Brendas valpar 8 veckor gamla

Tänk att Brendas små änglar nu också blivit 8 veckor gamla. De är så roliga att umgås med och de sprider mycket glädje. Valparna är nästan overkligt söta och de tycker om att få uppmärksamhet och de älskar människor. Mycket sociala och trygga små varelser.
 
Natten sover de i valphagen i köket men övrig tid på dygnet är de på köksgolvet, utomhus i stora hagen eller på hela bottenvåningen med öppen dörr ut. Valparna tycker nog att det är allra roligast när det är öppet överallt så att de kan  gå ut i trädgården när de vill. Valparna umgås med husets övriga hundar i en enda stor flock och det uppskattas av alla även av mormor Tamis. Tamis bjuder ofta in till lek och då särskilt med Jean som verkar vara hennes favorit. Brenda leker oftast med Marco men även Jean. Nanny Meghan leker både vilt och lugnt med dem. Ibland ses hon ligga bredvid valparna när de sover lugnt tvättandes en valp. Hon är en liten sköterska som gärna tvättar och pysslar med valparna. Både Jean och Marco kommer när man ropar deras namn även om de är en bra bit bort i trädgården. 
I köket är de mycket duktiga att gå på brickan både för nr. 1 och nr. 2. 
 
Brenda har tyckt om att vara mamma och hon har tagit väl hand om sina valpar. Båda valparna har fina kroppar och härliga pälsar. Mycket vackra huvuden och fina små ögon. Bra ben, fina vinklar och små slutna tassar. Trevliga rörelser och härliga personligheter. Nyfikna och kärvänliga valpar.
 
Valparna är nu helt avvanda och äter 3-4 mål per dag. Dagen startas med lite torra foderkulor och de är roliga att tugga på.
 
I går blev de badade och klippta och de blev underbart söta båda två. Riktiga praktvalpar. I dag fick de åka bil till veterinären och det gick bra. "Storasyster" Sasha fick följa med som sällskap. Valparna var lugna och tysta hela vägen och de fick lyssna till sin favoritkanal Rix FM som ofta står på hemma. Chipet gjorde lite ont men det gick fort över. Veterinären tyckte att de var två fina och trevliga valpar.
 
Dagens vikter blev 1220 gram för Jean och 1320 gram för Marco. Jean är ca. 1 centimeter lägre än Marco och väger också något mindre.
 
Här kommer lite bilder på guldgossarna. Titta och njut:
 
Brendas små pojkar älskar att leka utomhus. Marco till vänster. 7 veckor och 6 dagar gamla.
 
 Nanny Meghan pysslar med Marco
 
Jean är en förtjusande liten pudelpojke!
 
Söte Jean
 
Jean slickar sig om munnen
 
Jean
 
Jean har en härlig personlighet
 
Jean med ett blad i munnen
 
Jean har fått upp ett spår
 
Obligatoriskt foto i Adidogtröjan för valpar av mindre modell. Se så söt Jean blev i den. ( veckor gammal.
 
Det var lite svårt att röra sig med tröjan på!
 
Prins Jean
 
Stilige Jean står fint på bordet!
 
Jean har ett ljuvligt huvud och uttryck med en smältande blick
 
Marco äter mat på gräsmattan med sina kompisar
 
Marco är full av bus och upptåg
 
Charmige Marco med ett löv i munnen
 
Marco. Se sån stil han har!
 
 Marco ställer upp sig fint.
 
Marco passade också i Adidogtröjan!
 
Prins Marco
 
Vackre Marco ställer upp sig fint på bordet!
 
Marco
 
Marco har ett underbart huvud och uttryck i mörka ögon.
 
Guldgossarna infångade! Jean och Marco 8 veckor gamla.
 
Ljuvliga båda två!
 
Den här underbara bilden på Jean och Marco får avsluta bildsviten! 
 
Jean och Marco leker utomhus! 7 veckor och 6 dagar gamla.
 
Jean och Marco leker och busar som piff och puff.
 
Marco i Adidgotröjan
 
Här slutar nu valpdagboken för Brendas första valpkull. Det har varit roligt och en förmån att ha fått följa valparna från födseln till leverans. Jag önskar er all lycka i framtiden och jag hoppas att ni får mycket glädje av era nya familjemedlemmar i många år framöver! Vi kommer att sakna valparna mycket men är säkra på att de får det bra i sina nya hem.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Brendas valpar 7 veckor gamla

Brendas valpar har sen ½ vecka tillbaka varit dygnet runt med Katniss valp Sasha. Jean och Marco har flyttat ner till köket på heltid men hagen där är de bara i på natten. Så fort som de vaknar bärs de ut och de är mycket duktiga på att göra ifrån sig ute. Marco och Jean tycker att det är roligt att umgås med alla vuxna hundar i trädgården och de stora kommer också och leker med valparna när de är i köket.
 
I början när de flyttade ihop med Sasha så fortsatte Marco och Jean att sova för sig och Sasha lade sig där hon och hennes syskon brukade vila. Bara efter en halv dag så sov de tillsammans i en härlig hög. Nu är de bra vänner och funkar fint ihop.
 
Valpköpare har varit här och det tyckte båda valparna var spännande. 
 
Brenda ger valparna di någon gång per dag och det är värdefullt för dem så länge som hon bjuder på det. Valparna äter bra av de tre mål som de får av mig. Två färskfodermål och ett torrfodermål. Direkt på morgonen får de nu ett par torra kulor att knapra på.
 
I fredags fick valparna ett bad, blev fönade och klippning på det. Superfina blev de båda två. Klorna blev också klippta.
 
Dagens vikter blev 1090 gram för Jean och 1180 gram för Marco. Bra vikter för åldern.
 
Valparna har fått sina namn registrerade i svenska kennelklubben och de heter nu officiellt:
 
Länsmansgårdens Midnight Warrior
Länsmansgårdens Military Police
 
Här kommer lite bilder från veckan.Titta och njut av guldgossarna:
 
Nybadad Jean 6 veckor och 4 dagar gammal.

Jean blev en ljuvlig liten fluffboll efter badet!
 
Jean
 
Jean har ett vackert huvud och ett fint uttryck i mörka ögon.
 
Underbare prins Jean
 
Jean slickar sig om munnen. Så söt!
 
Jean är en stilig kille!

Jean gör high five!
 
Nu får du sluta fota säger Jean :-)
 
Vackre Jean på bordet 6 veckor och 5 dagar gammal.
 
Marco blev en förtjusande liten pudelpojke efter bad och klipp! 6 veckor och 4 dagar gammal.
 
Marco har ett underbart huvud och uttryck!
 
Marco
 
Marco slickar sig om munnen
 
Vackre prins Marco
 
Marco
 
Marco
 
Marco är stilig
 
Snygge Marco tränas på bordet! 6 veckor och 5 dagar gammal.
 
Tvillingarna Marco och Jean. 6 veckor och 4 dagar gamla.
 
Ljuvliga båda två, Marco och Jean

Sötnosar
 
Marco och Jean är nästan overkligt söta
 
Den här söta bilden på Marco och Jean får avsluta bildsviten!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Brendas valpar 6 veckor gamla

Brendas små pojkar växer och frodas. De sover fortfarande på natten i sin hage på övervåningen men så fort som de vaknar bärs de ut för att göra ifrån sig. Sen får de umgås med Katniss äldre valpar. Antingen inomhus eller ute i trädgården. Valparna är försigkomna och kan nu hävda sig riktigt bra. De leker med de äldre valparna och fräser som små arga katter när de blir för närgångna. De springer, skuttar och har bra balans. Ute så sniffar de runt, äter lite grässtrån och undersöker omgivningarna. De är mycket nyfikna.
Valparna bär gärna omkring på leksaker i munnen och de har dragkamp ibland om en leksak.
 
När de somnar får de låna "storkusinernas" valphage i köket så de får vara ifred. De har provat utehagen också och den gillade dem.
 
Avvänjningen går framåt och de får nu tre mål per dag. Två färskfodermål och ett torrfodermål som de äter med god aptit. Brenda ger lite di mellan målen. Brenda har nu aktivt börjat att leka med sina valpar och det är så sött att se.
 
Nanny Meghan umgås gärna med Brendas valpar. Hon leker med dem och tvättar och putsar på dem.
 
Gårdagens  vikter blev 962 gram för Jean och 1040 gram för Marco.
 
Här kommer lite bilder på guldgossarna. Titta och njut:
 
Jean och Marco precis 5 veckor gamla och oemotståndliga!
 
Jean och Marco är två underbara pudelpojkar!
 
Söte Jean och Marco.
 
Prins Jean och Prins Marco. 
 
Vackra huvuden och uttryck har båda två.
 
Guldgossarna
 
Underbara Jean och Marco
 
Söte Jean på upptäcksfärd! 5 veckor och 5 dagar gammal.

Tunnelns band är roliga att bita i tycker Jean.
 
Marco inne i tunneln
 
Marco tycker att det är kul att vara ute på gräsmattan
 
Tjusige Marco
 
Underbara Marco och Jean 5 veckor och 6 dagar gamla får avsluta bildspelet!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Katniss valpar 8 veckor gamla

En sån utveckling valpar har på 8 veckor. I början blinda och döva samt helt beroende av sin mamma. Nu ett gäng glada, pigga och sociala valpar som tar för sig av livet. Trygga i sig själva och redo att ge sig ut i världen för nya äventyr. Det har verkligen varit en förmån att få vara med på deras resa.
 
Valparna sover nu bara i valphagen på natten. Så fort som de vaknar så bärs de ut i trädgården och där är leken snabbt igång. Det vackra vädret har möjliggjort för långa stunder ute. Både i deras valphage med nät, som de nu accepterar, till att busa runt i stora hundhagen. Där leker de också med Brendas två veckor yngre valpar. Ibland sover de ute men ofta bärs de in om de inte kan passas. 
 
Valparna är aktiva när de är vakna och de vill gärna vara med där det händer något. Då är köket ett utmärkt ställe att vara på. Sista tiden har det varit svårt att laga mat med en hög med små pälsbollar sovandes vid fötterna. 
 
Meghan har varit en bra Nanny till dem och hon har lärt dem mycket hundspråk. Hon utser ofta en valp som hon lägger ner på rygg och sen putsar hon den lite.
 
Katniss ger dem bara något enstaka mål per dag nu men hon ger dem fortfarande lite upplägg. Det vet valparna och de springer runt henne och tigger när hon ätit. Det är naturens sätt att avvänja valparna och lära dem att äta fast föda.
 
Avvänjningen går bra och de slukar maten som de får tre- fyra gånger per dag. 
 
I går blev valparna badade och klippta och de blev underbart vackra alla tre.
 
I dag fick de åka bil till veterinären för chip, vaccinering och besiktning. De var lugna och fina i bilen med favoritmusiken på som hemma, Rix FM. Chipet och vaccineringen gjorde lite ont men det gick fort över. Veterinären fick många svansviftningar ändå och hon tyckte att det var tre fina och trevliga valpar.
 
Dagens  vikter blev 1355 gram för Solli, 1385 gram för Sasha och 1200 gram för Diana. Bra vikter för dem alla tre och Diana är fortsatt något mindre men inte så mycket.
 
Här kommer lite bilder på trillingarna från veckan. Titta och njut av juvelerna:
 
Sasha apporterar gärna. 7 veckor och 3 dagar gammal.
 
Sasha med en leksak i munnen
 
Sasha är en tjej  med fart i! 7 veckor och 6 dagar gammal.
 
Sasha bär gärna leksaker i munnen som sin mamma. 
 
Sasha med leksaksmus i munnen.
 
Obligatoriskt foto i adidogtröjan. Sasha 8 veckor gammal och jättesöt.
 
Sasha var inte imponerad och ville ta av den.
 
Söta Sasha
 
 Sasha tränas att stå fint på bordet. 7 veckor och 6 dagar gammal.
 
Lilla prinsessan Sasha blev ljuvligt söt efter bad och klipp. Hon har ett vackert huvud och uttryck.
 
Söte Solli sitter och filosoferar. 7 veckor och 3 dagar gammal.
 
Lille Solli provar hur det är under stolen 7 veckor och 6 dagar gammal.
 
Solli står fint och visar hur vacker han är!
 
Test av adidogtröjan och den var cool tyckte Solli! 8 veckor gammal.
 
Solli slår på charmörblicken!
 
 
 Bordsträning. 7 veckor och 6 dagar gammal.
 
Se en sån vacker prins som dolde sig under all päls!
 
Solli har ett underbart huvud och uttryck i mörka ögon.
 
Ljuvliga Diana. 7 veckor och 5 dagar gammal.
 
Full fart på Diana
 
Diana är en busig liten tjej!
 
Nybadad och nyklippt. Underbara Diana 7 veckor och 6 dagar gammal.

Diana har ett underbart huvud och uttryck! En liten pudelprinsessa.
 
Diana i lektagen
 
Det finns mycket spännande att utforska ute!
 
Diana kan hoppa upp för trappstegen på altanen och gå in alldeles själv. Duktig kicka!
 
Diana vilar huvudet på sin syster.
 
Diana blev supersöt i adidogtröjan och med ett löv i munnen. 8 veckor gammal.
 
Diana ville inte sitta still för fotograferingen. Det syns att hon hellre vill busa runt med sina syskon.
 
Diana står fint på bordet. 7 veckor och 6 dagar gammal.
 
Sasha och Solli leker med en boll!
 
En rolig lek!
 
 Tre sötnosar, Sasha, Solli och Diana.
 
Ett ljuvligt gäng! Sasha, Solli och Diana
 
Gullungarna
 
 
 En famn full av kärlek. Diana, Solli och Sasha.
 
Efter fotograferingen blev valparna trötta och somnade på trappstegen till altanen.

Den här söta bilden på Katniss trötta ungar får avsluta bildspelet! Diana, Solli och Sasha.
 
Ett par filmer bjuds det på nedan:
Meghan leker med Diana 7 veckor och 4 dagar gammal.

Sasha och Diana leker. 7 veckor och 6 dagar gamla.
 
Valparna leker och har roligt i trädgården! 7 veckor och 6 dagar gamla.
 
Valparna leker ute

Här slutar nu valpdagboken för Katniss fjärde kull. Tack för visat intresse!

Det har varit en rolig och givande tid att få lära känna dessa härliga valpars personlighet. Jag hoppas att deras nya ägare kommer att få mycket glädje av dem i många år framöver. Valparna kommer att bli mycket saknade men vi är säkra på att de får det bra i sina nya hem. Stort lycka till med era nya familjemedlemmar!

På återhörande, 
Alexandra :-)


Brendas valpar 5 veckor gamla

Pojkarna är duktiga på att gå på tidningarna när de vaknar. De vill gärna bäras upp för en kelstund eller hälsa på "dagis" i köket. I början klarade de inte av att vara längre stunder med de äldre valparna men nu har de tuffat till sig och klarar sig riktigt bra. När de äldre valparna kommer fram för att dominera dem så fräser båda ifrån. Marco var stadigast och tuffast till en början men nu säger även Jean ifrån och klarar sig bra. De känns tidigt utvecklade och även tänderna har kommit fram bra i munnarna. När det bara är Jean och Marco tillsammans så börjar de nu leka ganska vilt.
Sista dagarna har valparna varit nästan hela dagarna i köket med det äldre gänget och även sovit tillsammans i deras hage. När de vaknar har de burits ut och gjort ifrån sig där. De är så duktiga.
 
Avvänjningen går bra och de äter nu varsin köttboll blandad med färskfoder två gånger om dagen. De sticker gärna ner nosarna och tar lite av "storkusinernas" färskfodermat om de är på golvet och får mat när de är där. I går fick de också smaka på lite uppblött torrfoder. Jättegott tyckte båda.
 
Valparna får ofta komma ut på gräsmattan och det är mycket spännande.
 
I går avmaskas de för andra gången. De fick också ett första bad och klipp av nos och tass. Två underbara små minipudlar tittade fram. Foton på dem nybadade kommer i nästa blogginlägg.
 
Gårdagens vikter blev 878 gram för Jean och 944 gram för Marco. Väldigt lika i typ och storlek.
 
Här kommer lite bilder från veckan. Titta och njut av guldgossarna:
 
Jean och Marco på besök i köket 4 veckor och 2 dagar gamla. De är riktigt stadiga på benen nu.
 
Marco med Nanny Meghan.
 
Sötnosarna Marco och Jean!
 
Mamma Brenda, Marco och Jean.
 
Jean är en vacker liten pudelprins. 4 veckor och 4 dagar gammal på bilden.
 
Här undersöker han köket
 
Jean har hittat "valpvattnet"
 
Jean biter i en gosegris
 
Lille Marco är en gullepojke. 4 veckor och 2 dagar gammal.
 
Marco i ett hav av leksaker. 4 veckor och 5 dagar gamla.
 
Marco
 
Marco med samma leksak i munnen som mamma Brenda gillar!
 
Meghan leker med Jean och Marco. 4 veckor och 4 dagar gamla.
 
Den ljuvliga bilden på Jean och Marco får avsluta bildspelet! 4 veckor och 5 dagar gamla.
 
Här kommer ett par små videos på grabbarna.  De är 4 veckor och 4 dagar gamla på alla filmerna
Jean och Marco i köket.
 
Marco och Jean får vänja sig vid ljud och miljön i  köket. Deras mormor hälsar på.
 
Marco och Jean i köket
 
Jean och Marco har det roligt i köket. 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Katniss valpar 7 veckor gamla

Valparna är aktiva och hagen sover de nu bara i. Så fort de vaknar så bärs de ut i trädgården för rastning och en stunds lek. Alla tre är nyfikna och tar sig längre runt i tomten för varje gång. Att vara i lilla utehagen är inte roligt och de känner sig instängda där. De har dock lekt en del i den och även tagit ett par sovstunder där. Bäst är det att få springa runt i stora inhägnaden med husets övriga hundar. När de tröttnat på utevistelsen så får de vara på köksgolvet. Där är nu kattunneln en favorit och även ett kartonghus med fönster och dörr. Då kan en valp vara inne i huset och den andra utanför och så gnabbas de med varandra genom fönster eller dörr. Det är en mycket uppskattad lek. Valparna har också fått springa runt i vardagsrummet och i hallen. Det är kul att få se hur de beter sig på nya ställen och alla är nyfikna och undersöker snabbt det nya.
 
De mäter nu ofta krafterna med varandra och den som hamnar underst blir mycket förnärmad och fräser ifrån.
 
Nanny Meghan leker fortfarande mycket med dem och hon deltar också i deras uppfostran.
 
Avvänjningen går framåt och alla tre äter med god aptit på det som bjuds om de inte är för trötta vilket händer ibland. Lämplig matrest av t.ex. nötkött, kyckling, ägg eller kokt fisk blandas ofta i fodret. Mamma Katniss säger ifrån när matbaren är stängd och det är den ofta numera. De kan få en liten slurk när hon själv har ätit och det är mycket nyttigt för dem så länge som hon bjuder på det. Hon myser ofta tillsammans med dem utan att det är matdags.
 
I torsdags blev alla badade och lite friserade på nos och tass. Även klorna klipptes. De blev helt ljuvliga små fluffbollar! I slutet på veckan ska de badas igen samt formklippas lite mer.
 
Snart är det dags för den tredje avmaskningen. De har fått träna sig med att ha halsband och i början blev det mycket kliande mot halsen.
 
Valparna har blivit registrerade i svenska kennelklubben och det blev ett tema med fire i namnen:
 
Länsmansgårdens Rhapsody Of Fire, Solli
Länsmansgårdens The Girl On Fire, Sasha
Länsmansgårdens Fire N Gold, Diana
 
Valparna har fått varsin låt till sina namn:
 
 
 
Dagens vikter blev 1170 gram för Solli, 1210 gram för Sasha och 1050 gram för Diana som fortfarande är något mindre än sina syskon.
 
Här kommer lite bilder från veckan. Titta och njut av juvelerna: 
 
Valparna älskar att leka med tunneln. Här leker Diana med snörena och Sasha försöker att ta sig över den! 6 veckor och 2 dagar gamla.
 
Diana och Solli på väg ut ur tunneln! 6 veckor och 3 dagar gamla.
 
Ljuvligt söta små fluffbollar. Sasha, Diana och Solli är nybadade 6 veckor och 3 dagar gamla.
 
Valparna får di i utehagen av sin snälla mamma. 6 veckor och 4 dagar gamla.
 
Nanny Meghan tränar valparna i hundspråk. Här tränas Sasha på att visa underkastelse. 6 veckor och 6 dagar gammal.
 
Sasha fajtas med Solli. 6 veckor och 6 dagar gamla.
 
Solli svarar med samma mynt!
 
Solli leker i kattunneln! 6 veckor och 2 dagar gammal.
 
Se så fin Solli blev med nyklippt nos! 6 veckor och 3 dagar gammal.
 
Solli är en underbar pudelpojke med vackert huvud och uttryck. 6 veckor och 5 dagar gammal.
 
Söte Solli i trädgården! 6 veckor och 6 dagar gammal.
 
Solli luktar på blommorna :-)
 
Gullungen Solli
 
Se så stilig han är!
 
Diana försöker att ta sig över tunneln! 6 veckor och 2 dagar gammal.
 
Söta Sasha 6 veckor och 3 dagar gammal. 
 
Vackra Sasha. 6 veckor och 3 dagar gammal.
 
Sasha 6 veckor och 6 dagar gammal. Hon har också ett mycket vackert huvud och uttryck.
 
Gulliga Sasha 
 
Sasha är en liten mini-Katniss!
 
Diana är en ljuvlig liten pudelprinsessa med vackert huvud och uttryck! 6 veckor och 4 dagar gammal.
 
Diana är en liten söt fluffboll! 
 
Diana
 
Diana på tunneln
 
Diana är söt som en docka! 6 veckor och 5 dagar gammal.
 
Söta Diana 6 veckor och 6 dagar gammal
 
Diana på väg upp på altanen!
 
Gulliga Diana!
 
Sötaste systrarna! Sasha och Diana 6 veckor och 5 dagar gamla.
 
Så underbara båda två.
 
Sasha och Diana
 
 
Trillingarna på rad. Sasha, Solli och Diana.
 
 
Underbara valpar!
 
 Valparna sover roligt på rad under köksbänken. Sasha, Solli och Diana.
 
 
Den här söta bilden på Solli, Sasha och Diana får avsluta bildspelet!
 
 
Solli och Diana leker i huset. Sasha sover vid sidan av. 6 veckor och 5 dagar gamla.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Brendas valpar 4 veckor gamla

Brendas små gossar rör sig nu obehindrat i valplådan. De har börjat leka lite med varandra och de är så söta. Efter att Marco tagit sig ur valplådan ett par gånger var det dags att ge dem en valphage istället. Båda tyckte att det var kul och spännande med en större yta och lite leksaker att undersöka. Nanny Meghan hoppade genast in till dem och blev glad för ännu en kull i lämplig ålder. Valparna blev också glada för besöket men inte deras mamma så Meghan får vänta lite med besöken.
 
Valparna tycker om att få komma upp i famnen för lite gos. De har redan fått komma ner i köket för att få hälsa på hos de större valparna. Innan har de varit i köket för att känna på atmosfären där och att gå lite på golvet med sin mamma. Valparna har också varit på små besök ute i trädgården och det har varit spännande för dem.
 
Köttfärsmålen är nu två till antalet sedan ett par dagar och valparna älskar verkligen när de får smaka. Nu ska färskfodret introduceras och blandas med köttfärsen. Det känns att tänderna är på väg att spricka fram.
 
Deras nosar har klippts och två små ljuvliga herrar tittade fram! Snart väntar ett första bad.
 
Dagens vikter blev 772 gram för Jean och 850 gram för Marco. Bra vikter för åldern och de är väldigt lika storleks och typmässigt.
 
Här kommer lite bilder på guldgossarna från veckan. Titta och njut:
 
Jean och Marco i nya valphagen. 3 veckor och 5 dagar gamla.

Mamma Brenda är också med.
 
 Jean och Marco undersöker köket! 3 veckor och 6 dagar gamla.
 
Söte Jean !
 
Söte Marco går på det hala köksgolvet.
 
Brenda med sin son Jean!
 
Brenda bjöd på lite mat! Jean till höger.
 
Sötaste pudelpojkarna, Marco och Jean!
 
Jean och Marco är underbart söta!
 
Tvillingarna Jean och Marco
 
Ljuvliga små lakritstroll med nyklippta nosar! Marco till vänster.
 
Här kommer två små videos:
 
Lille Marco på äventyr när Jean fortfarande sover! 3 veckor och 6 dagar gammal.
 
Jean och Marco på golvet
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Katniss valpar 6 veckor gamla

Valparna blir mer aktiva för varje dag och vakentiderna blir successivt längre. De har fortfarande långa sovstunder men när de vaknar så vill de genast lämna hagen. Ofta bärs de ut en stund i trädgården om vädret är tjänligt. Annars får de leka på köksgolvet där nu alla husets hundar umgås med dem. Bästa nannyn är Meghan som verkligen älskar att umgås med dem. Hon trycker ofta fast en valp med sina framben och sen pussar hon och leker med den utvalde.
 
I köket har de fått en kissbricka som de redan har börjat gå på med lite hjälp.
 
Valparna är ibland i den nya utehagen med tak men de tycker att det är roligast att vara fria. 
 
Avvänjningen går framåt och valparna har mycket god aptit. De slukar snabbt allt som bjuds. Särskilt Solli äter upp maten på två röda. Han får hållas i så att han inte tar syrrornas portioner också. De äter nu två färskfodermål och ett torrfodermål.
Katniss ger dem di ett par gånger per dag och hon ger även upplägg efter att hon själv har ätit om hon inte hålls ifrån dem en stund. Det är en urinstinkt som inte alla hundmammor har kvar. När det inte är matdags morrar hon åt valparna när de närmar sig och försöker få en skvätt. De får lära sig mycket hundspråk nu.
 
Dagens vikter blev 1075 gram för Sasha, 1010 gram för Solli och 946 gram för Diana. De följs åt viktmässigt även om Diana är lite mindre än sina syskon. 
 
Här kommer lite bilder från veckan. Titta och njut av juvelerna:
 
Ljuvliga Sasha 5 veckor och 1 dag gammal
 
Sasha biter i en leksak
 
Sasha greppar om ett gosedjur
 
Diana är söt som en docka
 
 
Diana biter i en tross
 
Solli är en stilig kille
 
Ljuvliga pudelungar. Diana, Sasha och Solli
 
Valparna i nya utehagen
 
Nu har vi undersökt den och vill komma ut igen! Diana, Sasha och Solli 5 veckor och 2 dagar gamla
 
Katniss bjöd på en slurk mjölk innan sovdags
 
 
Katniss bär alltid något i munnen efter hon har ätit. Här sitter hon och väntar på
valparna, som är ute, efter maten i deras hage.
 
Meghan håller fast Diana 5 veckor och 6 dagar gammal!
 
Solli har lärt sig att ta sig upp för ett trappsteg på altanen!
 
Sötaste trillingarna Solli, Sasha och Diana får avsluta bildsviten! 5 veckor och 6 dagar gamla.
 
Valparna leker 5 veckor och 1 dag gamla!
 
Valplek på golvet
 
På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0