Stellas valpar 8 veckor gamla

Tänk att Stellas tvillingflickor redan blivit 8 veckor gamla. Svårt att förstå att tiden går så fort. Valparna sover nu bara i sin valplåda på natten och någon sovstund på eftermiddagen annars är de med sina vita kompisar på dagis i köket. På morgonen blir man mött av en liten kör som så snabbt som möjligt vill ut från lådan.
 
I köket finns så mycket skoj att upptäcka. Nanny Katniss hoppar ofta in till dem och även mamma Stella har börjat ta sig över avspärrningen i dörrhålet. Hon insåg väl tillslut att det var hit hennes små barn flyttat på dagarna. De vuxna hundarna leker med allas valpar nu och det är så fint att få se. Valparna får lära sig hundspråket på ett bra sätt. De får lära sig underkastelse och vad det betyder när en hund morrar t.ex.
 
Valparna får också vara i de övriga rummen på bottenvåningen och där finns det mycket kul att undersöka. Ibland tar lillmattarna med dem till sina rum och det uppskattar både Erin och Mikasa.
 
De har varit ute i snön också och fastän det var kallt så var det kul att gå omkring där. Löv var kul att springa med i munnen och snön smakade tydligen gott.
 
Valparna äter alla mål tillsammans, Jag ger dem 3 mål och sen får de ett par dimål även om Blondie har dragit ner på det. I går diade Stella alla fyra valparna så lite extra tillskott får de från ibland två håll. Den mjölk de får i sig är väldigt värdefull för valparna.
 
Vi kallar Stellas valpar för de små rävungarna. De är så underbart söta där de skuttar fram över golvet. De är väldigt sociala och människokära. Om man böjer sig ner för att plocka upp något så vill de genast upp i famnen. Väl där så myser de och är alldeles stilla.
 
Valparna har nu fått sina stamtavlenamn och det är namn från en japansk manga och anime som heter Attack On Titan:
Länsmansgårdens Attack On Titan- Erin
Länsmansgårdens Wings Of Freedom- Mikasa
 
I dag blev de vägda och dagens vikter blev 964 gram för Erin och 1020 gram för Mikasa! Jag försökte mig på att mäta höjden på dem också. Erin blev ca. 15 cm hög och Mikasa 15.5! Bra vikt och storlek för små toyisar.

På söndag väntar bad och klippning igen inför veterinärbesöket på måndag. Då ska de bli vaccinerade, chipmärkta och besiktigade.
 
Ett par bilder har det blivit under veckan och de kommer här,  7 veckor  gamla på alla foton. Titta och njut av de små rävungarna:
 
Söta Erin
 
Charmtroll!
 
Gullfia!
 
Erin vill pussa lillmatte!
 
Puss, puss!
 
Erin undersöker snön!
 
Erin är en kartongpudel ;-) Hon lyckades ta sig ut genom fönstret på huset!
 
Erin står fint!
 
Mikasa är en riktig gullunge!
 
Vacker som en dag!
 
Söta Mikasa
 
Mikasa ute för första gången!
 
 
Spännande!
 
Mikasa står fint på bordet!
 
Erin och Mikasa
 
Två ljuvliga pudelungar!
 
Den här bilden på Stellas söta prinsessor får avsluta bildsviten!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0