somnade snabbt och sov sen en god stund. Det tog på krafterna att leka med de svarta toyvalparna och att bli fotograferade.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Stellas valpar 4 veckor gamla

Stellas valpar har börjat tröttna på valpkorgen så i dag på 4 veckorsdagen fick de flytta över i en lite större valplåda. Där fanns det några leksaker och även en vattenskål med vatten. Det var nytt för dem och de började genast lapa i sig vatten och att doppa tassarna i vatten var också kul. Att lapa var annars ingen nyhet för de har fått dricka valpvälling från sked i veckan utan problem. Köttfärsen fortsätter annars att vara favorittillägget. 
 
För en stund sedan hittade jag Katniss i lådan tillsammans med valparna. Hon tycker tydligen att det är dags för bästa nannyn att göra entré. Jag tycker gott att hon kan vänta lite till.
 
Valparna kan nu gå riktigt bra och de har börjat inbjuda till lek med viftande svansar. Det är så sött! Tänderna är på väg fram och det märks att det börjar klia i munnarna. De försöker bita tag i saker.
 
Nosarna blev ansade i veckan och två små förtjusande ansikten tittade fram. De hade ordentligt med päls både ovanpå nosen och undertill. I veckan som kommer kan det nog bli dags för ett första bad.
 
Dagens vikt blev 618 gram för tik 1 och 646 gram för tik 2.
 
Här kommer ett par bilder från veckan som gott. Titta och njut av skönheterna:
 
Tik 1, Erin, och tik 2, Mikasa, med lurviga nosar 3½ vecka gamla!
 
Skönt att få bort lite päls i ansiktet så de kan se bättre och maten inte fastnar i "skägget". Mikasa till vänster och Erin till höger 4 veckor gamla. Se så söta de blev!
 
Erin ser ut som ett litet gosedjur!
 
Mikasa likaså!
 
Erin och Mikasa nosar nyfiket igenom nya valplådan! 
 
Erin på upptäcksfärd!
 
Mikasa och Erin har upptäckt vattenskålen!
 
Mikasa dricker vatten!
 
Mikasa och Erin nu lite blöta om nosarna :-)
 
Ljuvliga Mikasa och Erin!
 
 
 
 
 
En närbild på Erin får avsluta bildsviten!
 
 
God fortsättning på julen och på återhörande,
Alexandra :)
 
 

Katniss vinstrikaste dvärgtik 2015

Nu är det klart att Katniss blev Sveriges vinstrikaste dvärgpudeltik 2015 (SKK+SPK)!
Vi är så stolta över henne!
 
 
Vi vill önska alla valpköpare och andra pudelvänner en God Jul!

På återhörande,
Alexandra :-)

Blondies valpar3 veckor gamla

Så roligt det är att få följa dessa kullar som är så gott som lika gamla. Blondies är mycket tyngre och de får också hur mycket mjölk som helst. De här två valparna är de tyngsta hon någonsin har haft och det beror sannolikt på att de bara är två.
 
Valparna börjar att bli små sociala varelser och de är så söta när de söker kontakt med oss människor. När jag lyfter upp dem så smackas det för fullt och de söker efter köttfärs i mina händer. Det räckte att de blev matade en (1) gång för att de skulle fatta galoppen. Blondies tik 1 är något större än tik 2 men annars är de väldigt lika. Tik 2 piper lite när hon försöker rymma ur valplådan! Framåt liten dam!
 
I dag blev valparna avmaskade och en stund innan fick de klorna klippta. Det gick bra. Vikterna blev 860 gram för tik 1 och 740 gram för tik 2.
 
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Titta och njut:
 
Tik 2 och tik 1 har härliga sovstilar!
 
Blondie matar sina valpar!
 
Lycka är att sova med sitt syskon! Tik 1 lutar huvudet mot tik 2.
 
Tik 1 har ett ljuvligt huvud och uttryck!
 
Tik 1 sover skönt på rygg medan tik 2 funderar på hyss!
 
Kanske man skulle försöka att se vad som finns utanför korgen?
 
Jag når inte upp!
 
Tik 2 har också ett underbart vackert litet ansikte!
 
Tik 2 funderar på ny taktik.
 
Kanske att det går lättare att rymma här?
 
Snart vågar jag mig över!
 
Med tanke på rymningsförsöken och att tik 1 säkert också snart kommer på det spännande som finns utanför korgen så får de vita sötnosarna snart flytta ner till köket och den stora valphagen.
 
Önskar alla läsare av bloggen en god jul!
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Stellas valpar 3 veckor gamla

Nu börjar det att hända saker i valplådan. Valparna har utvecklats mycket under veckan och kan nu både sitta och gå på svajiga ben. De är redan lite lurviga och nosarna behöver snart få sin första klippning.
 
I går fick de smaka på köttfärsblandning för första gången och båda två tyckte att det var gott. De sög på fingrarna och ville ha mer.
 
Valparna ökar bra i vikt och är lika både till storlek och typ. Jättesöta ansikten har de båda två och pälsarna ser lovande ut. Erin, tik 1, vägde 552 gram och Mikasa, tik 2, 618 gram.
 
Här kommer lite foton från i dag. Titta och njut:
 
Tamis med favoritråttan i munnen!
 
Se så stora valparna har blivit!
 
Mikasa och Erin. Tamis är en stolt mor.
 
Söta Erin, tik 1, har lite köttfärs på nosen :-)
 
Erin kan gå!
 
Benen är lite svajiga så här i början!
 
Erin är riktigt duktig
 
Hej mamma säger lilla Erin!
 
Puss min lilla unge säger Stella!
 
Jag vill ha mat säger tik 2, Mikasa!
 
Valparna kan kissa själva och Stella städar för att hålla rent.
 
Mikasa!
 
Se så söt lilla Mikasa är!
 
Mikasa går runt i lådan!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 
 

Blondies valpar 2 veckor gamla

Blondie måste ha gräddmjölk så tunga som hennes valpar har blivit. De diar ofta och Blondie erbjuder dem fortfarande mat när de vill. De är härligt runda om magarna. När valparna inte diar så ligger hon ändå  ofta i korgen tillsammans med dem. Hon är en mycket duktig mamma som tydligt njuter av föräldrarollen.
 
Blondie tvättar och donar med dem så pedden är utan en endaste fläck. Om vi lyfter upp en valp så är hon genast där och pussar på den när den gnäller till. Hon är en riktig hönsmamma :-).
 
När det är dags för mat så kommer Blondie ner till köket och hon ligger gärna en stund i soffan för en mysstund men sen har hon bråttom upp till valparna igen.
 
Båda valparna har utmärkt pigment. Det är så vackert med vita valpar och deras svarta nosar, trampdynor mm. Deras ögon öppnas nu och det är en stor händelse i deras utveckling att de snart både kan se och höra.
 
Tik 1 vägde 380 gram 1 vecka gammal och nu som 2 veckor gammal väger hon 666 gram.
Tik 2 hade en vikt på 374 gram 1 vecka gammal och som 2 veckors valp väger hon 626 gram.
 
Här kommer ett par foton från veckan som varit. Titta och njut av sockervadden:
 
Tik 2 har börjat sova på rygg 8 dagar gammal. Så sött!
 
 Tik 2 och tik 1 är 11 dagar gamla på denna bild. De har vuxit mycket sedan födseln.
 
Här syns det tydligt hur stora de blivit. Tik 1 till vänster.
 
Tik 1 är ljuvligt söt och det blänker i ögonvrårna när hon är mer vaken. 12 dagar gammal.
 
Underbart söta tik 2 som också är 12 dagar gammal på denna bild.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Stellas valpar 2 veckor gamla

Stellas valpar växer och frodas av all mjölk som de får. Pälsarna är blanksvarta och klorna har redan fått klippas två gånger. Ögonen håller på att öppnas nu. Det är alltid lika mysigt att få se hur de ser ut i ansiktet.
 
Stella är ständigt hungrig och hon får fyra mål färskfoder per dag. När allt fungerar enligt regelboken så matar jag mammorna och mammorna matar samt sköter om sina valpar de första veckorna. Här är allt som det ska och det är lugnt samt fridfullt i valplådan. Stella är nu mycket med oss övriga i familjen men har full koll på mattiderna.
 
För att ge lite extra värme i lådan så har valparna en "Snugglesafe" under filten. Den värms i mikron och håller värmen i många timmar. I början höll jag den varm dygnet runt men nu mest till natten. Jag hittar ofta valparna sovande ovanpå värmedynan så det märks att den uppskattas. Snuggelsafe kan även läggas i en kall bur i bilen för att ge värme. Jag kan dessutom rekommendera den för eget bruk att värma upp sängen eller att lägga den mot ett värkande område på kroppen. Den fungerar verkligen till många saker.
 
Valparnas tvåveckorsvikter blev 496 gram för tik 1 och 528 gram för tik 2! De är runda om magarna och mycket välmående.
 
Här kommer ett par bilder på skönheterna från veckan. Titta och njut:
 
Var är valparna? Stella bär ofta på gosedjur som hon sen lämnar kvar i valplådan :-). En trevlig egenskap som förhoppningsvis någon av valparna ärver.
 
Stellas valpar 12 dagar gamla och det syns att de vuxit ordentligt! Tik 1, Erin, till vänster och tik 2, Mikasa, till höger!
Söta Erin, tik 1, 13 dagar gammal. Här syns det tydligt att ögonen är på väg att öppnas upp.
 
Mikasa, tik 2, ville inte vara med på bild.  Hon ser ut som en liten söt panter!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Vi har fått vita dvärg- toypudelvalpar!

I lördags fick Blondie så de efterlängtade valparna! Redan på fredagen satt hon på kö
utanför BB och följde med i Stellas valpning. Jag sa till henne att BB var fullt och hon
var snäll nog att vänta ett dygn innan hon själv fick flytta in i valpningsrummet.
 
Blondie fick två fina tikvalpar med bra pigment! Tik 1 vägde 192 gram och tik 2 vägde
186 gram.
 
Blondie ligger hela dagarna hos sina valpar och erbjuder dem mjölk dygnet runt.
Först på dag fem har hon börjat att lämna dem korta stunder för att se vad vi övriga gör.
 
I går hörde jag henne pipa lite och ser då att hon sitter inne i Stellas rum där hon tittar
längtansfullt mot valplådan. När jag går in för att hämta henne ser jag att Stella ligger
en halvmeter ifrån och stirrar stint på henne. Efter att Blondie återvänt till sin egen
valpkorg upprepas beteendet men nu från Stella. Helt plötsligt traskar hon in i Blondies
rum och närmar sig hennes valpkorg. Stella gick snabbt in till sig när jag bad henne.
Jag kommer fortsätta att ha låst grind till Blondie för det känns säkrast att de inte kan
gå in i varandras rum. Två tikar med valpar skulle kunna hamna i slagsmål med förödande
utgång för valparna.
 
Här kommer de första bilderna på Blondies söta sockervadd:
 
Nyfödda tik 1 visar sitt fina pigment!
 
Nyfödda tik 1 och tik 2 har hittat matbaren!
 
Tik 2 fyra dagar gammal och hon har ett fantastiskt pigment för åldern!
 
Fyra dagar gamla med mamma Blondie
 
Tik 1 fem dagar gammal. Ljuvlig!
 
Tik 2 fem dagar gammal och helt underbar!
 
Gosingarna ligger och myser med Blondie! Tik 1 längst till vänster, fem dagar gamla.
 
 Ljuvligt söta!
 
 

På återhörande,
Alexandra :-)
 

Vi har fått svarta toypudelvalpar!

Stella födde två supersöta prinsessor natten mellan torsdag och fredag förra veckan. De föddes på dag 60 och allt var iordninggjort  i valprummet för den stora händelsen som det är att få valpar.

Första valpen, som var en tik, föddes 02:30 och hon vägde 186 gram. 03:50 var det dags för valp nummer två att göra entré och det var också en tikvalp och hon vägde 170 gram. Jättesöta båda två med vackra huvuden och blanka pälsar. När de kommit igång att dia så lägrade sig lugnet i rummet och Stella la sig till rätta och vilade. Övriga hundar satt på parad i hallen utanför och följde nyfiket med vad som hände.
Stella är en mycket duktig mamma och hon pysslar med sina små och har massor med mjölk.
 
Här kommer de första bilderna på de små underverken:
 
Stella vakar över sina små! Tik 1 och tik 2 är nyfödda.
 
Präktiga och välmående valpar! Det syns att pälsen redan tenderar att bli lite vågig.
 
Så duktig du varit Tamis!
 
Tik 1 sover sött i mammas sköna päls!
 
Vackra tik 1 är två dagar gammal!
 
Tik 2 vilar på tik 1, 2 dagar gamla! Det ser mysigt ut.
 
Söta tik 2 är två dagar gammal på denna bild!
 
Tik 1 fyra dagar gammal! Jättefint huvud har hon.
 
Tik 2 fyra dagar gammal. Vacker liten tjej.
 
Stella fyller korgen med små möss och råttor från IKEA så ibland är det inte lätt att
hitta valparna :-). Om jag tar bort gosedjuren så tar hon snabbt in dem igen. Här syns
det att valparna har vuxit, fem dagar gamla.
 
Breda och mätta valpar. De får så mycket mjölk de vill ha dygnet runt. Se så blanka och fina
pälsar de har. Tik 1 till vänster.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0