Katniss valp 9 veckor gammal

Millard har utvecklats till en underbar liten pudelpojke. 9 veckor gammal var han nu redo att lämna sitt barndomshem för att ge sig ut i världen. Det har varit extra svårt att lämna en valp denna gång både för att man fäster sig extra mycket vid ensamvalpar och för att han har en speciell personlighet. Tuff och nyfiken så vet vi att han kommer att klara flytten bra men värre blir det för mamma Katniss som har starka band till sin ende son. Vi vet att han flyttar till en bra familj och det underlättar så klart. Katniss pep långa stunder med ett gosedjur i munnen efter att han flyttat  i går men i dag är hon som vanligt igen. Jag har aldrig varit med om en tik som visat sådan saknad förut även om vi har haft flera kullar med bara en valp.
 
Katniss gav någon liten slurk mjölk in i det sista men det var nog inte så mycket mjölk som kom sista dagarna utan mest närhet. Millard kom i gång med att äta tre mål bra innan flytten.
 
I onsdags blev Millard badad och lite formklippt men han var fortfarande ganska omedgörlig vid nosklippningen. Att formklippa var inte så lätt för han ville bara hälsa på hundkompisen i spegeln :-) men det blev ganska fint ändå till slut.
 
Jag önskar de nya mattarna stort lycka till med er nya familjemedlem. Jag hoppas att han kommer att skänka er mycket glädje i många år framöver.
 
Här kommer nu de sista bilderna på vår charmör. Titta och njut av chokladprinsen:
 
Se så stor och fin Millard har blivit!
 
 
Millard och Katniss leker tittut!
 
Tittut!
 
 
Elsa
 
Elsa har varit en rolig nanny till Millard!
 
 Söt kille!
 
Vilken blick!
 
Finns det något sötare än en pudelvalp?
 
Elsa och Millard leker!
 
Katniss övervakar leken!
 
Så kul de har!
 
Katniss, Elsa och Millard!
 
Elsa och Katniss har dragkamp! Millard i bakgrunden.
 
Millard vid avgränsningen till hallen.
 
 
Millard och Katniss med varsitt gosedjur!
 
Sötnosen!
 
Ljuvlig!
 
Lite trött i korgen!
 
Millard gillar att åka med på lillmattes filt!
 
Det är en rolig lek och när lillmatte stannar upp går det bra att sova där en stund :-)
 
Lite bordsträning och Millard är en naturbegåvning!
 
Det här söta fotot får avsluta bildsviten på vackre Millard!
 
Här slutar nu valpdagboken för Katniss första kull. Tack för visat intresse och välkommen tillbaka till nästa valpkull!
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Katniss valp 8 veckor gammal

Millard börjar att bli stora grabben som snart är mogen att ge sig ut på egna äventyr. Han har varit i alla rum och undersökt dem. Utomhus har han gått lite i snön innan den försvann. Det tyckte han var kul. Han har åkt bil sittandes i en bur och det var också helt ok.
 
Millard har tränat mycket på hundspråket i veckan. De äldre hundarna har tränat honom på att visa underkastelse. Först så svassar han glatt runt och slickar dem i mungipan men när de tröttnar och morrar åt honom så kastar han sig på rygg. Elsa leker fortfarande mest med honom men sista dagarna har han börjat att dra i hennes öron och då skriker hon till så klart.

Katniss har jobbat på med avvänjningen både genom att neka honom att dia och att ge upplägg. Någon liten distund blir det dock fortfarande. Särskilt när hon själv har fått mat. Millard verkar förstå signalen när hon bär runt på ett gosedjur att det går bra att dia :-).

När Millard blir för uppjagad så säger Katniss till honom på skarpen och då lugnar han sig genast. I går bestämde hon att han inte fick leka med Elsa eller ha ett visst gosedjur. Han var en mycket duktig elev och lydde genastdirekt. Katniss är en mycket duktig mamma.
 
I går blev Millard badad, fönad och klippt. Nosrakningen var fortfarande lite jobbig. Att klippa kroppen var inte lätt för han ville inte stå still. Han viftade glatt på svansen åt den roliga kompisen i spegeln ;-). Med tiden så kommer han lära sig att uppskatta pälsvårdsstunderna. Han fick sin tredje avmaskning och den smakade inte gott.
 
I går var det så dags att åka till veterinären. Millard var helt tyst i buren. Jag hade lagt en uppvärmd Snuggelsafe under filten så att han inte skulle frysa. Han skrek till av sprutan och chipet men det gick snabbt över. Hela vägen hem så sov han. Så duktig liten valp!
 
Millard sover fortfarande i valplådan men annars är han aldrig där. Sista nätterna har han rymt på natten ur lådan. Han är förvånansvärt duktig på att gå till kissbrickan när han blir nödig.
 
Han äter tre mål per dag och godast just nu tycker han att torrfodret är.
 
I går blev han vägd och vikten stannade på 1310 gram. Han är ca. 17.5 cm hög. Bra vikt och storlek för en dvärgpudelvalp.
 
Millard har nu fått sitt officiella namn och det blev Länsmansgårdens One In A Million. Så klart får han en video till sitt namn :-):
 
 
 
Här kommer nu många foton på vårt lilla söta busfrö. Titta och njut:
 
7 veckor och första gången ute!
 
8 veckor gammal och leker med lillmatte!
 
Millard satte sig så sött mellan lillmattes fötter!
 
Millard tycker att det är kul att apportera leksaker!
 
Full fart!
 
Se så fint han bär!
 
Han kan bära stora leksaker i munnen!
 
 
 
Dragkamp är också kul!
 
 
 
 
 
 
Här står han fint och tittar på Elsa som är i hallen!
 
 
Mor och son
 
 
Millard sitter gulligt och spejar efter Elsa!
 
Där kom hon!
 
Kompisar!
 
Aj, låt bli mitt öra!
 
Katniss kollar in Millard som spatserar iväg med en leksak!
 
Sen blev det lite uppfostran!
 
Byxben är svåra att låta bli och tänderna är sylvassa!
 
Millard kommer ut från tunneln i full fart!
 
Millard fick prova Adidogtröjan!
 
Han var inte så imponerad!
 
Jättesöt blev han!
 
Elsa och Millard
 
Du och jag Millard säger Elsa :-)
 
Liten brun och liten vit
 
Gulligt!
 
Sen blev Millard trött och tröjan åkte av!
 
 Millard står riktigt bra på bordet!
 
 
Den här söta bilden på Millard får avsluta bildsviten!
 
Jag önskar er alla en God Jul!
 
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 

Katniss valp 7 veckor gammal

Nu gäller det att tänka på var man sätter fötterna. Millard har blivit en liten krokodil som gärna sätter tänderna i strumpor, tofflor och byxben. Han vimlar framför fötterna och man får gå styltigt à la Frankenstein för att inte trampa på honom ;-). Normalt så trasslar han bara in sig i ben och fötter men när Elsa har jagat upp honom så tittar krokodilen fram.
 
När han inte busar runt på golvet så tar han gärna en mysstund i famnen.
 
Ibland får han vara på nya platser och det är mycket spännande. Han nosar runt för att upptäcka allt det nya  och är inte ett dugg rädd.
 
Millard är nu mycket duktig att gå till skobrickan och där kissa på tidningen. Om han är i närheten så går han oftast dit. Duktigt tycker jag!
 
Tamis hoppar in ibland och då går han nyfiket fram och undrar vem den pudelmadamen kan vara. När hon har, en i hennes tycke, riktigt eftersträvansvärd leksak i munnen så kan hon morra dovt när han blir för närgången. Då backar han med viftande svans. Han är riktigt duktig på hundspråket nu.
 
Elsa älskar att leka med Millard men hon kan fortfarande bli väl intensiv ibland och då får hon time out en stund tills hon lugnat sig.
 
Katniss är fortfarande ganska mycket med sin valp. Hon putsar och tvättar honom. Ger honom di ibland och leker samt lär honom att prata på hundarnas sätt. Katniss har gjort upplägg till honom efter att hon själv har ätit ett par gånger. Det är naturens sätt att avvänja valpar på. När hon ätit något olämpligt för små valpar så får hon vänta en halvtimme med att gå in till honom.
 
Millard vägde 1355 gram på sin 7- veckors dag. Han ökar på sin vikt i lagom takt.
 
Han äter sina tre mål per dag med ganska god aptit nu. Färskfoder- torrfoder- färskfoder är ordningen på målen. Han får lite topping i form av kyckling, köttfärs, fisk eller äggula för att få fart på ätandet.
 
Vilken dag som helst ska han få gå ut i snön för första gången. Det ska bli spännande att se vad han tycker om det.
 
Här kommer ett par bilder på godingen. Han är så rörlig nu så det är inte lätt att få till bra bilder. När han äter är han still en stund i alla fall så man får passa på då. Titta och njut av chokladprinsen:
 
Millard 6 veckor och 1 dag gammal vid matskålen!
 
Liten pälsboll 6 veckor och 1 dag gammal
 
Millard 7 veckor gammal i lektagen med Elsa! Katniss betraktar det hela vid sidan om.
 
Tittut här är jag!
 
Lilla svansen sticker fram under huset :-)
 
Millard har en kort och fin kropp med utsökta tajta små tassar. Perfekt svans.
 
Vackert ansikte med en härlig blick!
 
 
Ljuvligt söt är han!
 
Det här fotot på charmtrollet får avsluta bildsviten.
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Katniss valp 6 veckor gammal

Millard börjar att bli stora pojken! Han leker och busar men vilar också många gånger under dagen. Nätterna tillbringar han i valplådan men hela dagarna är han på köksgolvet. Han har flera sovkorgar och en lekhörna på ett babytäcke. Där har han ett litet lekhus som han går in i och gnager på kanterna. Det kliar i munnen nu! Kattunneln springer han obehindrat igenom.
 
Han är duktig på att leka själv men slutar genast med det han håller på med när någon gör honom sällskap. Han kommer då springande med viftande svans. Millard är så söt och går inte att motstå. Så klart får han komma upp i famnen en stund.
 
Elsa får nu komma och leka med honom då och då utan att Katniss protesterar så mycket. Efter en stund slappnar hon helt av och går och lägger sig någon annan stans. Ibland i ett annat rum. Det är nog inte så dumt med lite barnvakt ibland!
 
Millard får tre mål per dag och han äter mer och mer av det för varje dag. Till frukost äter han några uppblötta valpfoderkulor, på eftermiddagen köttfärsblandningen och på kvällen lite färskfoder. Köttfärs och färskfoder tycker han bäst om. Sen får han di av sin mamma flera gånger också.
 
Dagens vikt blev 1220 gram och han har en bra storlek för sin ålder. Millard fick sen avmaskning nummer två. Det gick bra. Under kvällen fick han sitt andra bad och lite nos samt tassklippning efter det. Badet och fönandet gick riktigt bra men klippningen av nospartiet var fortfarande ganska otäckt. Han kommer att vänja sig med tiden.
 
Här kommer många foton och filmer från veckan som gått. Titta och njut av vår lille chockladpralin:
 
Första bilden blir på Millards mamma Katniss som alltid hämtar ett gosedjur efter att hon har ätit.
 
Millard 5 veckor gammal leker med Elsa!
 
Kul med en lekkompis!
 
Nybadad liten gosse 6 veckor gammal!
 
 
Se så söt han är!
 
 
 
Millard har ett vackert huvud och uttryck. Tajta fina tassar.
 
Vem kan motstå den blicken?
 
Fin profil med en bra haka.
 
Första gången på bordet och det gick riktigt bra!
 
 
 
 
Fint steg för åldern!
 
 
 
 
 
Älskade lilla pudelvalp!
 
Det här gulliga fotot med Millard på rygg får avsluta bildsviten!
 
Elsa inbjuder till lek med Millard som här är 5 veckor
 
Elsa och Millard leker för fullt
 
Elsa och Millard leker och har kul!
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Katniss valp 5 veckor gammal

Nu är det full fart på Millardpojken! När han vaknar så vill han ut på golvet för att leka. Han kan hela köket nu och han snarare springer än går. När han blivit trött så kryper han ihop i buren eller korgen och somnar. Då brukar jag lägga honom i valplådan istället om det inte har gått så lång stund. Katniss lägger sig oftast bredvid honom så han får sällskap om han somnat utanför lådan.
 
När man går in i köket så kommer Millard direkt och vill krypa upp i famnen. Han är så glad i människor att det nästan inte går att fota honom. Han biter lite i fingrarna och då känns det att tänderna har börjat spricka fram.
 
Katniss har börjat leka mer med Millard och hon lägger sig ner och "munnas" med honom. Millard kryper runt i pälsen på henne och biter tag i hennes snoddar.
 
Elsa har fortfarande inte fått lov av Katniss att komma in för att leka med Millard. När jag burit in henne ändå så markerar Katniss mot henne och hon får genast svansen mellan benen och blir jättelåg. Hon har gjort stora skutt för att komma så långt bort från valpen som möjligt men han har sprungit fram och sett jätteglad och intresserad ut. I dag lyfte jag in Elsa när Katniss var i ett annat rum och då vågade hon sig på att undersöka nykomlingen. Det tog bara ett par sekunder innan hon blev helt övervild och började tokleka med Millard. Trots att hon blev så överglad så var hon försiktig med honom. När jag efter en stund lyfte ut Elsa så stod hon längtansfullt vid grinden och ville tillbaka in.
 
I dag blev Millard vägd och hans vikt blev 1100 gram! Han är inte stor men tung som det ofta blir när de har mjölkbaren för sig själva.
 
Han får fortfarande två köttfärsmål och ska snart få smaka väl uppblött valpfoder. Före 5 veckors ålder ska de inte äta spannmål då deras magar har svårt att hantera det innan.
 
Här kommer lite bilder och två filmer på sötnosen. Titta och njut:
 
Nyvaken Millard vill upp i knät!
 
Gosig liten valp!
 
Millard gör en rolig min!
 
Millard har ett vackert huvud och uttryck!
 
Så söt!
 
Här syns de små tänderna!
 
Millard tuggar lite på fingret!
 
Gulleponken!
 
Millard vill leka!
 
Charmören!
 
Söt!
 
Här ligger något spännande. Undrar om det går att bita i?
 
Jaa, det gick!
 
När jag drar så följer den med!
 
Hej mamma, ska vi leka?
 
Du har något kul uppe på ryggen. Jag provar att bita i det!
 
Nej, du måste ligga still mamma så jag inte ramlar av!
 
 Nu faller jag av!
 
Härlig bild på mor och son mitt i leken!
 
Puss, puss! :-)
 
Första mötet mellan liten vit och liten brun!
 
Du kan inte ta  mig!
 
Joho, det kan jag visst säger Elsa!
 
Ska vi leka?
 
Jaa, vad kul med en lekkompis säger Millard och kastar sig upp i luften av glädje!
 
Sen var leken i full gång!
 
Två som funnit varandra!
 
 Elsa blev glad över att ha fått en lekkamrat!
 
 
Dessa två kommer få roligt veckorna framöver!
 
Se en liten film på pudelleken första gången de träffades!
 
Film två på fröken vit och unge herr brun!
 
 Den här rofyllda bilden på Katniss med Millard, trött efter leken, får avsluta bildsviten!
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0