Libbys valpar 1 vecka gamla

Libby är den bästa av mödrar. Hon är mycket vårdande och försiktig med sina små. I dag har hon börjat lämna dem för korta stunder men innan dess har hon legat som en liten höna runt dem dygnet runt.

Libby putsar, tvättar dem, erbjuder mat och mjölk har hon i överflöd. Redan första dygnet rann det till och jag var tvungen att mjölka ut lite för att lätta på trycket i de delar av juvret som inte användes.

Det har varit lugnt i lådan från första stund och Libby har sluppit eftervärkar och medföljande krafs i lådan. Det har varit skönt både för henne, valparna och mig. Man ser att hon njuter av att vara mamma och att hon tar sin uppgift på största allvar.

Libby visar övriga i flocken att de ska hålla sig på behörigt avstånd från hennes juveler och det verkar som det respekteras. Blondie är oerhört nyfiken och ställer nog gärna upp som lektant när de blivit lite äldre.

Valparna ökar på bra i vikt. Tik 1 som vägde 172 gram vid födseln väger i dag 340 gram. Tik 2 som hade en födelsevikt på 158 gram väger 328 gram på sin 1 veckas dag. Riktiga bamsevalpar :-). Nog får de bra och fet mjölk alltid.

Båda har vackra välformade huvuden och pälsarna är glansigt svarta. De häver sig fram i lådan och hittar snabbt sin mamma. Får se om klorna behöver klippas lite senare i dag.

Libby myser med sina döttrar.


Tik nr 1, 6 dagar gammal!


Tik nr. 2, 6 dagar gammal.

Se så söta halvsyskon som Rosa har fått!

På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0