Sashas valpar 5 veckor gamla

Nu är valparna vakna lite längre stunder. Lekarna har blivit lite vildare och det hörs både små morrningar och något voff när de försöker att dominera varandra. Sasha håller koll och avbryter det hela om det behövs. De vill ofta komma ut på golvet och leka när de är vakna. Det blir också många kelstunder med dem. Valparna kryper ofta upp i famnen och de gillar att bli gosade med och att bäras runt i famnen. Då delar de ut små mysiga pussar. Alla fem valpar har underbara personligheter. Gosiga, lekfulla och sociala små varelser som viftar mycket på svansarna.
 
Ibland får valparna gå på upptäcksfärd i andra rum och de är nyfikna på allt. Coola valpar. Ibland bärs de ut på gräsmattan och det gillas av alla fem. Där finns mycket nytt att utforska. Valparna är nu väl invanda i nya hagen i gästrummet. De sover på ena halvan och den andra delen används som toalett. De blir duktigare och duktigare på att pricka rätt. Valpvattnet har alla hittat fram till.
Sasha kan nu ge di både stående och sittande och hon säger ifrån när stunden är över.  Valparnas tänder kommer fram mer för varje dag och det börjar nog kännas när de diar. Ibland lägger sig Sasha på magen i lådan och när de kommer och vill snutta säger hon ifrån. Valparna lär sig hundspråk varje dag och de är läraktiga.
 
Övriga flocken får vara med valparna nu och särskilt Meghan har blivit en rolig Nanny till dem. Hon älskar små valpar. Till och med gamla Tamis på snart 13 år har varit hos dem i valplådan.
 
Valparnas avvänjning går framåt. De har fått lite färskfoder iblandat i köttfärsmålen och det gillades av dem alla. När de blivit vana med färskfodret ska de få smaka på ett väl uppblött torrfoder för valpar. Nu när de är 5 veckor gamla så är de stora nog att kunna smälta kolhydrater. Målen är uppvärmda till ättemperatur för att efterlikna mjölkens värme. Torrfoder brukar inte vara lika populärt så vi får se vad de tycker om det.
 
I går blev valparna avmaskade för andra gången och det gick bra. Valparna fick också nosar och tassar friserade, ett första bad och fönade torra efteråt. Klorna blev också klippta. Alla var så duktiga.
 
Dagens vikter blev 1110 gram för Bombur, hane 1,  876 gram för Gimli, hane 2, och  842 gram för Kili, hane 3. Doris, tik 1, vägde 698 gram och Bibbi, tik 2 vägde 996 gram. Bra vikter för åldern och Bombur och Bibbi är fortfarande lite tyngre. Valparna är väldigt typlika.
 
Det finns eventuellt 1-2 av de kärvänliga bröderna kvar att tinga!
 
Här kommer lite bilder från veckan. Titta och njut av juvelerna:
 
Bibbi vill gärna ha en huvudkudde. 4 veckor och 2 dagar gammal.
 
Valparna ute på gräset för första gången. 4 veckor och 5 dagar gamla. 
 
Spännande med alla nya dofter!
 
Bombur
 
Gimli
 
Kili
 
Bibbi och Doris
 
De bars in igen efter att de nyfiket gått runt en stund och blivit trötta!
 
Bombur, hane 1, blev så fluffig och fin efter badet. En stilig pudelprins! 4 veckor och 6 dagar gammal.
 
Gimli, hane 2, är en bedårande liten pudelprins. 5 veckor gammal. 
 
Kili, hane 3, är en vacker pudelprins! 4 veckor och 6 dagar gammal.
 
Kili 5 dagar gammal.
 
Kili kollar in gosedjuret 5 veckor gammal.
 
Docksöta prinsessan Doris, tik 1, 5 veckor gammal.
 
Bibbi, tik 2, 5 veckor gammal! En ljuvlig liten prinsessa. 
 
Här kommer ett par filmer på valparna:
 
Valparna får di 4½ vecka gamla! Nanny Meghan smyger förbi i bakgrunden.
 
Valparna 4½ vecka gamla.
 
Valparna leker 4½ vecka gamla!
 
Bästa nannyn Meghan umgås med valparna. 4½ vecka gamla.
 
 Meghan leker med valparna som är 4½ vecka gamla!
 
Sasha och Meghan umgås med valparna i gästrummet. 4½ vecka gamla.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0