Brendas valpar 4 veckor gamla

Valparna älskar att få komma ut på golvet och leka. De bor fortfarande i gästrummet men de får också komma och leka i köket flera gånger varje dag. Det tycker båda är skoj och där finns mycket att utforska. De får också komma in  i ena lillmattes rum och där är det ännu mer spännande att vara. De bärs ut ibland efter att de sovit en stund i valplådan och då kissar de med en gång. Duktiga valpar. De är ganska stadiga nu och går obehindrat över golvet och på gräsmattan.
 
Morgan och Ola- Conny är mycket gosiga och de älskar att få komma upp i famnen. När de ser oss så viftar svansarna glatt och de ger redan små söta pussar. De får ofta mysa med lillmatte i soffan eller på golvet.
 
Husets övriga hundar är mycket intresserade men Brenda visar fortfarande sitt missnöje om de kommer för nära. Då ligger de en bit ifrån och tittar på "valp-TV". Snart kommer mamma Brenda uppskatta att få en Nanny till valparna.
 
Valparna får nu köttfärsblandningen två gånger per dag som ett led i avvänjningen. Det smakar mums tycker båda två. De har fått prova att lapa i sig lite välling också men köttfärsen var godare. Brenda ger dem di ett flertal gånger per dag och särskilt efter att hon själv har fått mat. När de är tillsammans på golvet blir det många snuttar med mjölk. Då rullar hon över på rygg och ger di till den valp som är sugen. Så gulligt av henne. Hon älskar sina valpar och tillbringar mycket tid med dem. 
 
Valparna fick nosarna klippta i dag och snart väntar ett första bad. De blev små söta minipudlar och uttrycket syns bättre när pälsen försvann i ansiktet. Ljuvligt söta är de båda två. Deras tänder spricker fram nu och det börjar nog att kännas lite grand när de diar.
 
I dag ska de avmaskas för andra gången och även få klorna klippta igen.
 
Dagens vikter blev 784 gram för Morgan (hane 1) och 918 gram för Ola- Conny (hane 2). De följs åt storleksmässigt även om Ola- Conny är något tyngre.
 
Här kommer lite bilder och två filmer från veckan. Titta och njut av juvelerna:
 
Morgan och Ola-Conny har börjat att leka lite med varandra! 3 veckor och 2 dagar gamla.
Det är så kul att se på när de upptäcker varandra och börjar leka! Ola-Conny till vänster.
Morgan har somnat med ett gosedjur som kudde!
Söte Morgan
Vackre Ola- Conny!
Ola-Conny rör sig fint i lådan!
Mamma Brenda kommer till dem så de får ett mål mat! Morgan till höger. Det syns att de vuxit bra under veckan.
Valparna får nu komma in i köket och undersöka allt spännande som finns där. Brenda vägleder dem och ger trygghet och di när det behövs. Ola- Conny nosar runt och Morgan tar en slurk mjölk. 3 veckor och 3 dagar gamla.
Morgan och Ola-Conny är två underbara små pudelgossar! 3 veckor och 6 dagar gamla.
Morgan och Ola-Conny nyklippta! Vilka skönheter som tittade fram. 4 veckor gamla.
Små charmtroll!
 
Ljuvliga huvuden och uttryck har de båda två!
 
Morgan och Ola-Conny 4 veckor gamla och helt underbara!
 
Sötaste tvillingarna, Morgan och Ola-Conny får avsluta bildsviten!
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Brendas valpar 3 veckor gamla

Valparna har vuxit mycket och utvecklats väl under veckan. Valparna kan höra och de upptäcker varandra mer och mer. Små försök till lek har startat och de är så roliga att titta på. De kommer upp på benen mer och mer och balanserar redan ganska bra. De kan göra ifrån sig själva men Brenda är fortfarande där och tvättar när hon kommer åt. Dagarna går fortfarande mest ut på att äta och sova även om vakenstunderna däremellan hela tiden blir längre.
 
Äntligen får de bäras upp samt gosas med och båda valparna älskar de stunderna. 3- veckors dagen är en milstolpe i deras utveckling och socialiseringen kan börja. Som vi har längtat efter det!
 
Valparna fick flytta ner till det svalaste rummet, som är gästrummet, för att undkomma värmen som varit i veckan. Det gick bra och mamma Brenda verkade också tycka att det var en god idé. Nu verkar det bli bättre temperaturer för små valpar.
 
Valparna får nu ett smakprov av köttfärs, äggula och solrosolja varje dag och det är mums tycker båda två. Brenda slickar sen upp resterna i skålen.
 
Dagens vikter blev 620 gram för Morgan och 746 gram för Ola- Conny. Bra vikter för åldern. Båda har underbara huvuden med små fina ögon. Härliga kroppar med fina svarta pälsar. De är typlika och Morgan är något mindre.
 
Klorna ska klippas i dag igen så de inte river sin mamma när de får di.
 
Här kommer lite bilder på juvelerna. Titta och njut:
 
Här syns det att valparna har vuxit mycket. Hane 1 till vänster. 2 veckor och 4 dagar gamla. 
 
Här visar Morgan, hane 1, att han har öppnat sina ögon. Han har ett ljuvligt huvud och uttryck. 2 veckor och 4 dagar gammal.
 
Ola- Conny sover ofta på rygg!
 
Ola- Conny, hane 2, har också ett underbart huvud och uttryck!
 
Morgan och Ola- Conny har somnat bredvid varandra på rygg!
 
Morgan och Ola- Conny myser i lillmattes famn! 3 veckor gamla.
 
Morgan och Ola- Conny myser med lillmatte nummer 2. 3 veckor gamla.
 
Ola- Conny och Morgan diar 2 veckor och 2 dagar gamla.
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Brendas valpar 2 veckor gamla

Valparna har vuxit mycket och det syns nästan skillnad för varje dag. De kan kravla runt lite i lådan och de försöker att komma upp på sina ben. Det ser lite vingligt ut men det går bättre för varje dag. Dagarna går än så länge åt till att äta och sova där emellan. Båda killarna har vackra huvuden och kolsvarta pälsar. Små morrljud har hörts.
 
Brenda tar väl hand om sina valpar. Hon bjuder på mycket mjölk och tvättar samt pysslar med dem. Lådan hålls också ren och fin. Brenda är beskyddande om dem och tycker inte om när de andra hundarna kommer för nära valprummet. 
 
Sen valparna var ca. 5 dagar gamla har Brenda följt med på långpromenaden. Hon älskar att gå långa rundor i skogen och denna årstid äter hon gärna lite blåbär från buskarna. Efter promenaden tvättas tassar och mage av innan hon får gå till valparna igen.
 
Brenda lämnar nu också valparna korta stunder för att kolla vad vi andra gör. Hon springer dock snabbt upp och kollar till valparna efter en stund.
 
Brenda har fått ett välbehövligt bad och klippning av pälsen.
 
Valparna har fått klorna klippta för andra gången och det gick bra. Dagens vikter blev  428 gram för hane 1 och  523 gram för hane 2. Bra vikter för åldern. I dag ska de få sin första avmaskning.
 
 Här kommer lite bilder på juvelerna. Titta och njut:
 
Hane 1, som vi kallar för Morgan, sover sött på rygg! 1 vecka och 3 dagar gammal.

Brenda med sina gossar. Hane 1 (Morgan) överst och hane 2 (Ola-Conny) underst. 1 vecka och 6 dagar gamla. 
 
Valparna 1 vecka och 6 dagar gamla. Hane 2 till vänster.
 
Brenda matar hane 1 och hane 2, 14 dagar gamla.
 
Hane 1, Morgan, visar att ögonen håller på att öppnas! 14 dagar gammal.
Ett sånt vackert litet ansikte.
 
Hane 2, Ola- Conny, håller också på att öppna sina ögon! Underbart huvud har
även han. 14 dagar gammal.
 
Ola- Conny gäspar!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Vi har fått toypudelvalpar!

Efter en lång väntan så födde Brenda äntligen de efterlängtade valparna den 1 augusti. Det blev 2 starka vackra svarta hanar. Brenda var så duktig och hon födde båda utan problem. Hanen som kom först vägde 146 gram och hane nummer två som kom en timme senare vägde 176 gram. Jag hade hört två hjärtljud under senare delen av dräktigheten med stetoskopet och det stämde. Brenda kom fort in i mammarollen och hon tvättade och pysslade om dem och erbjöd mjölk. Valparna hängde sig snabbt fast vid varsin spene. Valparna äter och sover om vartannat och det är lugnt och tyst. Brenda sköter om dem fint och det finns inte en fläck i valplådan. Hon har mycket mjölk så de är mätta och nöjda.
 
Här kommer de första bilderna på juvelerna. Titta och njut av underverken:
 
Mamma Brenda med sina nyfödda valpar! Hane 2 till höger i bild har lite Tippex på svansen för att lättare kunna skilja dem åt.
 
Hane 1 och hane 2 helt nyfödda diar fint. Hane 2 till höger är fortfarande lite blöt på ryggen efter förlossningen. Pälsarna är redan lite vågiga.
 
Valparna 3 dagar gamla. Hane 1 och hane 2. De äter och sover om vartannat.
 
Hane 2 har börjat att sova på rygg och det ser så sött ut! 4 dagar gammal.
 
5 dagar gamla och det syns redan att de har vuxit lite. Hane 1 till vänster. 
 
Hane 1 och hane 2 fem dagar gamla. Här syns deras vackra pälsar tydligt.
 
Hane 1 har ett ljuvligt litet välformat huvud! 5 dagar gammal.
 
 Hane 2 har också ett underbart och fint format huvud!
 
Hane 1 har somnat i mammas sköna päls! 5 dagar gammal.
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 
 

RSS 2.0