Stellas valpar 7 veckor gamla

Nu är valparna hur busiga som helst. De hittar på små hyss som att rymma från köket och spatsera omkring på hela bottenvåningen. Sen kommer de lyckligt skuttande med viftande svansar för att visa vad de kan. Stella har visat dem hur man öppnar gosedjur och plockar ut luddet men sådana kunskaper kan de vara utan tycker jag :-). Hoppas att de inte tog intryck av den lektionen.
 
Lottie och Katniss leker ofta med småtrollen och ibland är det ett enda hav av svarta och vita pälsar om vartannat i köket. Kattunneln är mycket rolig och Lottie leker inuti den med valparna. Häromdagen stod Eva och Kim på bakbenen med tunneln emellan sig och gnabbades för fullt. De lät som Piff och Puff.  Det såg så kul ut men när kameran tagits fram tog leken slut. Det hade blivit en kul film. Får se om de gör om leken någon dag.
 
Valparna är bara i valphagen på natten. Övrig tid är det köket och ibland övriga rum på bottenvåningen som gäller. Båda två är jätteduktiga att göra ifrån sig på en plastbricka som jag lagt tidningar på. Det är en skobricka som finns att köpa på Rusta för en mindre peng.
 
Eva och Kim tycker om att utforska nya ställen. Snart ska de får gå ut och tassa omkring i snön en stund. Det ska bli kul att få se hur de reagerar då.
 
I dag är det dags för kloklippning igen. När de blir 8 veckor gamla så ska de få bada och klippa sig igen. Då är det dags för sidofotografering också.
 
Dagens vikter blev 900 gram för Eva och 992 gram för Kim. Kim är något högre, kanske en halv centimeter.
 
Här kommer ett par foton från gårdagen. Kameran ville inte samarbeta så nästa gång sätter jag på den externa blixten så vitbalansen blir den rätta. Titta och njut av våra små juveler:
 
Söta Kim går omkring i vardagsrummet och utforskar!
 
Lilla dockan Kim!
 
Eva är också ute på upptäcksfärd!
 
Hon hittade en snodd!
 
Kelstund med Kim
Sötaste Eva smakar på fingret!
 
Det kliar i munnarna och att bita lite i fingrar är kul! Kim ser för rolig ut här :-)
 
Eva och Kim
 
Gullungar
 
 
Den här söta bilden på Eva och Kim få avsluta bildsviten!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 
 

Stellas valpar 6 veckor gamla

Valparna börjar att bli "stora" nu. Att vara i hagen är inte kul alls. Det är på golvet som det händer intressanta saker. Där kan de leka med husets övriga hundar samt nosa efter spännande saker som blomblad och liknande. I hagen sover de nu på natten och kanske en stund mitt på dagen eller om jag dammsuger golvet. Resten av tiden tillbringas på köksgolvet. I dag tog jag in kattunneln och den var intressant att gå igenom. Det gick att tugga på den också. Lottie leker för fullt med småttingarna och Katniss likaså. Blondie kan morra åt dem om de börjar hänga i hennes päls annars är hon mycket tålmodig. Hon älskar verkligen valpar. Vi har gjort ett inhopp till köket så att alla hundar utom valparna kan hoppa in och ut.
Snart ska de få spatsera omkring i hallen och vardagsrummet också. Nu när julgranen är borttagen så finns det inget farligt glitter kvar som de kan råka få i munnen.
 
Stella har börjat säga ifrån ibland när döttrarna vill dia och hon inte tycker att det är matdags. När hon själv har fått mat kan hon ge dem upplägg. Det visar att hon själv tycker att det är på tiden att valparna börjar äta annan mat än bara hennes mjölk. Det är ett arv från vargtiden som inte alla hundmammor har. Jag vill helst inte att hon gör det så då får jag hålla henne ifrån valparna en stund.
 
Valparna är så ljuvligt söta. De blev badade och klippta häromdagen och de blev så vackra båda två. De hade så mycket päls så tassarna hade som tofflor på sig på ovansidan :-) Nu kom det fram pyttesmå söta tassar. Svansroten blev klippt med maskin mot ryggen och med sax på undersidan. Valpar ska man aldrig maskinklippa under svansen för det är obehagligt för dem och de kan få riktiga kliattacker. Sax är bättre.
Båda två är glada i människor. De kommer med viftande svansar och hoppas på en kelstund. Valparna kan nu också leka ganska vilt med varandra och det hettar till ibland.
 
Tänderna har kommit fram helt på Eva och nästan helt på Kim. Det börjar kännas när de biter tag i strumpor och byxben men inte så farligt ännu. Det blir värre om någon vecka :-).
 
Tre små mål äter de per dag nu: färskfoder, uppblött valptorrfoder och färskfoder igen. Sen diar de Stella också ett par gånger.
 
De blev avmaskade i fredags och det gick bra. Dagens vikter blev 836 gram för Eva och 944 gram för Kim. Bra vikter och det skiljer stadigt ca. 100 gram mellan töserna.
 
Idag kom det valpköpare hit och det var superkul tyckte Eva och Kim. Spännande med nya människor att undersöka och bli klappad av. Båda två somnade i ett knä efter ett tag.
 
Här kommer lite foton och två filmer på underverken. Titta och njut:
 
Nybadad och nyfönad Eva
 
Eva
 
Eva. Fotona på Kim blev tyvärr för ljusa.
 
Sötaste valparna Eva och Kim i korgen! Det är samma ordning på alla bilderna.
 
 
Kul bild där de tittar åt varsitt håll.
 
Små änglar!
 
 
 
 
 
 
 
Eva och Kim i famnen
 
 
 
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Vinterodling

Ute är det vinter och omväxlande snöfall, regn och ishalka. Inget odlarväder direkt men i tvättstugan frodas plocksallad, machésallad och basilika! I ett  miniväxthus har penseéfrön grott! Det är så kul att se från dag till dag hur det växer. En första omgång sallad har jag skördat och den var riktigt god.
 
Här ska sås blomfrön! De första penseérna har redan kommit i jorden och i mars blir det 
petuniafrönas tur.
 
Pelargonsticklingarna växer inte fort men det kommer något nytt blad ibland.
 
I mitten av december kom den fjärde Traderapelargonen! Fir Trees Silver Wedding
är namnet på denna lilla skönhet. Det är en dvärgpelargon med dubbla blekt rosa
blommor och dekorativa blad. Den hade klarat transporten bra.
 
 Se så fin liten stickling!
 
En bild på moderplantan. Foto: Håkan Olsson.
 
Precis innan jul dök det upp fyra nya skönheter. Barbara Hines är en blomrik
zonal från Ken Lea.
 
Barbara Hines blommor. Foto: Annika och Peter Eriksson
 
Barbara Lambert är en bladdekorativ dvärg- och stjärnpelargon.
Förädlare Steve Pollard.
 
Så här fina blommor ska hon bli när hon blivit stor. Foto: Annika och Peter Eriksson
 
Fallen Angel är en snygg stjärnpelargon med vackra blad. Det nästan svarta i
mitten av bladen kontrasterar fint mot det gröna. Förädlare J Sheenan.
 
Fallen Angel i vuxet skick! Foto: Annika och Peter Eriksson.
 
Denna gyllenbladiga skapelse är en miniatyrstjärnpelargon med namnet
Rushmoor Golden Ruffles. Förädlare är Steve Pollard.
 
Blommorna är speciella på denna pelargon. Foto: Annika och Peter Eriksson
 
Nu blev det trångt under växtlampan (17.12). Till vänster har mache´- och plocksalladen börjat växa och i tråg 2 är det nysått.
 
31 december såddes penseéfröna och efter åtta dagar började de gro!
 
En del frön planterades i torvbriketter och resten i såjord. De började gro samtidigt så ingen skillnad där. De har det riktigt lyxigt på en värmedyna för att värma upp jorden :-).
 
Första början till en penseé!
 
En ekologisk basilika inhandlades i mataffären och som ett experiment efter att ca. hälften av bladen användes i matlagningen planterades den om i större kruka och sattes under växtlampa. Två skott togs av och sattes i varsin RootRiot. Basilikan i krukan tog sig direkt men dessa två skott såg ett tag lite vissna ut när de hade blivit för varma av värmedynan. Efter att jag nypt av ett par blad till och satt glaset svalare så blev de finare och nu har den ena fått massor av rötter!
 
7.1 hade machén och salladen blivit så här fin! Närmast i bild en frösådd Basilika.
 
Basilika
 
Machésallad
 
Barbara Hines efter 10 dagar. Hon börjar att få blad med en fin medaljong!
 
Barbara Lambert har vuxit mycket lite.
 
Fallen Angel har blivit lite större. Jag gillar verkligen bladen på denna.
 
Lilla Rushmoor Golden Ruffles får starkare medaljonger på de nya bladen som sen bleknar.
  
13 januari har plocksalladen blivit riktigt stor!
 
Nu börjar det bli dags att skörda de största bladen!
 
Machén ser också färdig ut!
 
Det blev en liten skörd som fick bli grunden till en sallad. Det var gott :-).
 
Smörgåskrasse har vi ständigt på tillväxt! Det är så gott.
 
Krasse växer så det syns. De börjar gro direkt och behöver knappt dagsljus ens.
Väldigt tacksamt och gott är det.
 
Rötter som syns på basilikan efter 18 dagar! Dags att plantera i en kruka.
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Stellas valpar 5 veckor gamla

Valparna är verkligen supersöta och båda springer direkt till inhoppet och vill bli upplyfta när de märker att vi kommer in i köket! Svansarna viftar nästan ur led. De leker för fullt med varandra och tumlar runt på pedden.
 
Tänderna spricker fram ordentligt nu och det börjar nog kännas för Tamis när hon ger di.
 
Både Katniss och Lottie hoppar ofta in till dem i hagen. Lottie kastar sig ner i lekställning och hon är så försiktig med dem. Katniss kan sitta i ett hörn och bara titta på dem men också ligga helt utslagen på rygg och låta valparna krypa över henne. Ungdomarna vill inte alltid lämna hagen när jag ber dem utan tittar lite fånigt på mig "förstår du inte att vi vill vara med våra nya kompisar nu matte"?
 
Stella är nu mycket utanför hagen, myser i soffan och är med familjen. Särskilt när utflyttade dottern med fästman kommer hit till helgerna så slits hon mellan att vara med dem och att vara mamma. Hon har dock full koll på att barnen har det bra och får den mjölk de behöver.
 
Valparna blev vägda i dag på 5 veckors dagen och Kim väger 868 gram och Eva 776 gram. Riktigt bra vikter för små toyisar.
 
I dag ska valparna få smaka på färskfoder för första gången. De har fortfarande ingen jätteaptit på annan mat än mammas mjölk men det kommer.

I veckan ska valparna få avmaskning nr: 2 och de ska också få ett bad och klippning inför valpköparbesök om en  vecka. Jag ska försöka filma dem när de leker på golvet. Det är inte så lätt att sända LIVE från hagen nu när de är så rörliga. En tom bild är ju inte kul att titta på.
 
Stella ska också bli badad och lite klippt.
 
Här kommer ett par bilder från i dag. Många fler bilder ska jag ta på tvillingtjejerna i
veckan efter att de badat:
 
Supersöta Eva!
 
 
Lika söta Kim! Man vill bara pussa på dem.
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Stellas valpar 4 veckor gamla

I går fick valparna flytta ner i stora valphagen i köket och först så undrade de nog var de hamnat. Hagen är mycket större än valplådan och de gick omkring i hela lådan och pep lite. De kissade på tidningarna och efter att Stella hoppat in flera gånger och både matat samt visat att detta var deras nya bo så gick de till den uppvärmda pedden och somnade. Det är lite kallare på bottenvåningen så värmedynan kommer väl till pass.
 
Jag trodde nog att Stella skulle vakta köket och stoppa de övriga hundarna från att gå in där men så blev det inte. Hon blev bara glad över uppmärksamheten och visade glatt upp tvillingflickorna för sina "systrar". Blondie hoppade in en vända och sa hej till småttingarna. Lottie hängde över kanten ivrigt viftande på sin svans. Lottie tittade på "valpTV" hela kvällen. Hon tyckte att de var väldigt spännande. Tur att Stella är så snäll.
 
Båda valparna viftar på sina svansar. Så sött! Tänderna börjar spricka fram och de leker med varandra. De är oemotståndliga och svåra att slita blicken från. De blir jätteglada när man kommer in till dem och båda vill gosa en stund.
 
Under veckan som gått har valparna blivit avmaskade. Det gick hur bra som helst. Idag har de få ett till mål av köttfärsblandningen. Den gillas skarpt och de kommer att bli glada för ytterligare ett mål.
 
Dagens vikter blev 680 gram för Eva och 716 gram för Kim. Bra vikter på båda två och Eva börjar att komma i kapp. Stella ger fotfarande mycket di men hon är också ifrån dem långa stunder när hon är med övriga familjen.
 
I dag har de fått nosarna rakade. De hade så mycket päls att trimmern nästan fick svårt att klippa. Trampdynorna klipptes fram och päls togs också bort under svansen. Pudelns klippning är ju bra av hygienska skäl. Ingen päls på nos, tassar och under svansen. De var så duktiga båda två.
 
Snart är det dags för ett första bad!
 
Här kommer ett par bilder på underverken:
 
Kim sover ofta på rygg, så sött! 3 veckor och 5 dagar gammal.
 
Eva och Kim!
 
Eva och Kim med pälsiga nosar 4 veckor gamla!
 
Eva och Kim med klippta nosar! Så vackra toyflickor det tittade fram!
 
Det är något visst med svarta toypudlar.
 
Eva och Kim, söta som socker!
 
 
Se så fin lilla Eva, tik 1, blev med friserad nos!
 
Vacker!
 
Ljuvlig!
 
Lilla Kim satt så fint och korgen och tittade in i kameran! En riktig sötnos är hon!
 
Liten docka! Här visar hon prov på "tamisblicken"!
 
Gulleplutten!
 
 
Hur söt får man vara?
 
Kim och Eva i nya hagen!
 
De går riktigt bra nu! Kim till vänster.
 
Kim
 
Kim får avsluta bildsviten!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

RSS 2.0