Valpnytt, 19 dagar gamla!

Valparna växer och utvecklas väl. Båda två plirar nyfiket på omgivningen och de är ljuvligt söta. De svajgår lite i lådan även om de har svårt att ta sig upp på benen med sina välfödda kroppar. Deras tvåveckors vikter var 440 gram för hane 1, Ferb, och 434 gram för hane 2, Phineas, så det är stadiga bitar :-)

Fanny äter som en häst och ger mycket di. Hon har börjat vila utanför lådan ibland men alltid i närheten så hon snabbt kan kolla till dem. Fanny älskar verkligen mammarollen och hon pysslar och står i med sina valpar. Det här är Fannys sista valpkull och hon har verkligen gett fina barn. En toppentik!

Libbys mage har börjat växa så smått och aptiten har återvänt. Det verkar som vi ska få glädjas åt ytterligare toybäbisar framöver *längtar*.

Här kommer lite bilder på "påskkycklingarna":


Ferbs vackra ansikte!


Gulleplutten!


Utställningsträning!


Vackre Finneas!


Nej nu får det räcka tycker denne lille charmör *ler*.

På återhörande,
Alexandra :-)

Blondie på utställning

Lilla Bonda (kärt barn har många namn) ställdes ut i Sollentuna rackethall i dag. Hon har ett suveränt psyke och det är kul vart man än tar med henne. Bullriga, trånga lokaler fulla med skällande hundar, dålig luft och mycket människor bekommer henne inte det minsta. Hon finner sig väl till rätta på den handduk som tilldelas henne och där ligger hon sen mycket nyfiket och följer bedömningen i ringen *ler*. När hon tillåts att hälsa på andra hundar så blir hon överlycklig. Får hon välja så är det stora läskiga bestar som är mest intressanta men de får hon inte hälsa på för matte. Lagom små och gärna valpar passar bättre.

Att stå på bordet är inte lika kul så efter tillsnyggande av frisyren slipper hon ligga där.
Blondie är jätteduktig inne i ringen. Hon står och tittar upp på matte med viftande svans *härligt*. När domaren kommer fram är hon nyfiken på honom/ henne och är mycket frimodig. Att gå snyggt med högburet huvud får vi träna mer på. Det var många spännande lukter på golvet som lockade lilla fröken Blond ;-) Ett och annat tappat gott låg här och där i ringen och lilla Blond är en matfrisk krabat :).På återhörande,
Alexandra :-)

Valpnytt och Fannys födelsedag mm.

Nu är lilla datorn frisk igen och redo för nya äventyr :-) Tur att man är gift med världens bästa datorfixare. Puss på dig älskling :love:! Johan håller liv i nästan hela släktens datorer.

Töandet har kommit av sig lite och i går var det ju snöfall modell större hela dagen. Solen är iallafall skön och det går så sakteliga mot vår. Vi vågade oss ut i skogen i dag och det gick bra att gå men Blond blev full av snöbollar i pälsen och behövde duschas när vi kom hem. Konstigt nog var hon den enda som behövde det.

Hundarna tävlar! Melody och Libby försöker komma ifatt Blondie!


Såå vackert ute i dag. Blå himmel och glada pudlar. Kan det bli bättre?

Vår bästa lilla toydocka Fanny fyllde 7 år i dag! Grattis stumpan! Så snygg och fräsch fortfarande och med en härlig färg. Grattis säger vi också till brorsan Viggo.

Fannys valpar börjar röra på sig mer och mer. De sover ibland för sig själva och kan hålla värmen nu. Det dröjer inte länge tills ögonen öppnas. Cissie och Josie kallar dem för Phineas (hane 2) och Ferb (hane 1).

Phineas och Ferb!

Ska fota dem snart igen. Väntar på att få se lite ögon först bara.

På återhörande,
Alexandra :-)


Datorhaveri

Min dator har kraschat :-( och är just nu på intensiven. Bara att hoppas att inte allt för mycket har förlorats som foton mm. Jag kommer inte åt mina e- mail så skicka igen om ni inte fått svar.

/Alexandra


Valpnytt mm.

Det töar på bra ute nu och det är härligt att det snart äntligen blir vår. Det går fortfarande att promenera i skogen men snart tar leran överhanden och det lär ta tid innan alla snö försvunnit och marken är torr och fin igen.

Valparna utvecklas väl och växer så det knakar. Fanny har gräddmjölk som vanligt :-). I dag ska deras klor klippas för första gången. 
Valparna är ena riktiga mammagrisar bägge två. De vill helst dia eller sova varmt och skönt i mammas päls. De ska bli spännande att få se hur de ser ut när ögonen snart öppnas.Mello har fått en grundlig genomgång och se så fin hon blev vår chokladprinsessa! Hon ligger och myser i husses fåtölj.Blondie och Rosa är bästa kompisar och ligger nästan alltid tillsammans i korgen. De leker och busar däremellan. Pup blev tyvärr bara en spökplump på bilden ;-)

På återhörande,
Alexandra :-)
Valparna 5 dagar gamla

Valparna börjar bli riktigt knubbiga nu. Hane nr. 1 vägde i dag 246 gram och hane 2 234 gram. De verkar nöjda och sover gott mellan målen. Fanny har börjat lämna dem för korta stunder men är snabbt tillbaka för att kolla att allt är bra.
Det här är den lugnaste tiden när man har en valpkull om allt är som det ska. Jag matar hundmamman och hon matar och sköter om valparna :-). Fanny är en sån duktig liten mamma. En tik av bästa sort.

Försökte få till ett par kort på dem i dag. Att ta närbilder på småtrollen och samtidigt hålla i både valp och kamera är lättare sagt än gjort. Det får bli kompakten som får göra tjänst fastän jag helst skulle vilja använda den andra.


Hane 1 närmast kameran.

 
Hane 1. En sån liten sötnos!:love:

 
Hane 2. Jättesöt han med! :love:

På återhörande,
Alexandra :-)

Valpnytt, Blondie, Pup och rådjur

Fanny har redan fått massor av mjölk och i de spenar som inte används är det alldeles för mycket mjölk. Har fått massera ut lite i dag och det tyckte inte Fanny om. Det är likadant varje kull. Fanny har mycket och fet mjölk och valparna har tillgång till mer än de behöver men hellre det än tvärt om. Om ett par dagar har det reglerat sig och bara de spenar som används av valparna har mycket mjölk i sig.Här kommer ett foto när prinsarna är nyfödda. Hane 1 är närmast kameran. Visst är de fina! :love:Fanny har en vaksam blick och ligger beskyddande runt sina valpar. 1 dag gamla. Mamma Fanny fyller 7 år om ett par dagar. Det kan man inte tro.

Rådjuren har det svårt och i går kom två hindar till fågelbordet och letade ätbart. De försökte gnaga på talgbollarna och åt lite av fröna på marken. Lite körsbärskvistar och fjolårets döda blommor i krukorna vid förstukvisten åt de av också. De såg riktigt magra ut. Funderade på att lägga ut lite hundmat men det äter väl inte rådjur? De är väl vegetarianer? Jag la ut lite spaghetti och bröd och förhoppningsvis är det rådjur och koltrastar som äter upp det och inte råttor. Jag frågade efter grönsaks och fruktspill i affären i dag men det kunde de inte ge ut till kunder utan det skulle någon annanstans.Titta så söt den var. Man riktigt ser hur den ber efter mat.

Blondie blev badad och klippt i dag och det var kul att se att hennes hud hade mörknat på baksidan av benen och under halsen. Hon har ju mest overall eller täcke på sig så speciellt mycket sol har hon inte fått på kroppen. Hon kommer bli så läcker när hon fått lite mer av den varan på sig. Tänk en Blond i continental med mörkt skinn, det ni *ler*.
Hon är bra smart och busig vår lilla isbjörn. Tomten är full av snö och i hagen har snövallarna gjort att hundarna och då särskilt Blond och Pup hoppar över nätet och springer runt på hela tomten. Det gör ju inte så mycket men i dag såg jag att hon tog ett skutt in i skogen :-o. Fy Blond, vi vill inte ha dig på rymmen i skogen. Det blir till att skotta bort snövallar i morgon med andra ord.

Pup som löper tog sig tydligen ut genom framdörren när husse kom hem och när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag henne gå omkring vid fågelbordet med svansen viftandes på snedden och löptrosan på. Vad ska grannarna tro om de får se pudlar med vita babytrosor springandes i snön?? *ha ha*. Puppan såg lite förvirrad ut och blev så glad när hon släpptes in igen.

Ja det händer alltid något när man lever ett liv med många hundar.


På återhörande,
Alexandra :-)

Rapport från valplådan

Allt är bra med "mor och barn". Fanny njuter av mammarollen och ligger och snarkar i lådan medans grabbarna diar. När de inte diar så ligger de tillsammans och sover så det är lugnt och skönt i rummet. Fanny sköter om dem på bästa sätt så det är rent och fint både på valpar och i lådan.

De har redan ökat lite sedan igår och hane 1 vägde i dag 166 gr och hane 2, 160 gram. Det är vanligt annars att de går ner i vikt de första dagarna. Duktig mamma Fanny som redan har bra mjölk.

Dietsoppa tyckte Fanny var blä så nu har hon gått över till ris och fisk istället *ler*. Jag visste att det var en av tikarna som inte gillade soppan men kom inte på vem det var. Tydligen var det Fanny då :-) Den ser ju lite konstig ut och smakar tydligen inte så gott med sin blandning av vätskeersättning, morotspuré, maizenamjöl mm.
Det är små portioner som gäller i början så mjölken rinner till i lagom takt och inte orsakar mjölkstockning. En del tikar kan ha lite feber de första dagarna och då är det också bra med mager mat i små mängder som svälter ut febern.

I en vecka ca. efter valpningen brukar jag låta tikarna gå på diet och även efter det får de mycket näringsrik och lättsmält hemmalagad mat. Under hela tiden som tikarna ger di och städar efter sina valpar är de lite känsliga i sina magar och skulle tiken få dålig mage får valparna det snabbt också och det är inte bra.

Jag har tagit lite foton på tvillingpojkarna och de kommer upp i morgon. De är så söta båda två :love:.
Fanny har fått valpar!

Fanny har blivit mamma till två små prinsar:love:! Båda är svarta och ser väldigt typlika ut med långa halsar, välformade huvuden och mycket bakvinklar. Fanny var så duktig under hela förlossningen.

Nu sköter hon om sina tvillingar på bästa sätt. Fanny måste övertalas för att gå ut en stund och sen är det snabbt upp till dem igen. Hon ligger som en liten höna runt sina små. Hon bjuds på lite "dietsoppa" med jämna mellanrum och den ska hon få ett dygn framåt ca.

Fanny hade förvärkar sent i går kväll och framåt småtimmarna, 4.45 kom hane 1. En stadig kille på 160 gram. Hane 2 kom till världen en timme senare och han vägde 156 gram.

Nu har vi vilat lite allesammans och det kan behövas när man varit vaken en hel natt.

På återhörande,
Alexandra & den lilla toyfamiljen :love:

Fanny dag 60

Nu börjar nedräkningen. Fanny vägrar att äta. Inte ens ost eller skinka vill hon ha. Hon skakar lite lätt och har också krafsat lite grann. Får se om de kommer i natt eller i morgon på husses födelsedag :-)

Jag hann bada och klippa Rosa under dagen och det är jag glad för. 4 veckor var det tydligen sen sist säger almanackan :-o Otroligt mycket päls var det men den är av en härlig kvalitet och som tur var hade hon inte mer tovor än lite kring benen där overallbenen har suttit. Rosa blev jättefin när klippningen var klar. Hon badas alltid i K9 competition och kanske är det därför som hon kan gå lite längre mellan baden? Normalt badar jag de hundar som är i fullpäls varannan vecka.

På återhörande,
Alexandra

Fanny dag 59

Fanny lullar omkring i sin egen takt. Rund och go :love:. Om möjligt ännu kräsnare men får väl i sig det hon behöver kan jag tro. Ost är smarrigt och skinka. Lite halvfryst kyckling slinker också ner samt vitamintabletter förstås. Fanny brukar få välnärda och tunga valpar så lite mindre mat på slutet av dräktigheten är nog i hennes fall bara sunt. Fanny är så söt och visar när det är något hon vill. Hon kan ställa sig och stirra på mig när hon vill gå ut t.ex. eller förfölja mig när hon är sugen på något extra smarrigt. Ibland kommer hon bara för att få en stunds kel.

Det är lika spännande varje gång att få veta vad som döljer sig i magen.Här är ett foto på Fanny i v.8!

På återhörande,
Alexandra :-)

Fanny dag 58

Fanny ville inte äta i morse men efter en del trugning så gick lite kyckling och spaghetti ner. Hon ligger en del i valplådan och suckar tungt. Bäst är fortfarande Cissies säng :-). Det börjar närma sig, men hon får gärna knipa ett par dagar till.

På återhörande,
Alexandra :-)


Vår i luften och Fannynytt!

Trots fortsatt vinterväder så känns det att det är vår på gång. Solens strålar värmer lite grann och fåglarna sjunger mer samt börjar bilda par. Härligt med sol!

Vi har fått en hel flock med grönsiskor till fågelbordet. De är jättesöta och rätt så orädda men oj vad de skräpar ner. Ett frö i näbben och 9 nerslängda på marken är deras melodi. Jag ändrade om lite i dag och hällde över jordnötterna i en automat tänkt för nötter. Hampfröna fick överta den gamla automaten. Tänkte att det kanske var därför som siskorna skräpade så då det var både solrosfrön och hampfrön i huset. Tyvärr verkar det inte ha hjälpt med bara solrosfrön utan de fortsätter med sin utsortering. De andra fåglarna gör inte så men det kanske bara är att gilla läget? Söta är de iallafall.

Fotade lite med kompakten i dag. Jag ska försöka att ha med den så mycket som möjligt i fickan. Man vet ju aldrig när man vill fota och är ingen kamera med så blir ju inga bilder tagna.


Grönsiska och Grönfink som inviger jordnötsautomaten!

I går såg vi videung på promenaden och den blev fotad i dag.


Sov du lilla videung...


Cissie med snögalna pudlar. Rosa, Blondie och Libby i full fart!

Fanny är mycket kräsen nu och måste lockas med läckerheter. Jag har köpt en kyckling som ska kokas och frysas in i lagom portioner. Kanske det kan passa damen?
Det börjar närma sig förlossning och Fanny är otymplig. Just nu ligger hon i valplådan och det märks att hon vet vad som väntar. Hon slickar sig lite på magen och det spänner antagligen. Jag hoppas att hon väntar lite med födandet. I morgon går hon in i vecka 9 men en av hennes kullar kom på dag 56 och då var jag inte alls beredd.
Jag har tagit kort på henne men de ligger fortfarande i systemkameran. Lägger in dem när jag tömt den.


På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0