Sashas valpar 7 veckor gamla

Valparna har kommit in i det stadiet där man måste gå med hasande steg över golvet för att inte trampa på dem. "Frankensteingången" kallar vi det för. Det gäller också att ha tofflor på fötterna för valparna tar sikte på vader och tår att sätta sina vassa tänder i och det är inte skönt. De hänger ibland tag i byxbenet och släpas över golvet när man flyttar på ett ben. De är för roliga de små  pirayorna. 
 
Valparna är framåt och sociala små varelser. De kommer när man ropar deras namn. De viftar svansarna ur led och delar ut många pussar. De vill gärna komma upp i famnen för en kelstund. De tycker också om att få umgås i soffan på kvällarna.
 
Valparna leker mycket med varandra och ibland låter det som Piff och Puff på golvet. De vistas mest på köksgolvet eller i gästrummet. Där är nu kattunneln en favorit. Där umgås de också med husets övriga hundar. Meghan leker ibland med valparna och deltar också i deras uppfostran. Sasha leker med valparna och lär dem mycket hundspråk. Hon väljer ofta ut den som hon för stunden tycker är tuffast och slutar först när den valpen lugnat ner sig samt lagt sig ner. Då slickar hon och putsar på valpen som lugnt tar emot skötseln. Sen leker hon på samma sätt med nästa valp. När valparna blir trötta så kryper de in i  korgen som står lutad på golvet. Då vill de bli burna till hagen för att vila sig och sova en stund. Ibland leker de en stund i hagen innan de somnar. Valparna är aktiva när de är vakna men behöver fortfarande sova ofta och då är det skönt med ett krypin där de får vara ifred. Ibland tar de vilostund i köket.
 
På kvällarna öppnar vi upp en gång i hallen så de kan ta sig själva mellan gästrummet och köket. Det tycker alla är mycket roligt.
 
I köket och i gästrummet går de ofta på kissbrickorna när de är nödiga men olyckor händer helt naturligt ibland. Särskilt om de är långt ifrån.
 
Vädret har varit kallt under veckan men idag kom solen fram och det var ca. 8 grader varmt. Då fick valparna komma ut på gräset och senare på dagen även en stund i solen på altanen. De tycker verkligen om att gå runt på gräsmattan. Där finns många spännande dofter och intressanta grässtrån att bita i.
 
De äter nu bra av de tre mål som jag ger dem per dag. Ett par distunder blir det också men inte så ofta längre. Det är värdefullt för valparna så länge som Sasha bjuder på det.
 
Valparna har blivit badade och klippta igen och de blev ljuvligt söta alla tre. Små fluffiga minipudlar. Klorna blev också klippta. I går blev de avmaskade för tredje gången och det gick bra. I slutet av veckan ska de få ett bad och klippning igen så de är fina inför veterinärbesöket. I morgon ska de också få börja träna sig med att ha halsband. Det kommer nog bli lite kliande mot halsen innan de har vant sig.
 
Dagens vikter blev 1070 för Tina, och 1385 för Bobbie (Freja) och 1125 gram för Pelle. Bobbie är fortfarande lite tyngre.
 
Här kommer lite bilder från veckan. Flera filmer finns i slutet av inlägget. Titta och njut av juvelerna:
 
Tina och Pelle myser i korgen! 6 veckor och 1 dag gamla.
 
Bobbie och Tina är lite trötta och har lagt sig i korgen för att vila! 6 veckor och 1 dag gamla.
 
Bobbie, Tina och Pelle vill snart bäras till hagen för en sovstund! 
 
Bobbie, Tina och Pelle biter i gosedjur! 6 veckor och 2 dagar gamla.

Det är en rolig lek som kan sysselsätta dem en stund.
 
Pelle längst ner i bild.
 
Tina bär sin favorit i munnen!
 
Tina myser på lillmattes axel! 6 veckor och 3 dagar gammal.
 
Söta Bobbie (Freja) i lillmattes trygga famn! 6 veckor och 4 dagar gammal.
 
Gulliga pudelprinsessan Bobbie!
 
Sasha leker med Tina! 6 veckor och 5 dagar gammal.
 
Vita toypudeln Meghan leker med Pelle och Sasha med Tina!
 
Lektion i hundspråk? Mamma Sasha verkar berätta något viktigt för sina barn :-). Meghan tittar också intresserat på. Bobbie, Pelle och Tina 6 veckor och 5 dagar gamla.
 
En tom äggkartong var kul att undersöka och bita lite i. Det tog inte lång stund innan de fick upp locket. Tina och Pelle.
 
Pelle och Bobbie leker!
 
Bobbie och Pelle har roligt tillsammans!
 
Husse fotade valparna utan blixt när de hittat en ny koja! Det upp och nedvända lekhuset fullt av leksaker blev perfekt tyckte alla tre. 6 veckor och 6 dagar gamla.

Se så nöjda de ser ut! Jag tror att det är Pelle överst till vänster.
 
Fast detta krypin är nog ändå bäst! Pelle, Bobbie och Tina överst. 6 veckor och 6 dagar gamla.
 
Tina är en liten docka med ett förtjusande huvud och uttryck! 6 veckor och 6 dagar gammal.

Söta Tina.
 
Bobbie är en liten kicka med ett ljuvligt huvud och uttryck!
 
Vacker tjej!
 
Söta Bobbie!
 
Pelle är en cool kille med ett underbart huvud och uttryck! 
 
Sötnosen Pelle.
 
Älskade pudelungar! Tina, Bobbie och Pelle 6 veckor och 6 dagar gamla.
 
Ett sånt ljuvligt gäng! 
 
Den här söta bilden på trillingarna får avsluta bildspelet.
 
Här kommer ett par filmer från veckan. Pelle har lite vit märkning på svansen:
 
Valparna leker med gosedjur och med varandra! 6 veckor och 2 dagar gamla.
 
Valparna har roligt på köksgolvet med leksakerna! 6 veckor och 2 dagar gamla.
 
Tina och Pelle biter i varsitt gosedjur. Bobbie kommer också på slutet. 6 veckor och 4 dagar gamla.
 
Valparna leker med en äggkartong! Det var en rolig lek som varade en stund. 6 veckor och 5 dagar gamla.
 
Valparna kom snabbt på hur locket skulle öppnas! 
 
Valparna leker med sina saker! 6 veckor och 5 dagar gamla. 
 
 
Sasha leker med sina valpar! 7 veckor gamla.
 
Valplek i köket med mamma Sasha! 7 veckor gamla.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Sashas valpar 6 veckor gamla

Sashas små juveler växer och frodas. De blir aktivare för varje dag och vakenstunderna har blivit längre. De leker mer och mer med varandra och med sina leksaker. De morrar, kuttrar och skäller till ibland. Valparna kan springa och skutta i bra fart. De har riktigt bra kontroll över sina ben även om golven fortfarande kan kännas lite hala.
När de vaknar efter sovstunderna går de ofta till tidningarna för att kissa. Duktiga valpar. När man ropar på dem så kommer de skuttandes och vill upp i famnen.  Riktigt sociala är de. 
 
Sasha leker mycket med sina valpar och det är så sött att få se. De får lära sig mycket hundspråk.
 
Valparna har varit utomhus ett par gånger när vädret har varit bra och det har varit uppskattat. Nyfikna och utforskande valpar. Alltid roligt att få se hur de tar till sig av det nya.
 
Valparna blev klippta på nos och tassar samt badade i mitten av veckan. Små söta fluffbollar tittade fram. Mamma Sasha fick också ett välbehövligt bad.
 
I helgen var valpköpare på besök och det var spännande och kul med nya knän att klättra upp i. Efteråt sov de en lång stund.
 
Avvänjningen går framåt och de får nu tre mål per dag. Två färskfodermål och ett torrfodermål. Färskfodermålen äter de med god aptit men torrfodret smakar inte lika gott. Med lite kyckling eller liknande på så äter de lite av det. 
 
Sasha ger bara di ett par gånger per dag nu och det är värdefullt för dem så länge som hon fortsätter med det. Sasha ger även upplägg ibland efter att hon själv har ätit om hon inte hålls ifrån dem en stund. Det är en urinstinkt som inte alla hundmammor har kvar. 
 
I dag blev valparna vägda och Tina vägde 1000 gram, Freja 1295 gram samt Pelle 1050 gram. De är mycket lika både till vikt och storlek även om Freja är lite tyngre.
 
Valparna har fått sina namn registrerade i svenska kennelklubben. Temat blev ädelstenar. De heter nu officiellt:
  
Länsmansgårdens Elegant Emerald
Länsmansgårdens Dragonfly In Amber
Länsmansgårdens Adorable Amethyst
 
Här kommer lite bilder från veckan. Titta och njut av juvelerna:
 
Söta Freja med en rolig leksak! 5 veckor och 2 dagar gammal.
 
Sasha leker med Tina! 5 veckor och 2 dagar gammal.
 
Sasha lär valparna viktig kunskap i hundskolan! Freja, Tina och Pelle längst till höger. 5 veckor och 2 dagar gamla.
 
Pelle och Sasha. 5 veckor och 2 dagar gammal.
 
Se sån gullig min Pelle gör!
 
Pelle biter i handduken! Freja drar i väg med en leksak i bakgrunden.
 
Syskonfoto, Pelle, Freja och Tilda är lika söta. 5 veckor och 2 dagar gamla.

Pelle, Freja och Tina har ljuvliga huvuden och fina uttryck i ögonen!
 
Sötaste pudeltrion! Pelle, Freja och Tina. 
 
Valparna blir glada när Meghan hälsar på dem i köket! 5 veckor och 4 dagar gamla.
 
Meghan leker med dem en liten stund och sen blir valparna ofta tillrättavisade och hon hoppar ut från rummet. Tina närmast Meghan och sen Freja och Pelle.
 
Meghan är mycket populär bland valparna och de flockas runt henne. Tina närmast och sen Freja och Pelle.
 
Sötaste Pelle, Freja och Tina. 5 veckor och 4 dagar gamla.
 
Efter en stunds lek i köket så blir valparna trötta. Då brukar de hoppa upp mot korgen som jag ofta bär dem i mellan rummen. Maken kom på den briljanat idén att välta ner den. Då kröp valparna in och la sig tillrätta där. Tina till vänster och sen Pelle och Freja. 5 veckor och 5 dagar gamla.
 
Gott med mat! Valparna äter fint ur skålen. Freja, Tina och Pelle 5 veckor och 5 dagar gamla.
 
Freja, Tina och Pelle låter sig väl smaka!
 
Husse glömde sina tofflor på golvet och Pelle och Freja fick snabbt varsin båt! Matte fick ta bort dem efter en stund då busarna bet och slet i dem. 5 veckor och 6 dagar gamla.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Sashas valpar 5 veckor gamla

Sashas valpar är så roliga att titta på nu. De leker mycket med varandra och kommer direkt och hälsar när man kommer till dem. Då vill de bli uppburna för lite kel och sen leka på golvet. De är nyfikna av sig och har börjat lämna rummet för att kolla in resten av undervåningen. De har varit köket och i vardagsrummet. Där finns det mycket att utforska och många nya dofter och ljud. De har också upptäckt spegelväggen i gästrummet och "valparna" som bor där.
 
I dag fick de komma ut i solen på altanen en stund. Det tyckte alla var kul och spännande.
 
Valparna har fått köttfärsblandningen två gånger per dag och ett av de målen blandades i dag upp med färskfoder. Jättegott tyckte småttingarna! I morgon ska de börja få ett tredje mål som kommer bestå av torrfoder för valpar. Munnarna är fulla med små vassa tänder och vid fem veckors ålder är deras magar nog utvecklade för att kunna börja smälta kolhydrater. Sasha ger dem di ett par gånger per dygn. Valparna tycker fortfarande bäst om mammas mjölk men jag hoppas att färskfodret ska falla dem i smaken vilket det gjorde. 
 
Dagens vikter blev 956 gram för Tina, tik 1, 1210 gram för Freja, tik 2, och 960 gram för Pelle. Bra vikter för åldern. I går fick valparna sin andra avmaskning och det gick bra. Klorna blev också klippta.
 
Till helgen kommer det valpköpare på besök och innan dess är det dags för nosklippning och bad.
 
Här kommer lite nya bilder på valparna. Titta och njut av juvelerna:
 
Valparna diar fint. Det syns att de har vuxit bra här. 4 veckor och 3 dagar gamla.
 
Tina och Pelle leker! 4 veckor och 6 dagar gamla.
 
Pelle och Freja leker!
 
Pelle letar efter en leksak att bita i!
 
Pelle och Freja biter i samma leksak och Tina tittar på!
 
Sötnosarna Pelle, Tina och Freja!
 
Söta Tina 4 veckor och 6 dagar gammal.
 
Tina har ett mycket vackert huvud och uttryck! 4 veckor och 6 dagar gammal.
 
Freja har ett underbart huvud och uttryck i mörka ögon! 4 veckor och 6 dagar gammal.
 
Pelle ville inte sitta still. Han har också ett ljuvligt huvud och uttryck! 
 
Famnen full av godingar! Pelle, Tina och Freja,

Pelle vill hellre leka med lillmatte! 
 
Pelle, Freja och Tina! Så söta och trevliga alla tre.
 
Gulligaste trillingarna! Pelle, Freja och Tina.
 
Nu tröttnar jag på det här säger Freja! 
 
Utomhus för första gången! Kul tyckte valparna. Tina först och sen Pelle och Freja.Mamma Sasha övervakar att de sköter sig. 5 veckor gamla.
 
Tryggt att följa efter mamma i början! Freja och Tina.
 
Tina och Nanny Meghan!
 
Här kommer några filmer från veckan som gått:
Valparna leker med sin mamma. 4 veckor och 1 dag gamla.
 
Valparna leker på golvet i solstrimman. Freja biter i leksak. 4 veckor och 6 dagar gamla.
 
Lek på golvet. Pelle biter i en leksak! 4 veckor och 6 dagar gammal.
 
 
Tina och Freja!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Sashas valpar 4 veckor gamla

Nu börjar det att bli lite mer aktivitet i valplådan. Valparna tar sig fram obehindrat i lådan och de har börjat leka lite med varandra. De har utvecklats mycket under veckan och de kan morra och säga voff ibland. Valparna bjuder in till lek och de biter lite i varandra. De märker direkt när någon kommer fram till lådan och då viftar de på svansarna och vill bli uppburna. Valparna är redan sociala små varelser och de älskar att få komma upp i famnen en stund. Valparna får ofta vara med i soffan på kvällen för lite kel och även i sängen. Efter goset somnar de sött. 
 
I går fick de flytta in i en större valphage och där finns det både sovavdelning och kisshörna. Det var spännande för valparna och de gick nyfiket omkring och utforskade allt det nya. De är redan duktiga att gå ut på tidningarna för att kissa när de vaknar. En vattenskål har de också fått och den har alla redan upptäckt och druckit ur. Så duktiga valpar! Efter köttfärsmålet och lite di somnade de sött.
 
När valparna får komma ut på golvet så går de nyfiket omkring och undersöker allt. Vita toypudeln  Meghan har redan visat att hon gärna är Nanny även till denna kull. Hon älskar valpar och kommer att hjälpa till i deras uppfostran, leka med dem och lära dem hundspråk.
Så värdefullt för dem!
 
Valparna får köttfärsblandningen en gång per dag och alla tre smaskar i sig av den med god aptit. I dag ska det utökas med ett likadant mål till. När jag matar dem så känns det att  tänderna är på väg. De får också di av sin mamma flera gånger per dag men inte lika ofta som förut och Sasha säger ofta i från när matbaren är stängd.
 
I dag fick valparna nosarna klippta och det gick riktigt bra, Tre små skönheter gömdes bakom all päls. Sista dagarna har de sett ut som små bisonoxar. Klorna blev också klippta och det behövdes för de växer fort. Snart är det dags för ett första bad!
 
Dagens vikter blev 814 gram för tik 1, Tina, 992 gram för tik 2, Freja och 820 gram för Pelle. Bra vikter för åldern och Freja är fortfarande lite större och tyngre.
 
Här kommer lite nya bilder på valparna. Titta och njut av juvelerna:
 
Tik 2, Freja, har en härlig sovstil på denna bild med båda armarna åt varsitt håll. 3 veckor och 1 dag gammal.
 
Tik 2, Tina, har somnat med lilla musen som huvudkudde! 3 veckor och 3 dagar gammal.
 
Pelle har också hittat ett gosedjur som funkar som kudde! Bekväma små valpar. 3 veckor och 3 dagar gammal.
 
Tina 3 veckor och 4 dagar gammal.
 
Tina, Freja och Pelle i nya valphagen. 3 veckor och 6 dagar gamla.
 
Valphagen är stor nog för en 2- bening att komma på besök. Lillmatte ger bästa goset! 3 veckor och 6 dagar gamla.
 
Tina leker och biter lite i handen! 3 veckor och 6 dagar gammal.
 
Söta Freja! 3 veckor och 6 dagar gammal.
 
Söte Pelle! 4 veckor och 6 dagar gammal.
 
Pelle har ett mycket vackert huvud och uttryck! 4 veckor gammal.
 
Pelle är en liten goding! 4 veckor gammal.
 
Freja har också ett underbart huvud och vackra mörka ögon! 4 veckor gammal.
 
Tina har ett ljuvligt huvud och uttryck! 4 veckor gammal.
 
Tina, Freja och Pelle sitter fint i hagen! 4 veckor gamla.
 
Juvelerna Tina, Freja och Pelle!
 
Här tyckte Tina att det passade att hon flirtade lite! Annars en toppenbild på trillingarna.
 
Två ljuvliga pudelprinsessor! Tina och Freja.
 
Så gulliga tjejer, Tina och Freja! 
 
Freja myser i lillmattes famn! Hon kallas också för Bobbie och Madam. Kärt barn har många namn.
 
Pelle får precis plats i lillmattes båda händer! 4 veckor gammal.
 
Det var så mysigt med en egen liten kungastol att han nästan somnade!
 
Goaste pudelprinsen Pelle!
 
Charmige Pelle!
 
Två ljuvliga prinsessor, Freja och Tina!
 
Freja och Tina!
 
De underbara bruna, Pelle och Tina!
 
Trillingarna infångade! Freja, Pelle och Tina.

Den här härliga bilden på änglarna får avsluta bildspelet!
 
Här kommer ett par videor från veckan:
 
 Valparna leker lite med varandra. 3 veckor och 5 dagar gamla.
 
Gos med Tina. 3 veckor och 5 dagar gammal.
 
Valparna leker på golvet! 4 veckor gamla.
 
Vita toypudeln Meghan umgås med valparna för första gången. Meghan säger till dem att hon ska lära dem allt hon kan.
 
 
Valparna och Nanny Meghan. Mamma Sasha håller koll och säger till Meghan ibland om hon tycker att hon ska lämna dem ifred. 4 veckor gamla.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0