Nytt fästinghalsband


Petwise har kommit med ett nytt fästinghalsband och jag köpte ett för att testa. Stella som redan fått ett par fästingar i år ska få testa först och om det verkar fungera ska jag köpa fler. Jag brukar spraya på hundarna Vet sect spray innan långpromenaden och det är ett bra komplement. Stellas fästingar var halvdöda så jag tror att K9 balsam spray är lite avskräckande för fästingarna också. De fästingar som sätter sig verkar torka ihop och dö. Rosa badas också i K9 competition och hon har inte haft en enda fästing så här långt.

Mitt första intryck av halsbandet är att det luktade väldigt lite. För lite? Det ska aktiveras när man gnuggar det och när hunden rör sig. Jag har skickat ett mejl till tillverkaren angående lukten. Fortsättning följer...

På återhörande,
Alexandra :-)


Försommaren är rosa!

Försommaren är rosa i dessa bilder. Mina blomlådor är också de fyllda av blommor i rosa kulör men också vitt och lite blått. Rosa är så vackert.

Det är inte så många fåglar som sjunger nu så det känns nästan som att det redan skulle vara midsommar. Svartvita flugsnapparen har fortfarande sina serenader vid fågelholken men det verkar inte som någon hona nappar. Tydligen kan han  vara en liten filur som redan har en hona som ruvar i ett annat bo. Om han lyckas få en hona till så överger han henne efter ett tag och återvänder då till hona 1 som han hjälper med ungarnas matning mm. Hona 2 lyckas då bara föda upp max 1-2 ungar på egen hand. Vilken fräck typ! Nu vet jag inte om denna hane redan har en hona eller om det är den första han sjunger så vackert för. Jag får återkomma med bilder på snapparen för de är f.f. i kameran.

Titta och njut av den rosa blomsterprakten! Någon som vet när man började säga rosa istället för skär som man sa när jag var barn?


Bildsviten avslutas med en liten blåvinge!

Allt fotat med Canon Powershot S95. En trevlig kompaktkamera!

På återhörande,
Alexandra :-)

Ekorrungen Petronella

Så ljuvligt det är i naturen nu. Blåmesarna har fått ungar i ena fågelholken i år igen och vid en annan holk sitter svartvita flugsnapparen och sjunger efter en hona. Vi får hoppas att han får napp i år för han sjunger så vackert.

Jag kan inte låta bli att fortsätta med lite stödmatning till fåglar och ekorrar som nu har ungar att försörja förutom sig själva. Ekorrhonan Paff som såg dräktig ut har jag inte sett till på ett tag så hon ligger nog och diar nya små rödsvansar i sitt bo i närheten. Vi har dessutom begåvats med en ny liten bekantskap som kommer och letar mat varje dag. En ekorrunge som vi kallar för Petronella. Ljuvligt söt och i storlek som en hamster försöker hon hoppa i träden som de vuxna ekorrarna. Det går så där även om hon är förvånansvärt vig och modig för sin ålder. Jag har sett henne falla ner till marken när hon halkat på fröautomaterna utan att få till ett bra grepp så i ren frustration började hon då att äta körsbärsblommor. Stackars liten! Jag hoppas att katterna i området håller sig på avstånd så inte Petronella råkar illa ut. Hon kommer oftast själv utan barnvakt men i ekorrarnas värld är hon antagligen stor nog att klara sig själv.


Se så söt Petronella är där hon äter blommor i körsbärsträdet!


Sötaste Petronella!


Nyfiken ekorrunge!


Petronella når inte ner till maten!


Balansakt!

På återhörande,
Alexandra :-)

Nytt utställningstält!

Ett Quechua Seconds Base kom med FedEx bud från England i går. I dag satte jag upp det på tomten och det gick bra. Att fälla ner det var liite svårare och krävde en del krafter. Det var som att kämpa mot en tjur *ha ha* men det gick till slut :-). 

Tältet verkar både praktiskt och välbyggt. Myggnät till alla fönster och två sidor går att öppna upp ordentligt nästan helt ner till marken. Det bästa av allt är att tältet faktiskt går att resa själv både upp och ner samt vikten. Endast 6.4 kilo tungt och det går att bära som en ryggsäck med remmar som sitter fast på bärväskan.

Mitt mål är att resa upp det och fälla ihop det ett par gånger tills det sitter ordentligt. Det gäller att få till den rätta "knycken" :-).

Här kommer lite bilder på det makalösa tältet:
I hopfällt skick!


Vi fick en söt hälsning från Penny :love: uppklädd till 17 maj firande. Tack för den Gunn och Penny!

På återhörande,
Alexandra :-)


Stella på utställning

I går var vi på utställning Stella och jag. Färden gick till Greyhound park i Åkersberga och det var svenska boxerklubben som hade boxerutställning samt valputställning för övriga raser. Boxrarna såg riktigt fina ut och hade trevliga temperament. Svansarna bars väl av de flesta men tydligen hade en del problem med att de slog sönder sina svansar. Boxrar är glada hundar som viftar mycket och snabbt med sina svansar.

SMHI hade pratat mycket om regn till helgen men vi hade tur och klarade oss undan. Det var lite småkyligt så lillstumpan fick sitta inlindad i handduk emellanåt. Valputställningar är utmärkta ställen att socialträna valpar på. Det var hundar av alla de sorter och en del ganska konstiga enligt Stella. Chihuahuorna var nog de som var roligast att hälsa på och att jaga lite *ha ha*. Västgötaspetsen tyckte hon om men schapendoes (stav?) var lite läskiga. De hade hår i ansiktet. Stella fick HP och blev BIR valp. Utställningsdagen avslutades med ett jätte BIS där alla ca. 40 valpar fick gå in i ringen samtidigt. Ganska rörigt blev det då för det var alldeles för många hundar i den ringen. Rena turen att inga valpar blev skadade. Gruppfinaler är trevligare för både valpar och domare men kostar mer såklart.


Greyhound park


Startboxarna syns i bakgrunden!


Stella nosar in omgivningarna!


Det låg en båtuppläggningsplats precis bredvid och de som jobbade med båtarna tittade storögt på oss utställare.


Stella sitter i skuggan under parasollet :-)! Det hade kanske klarat en  liten regnskur också?


Närbild på Stella bellas vackra ansikte!


Cool brud! Stella har en lustig virvel på näsan!


Stellas pussgoda nos!


Här ser hon tuff och självsäker ut! Kompakten får lite problem med vitbalansen ibland :-).


Stella kollar in konkurrenterna!


En liten pälsboll :love:!

Stella sov som en stock i bilen hela vägen hem.

På återhörande,
Alexandra :-)

K9 stripp off schampoo


K9 har kommit med ett stripp off schampoo som är riktigt bra. Jag förbadade Rosa i det + K9 competition Aloe Vera schampoot och balsamet. Hon blev gnistrande svart!! Stripp off schampoon tar bort rester av produkter som lagras i pälsen och gör pälsen "rå".

Vid byten av schampooprodukter är det en god idé att nollställa pälsen först med ett sådant schampoo. Gärna av samma produktserie.

I morgon är det Stellas tur att hamna i badbaljan. Det var ett tag sen nu som hon blev klippt så det ska bli spännade att se vad jag klipper fram ur lurvet :-).

På återhörande,
Alexandra :-)

Stella på äventyr i storstaden

Stella har nu blivit 6 månader gammal och hon har bytt tänder för fullt sista tiden. Det verkar bara vara 2 hörntänder i överkäken kvar att tappa nu. Hon är 25 cm. hög och 3.4 kilo tung så jag skulle tippa att hon stannar som toy.Stella var på socialträning i storstaden häromveckan och vi åkte både tåg och buss innan vi var framme. Hon fick sitta i en väska och resan gick riktigt bra. Mycket nytt var det att titta och nosa på.


Liten valp vid Klara kyrka. Buss 69 blev snabbt proppfull så det var tur att vi klev på så tidigt.


Vid sergelstorg klev dessa barn från ett dagis ombord med sina två unga fröknar. Kolla in tvillingliggvagnen som de 4 barnen sitter i till vänster. De satt snällt där hela resan och verkade vana att åka så. Jag har aldrig sett något liknande.


På djurgårdsbron mötte vi två ryttare!


Taxvalpen Malla var en ny bekantskap. Stella tyckte att hon var jättesöt och bjöd raskt upp taxametern till lek men Malla var som synes lite blyg och undrade vad den lekmorrande svarta ulltussen var för något.


Malla blev lite modigare och mer nyfiken på Stella och...


...snart var leken i gång!


Leken fortsatte på gården en stund och sen var det dags att bege sig hemåt igen.

Litet videoklipp på busungarna:
 
Det var en trött Stella som sov nästan hela vägen hem :-).

På återhörande,
Alexandra :-)

Blondie även kallad sockervaddet ;-)

Blondie är en värdig dam som är lite av en maskot i vår flock av pudlar. Blondie har sin egen stil och hon tycker nog att hon är lite förmer än de andra hundarna. Fanny ligger oftast på soffans armstöd och vilar medan Blondie snabbt kom på att soffans ryggstöd var en ännu högre och mer respektingivande plats. Där kan hon ligga och speja ut över sina domäner.

Blondie är husses flicka och de har sina alldeles egna kvälls och morgonritualer som innefattar både kelstunder, sängsovande och gott godis till frukost :-).

Blondie är en självskriven nanny som tagit på sig att fostra valpar. Det är en uppgift som hon sköter mycket bra. Hon håller fast valparna med tassarna och slickar och putsar tills hon är nöjd. Hon leker och uppfostrar också på ett bra sätt. Blondie är också mycket vårdande med de tvåbenta i flocken. Hon slickar "långsamt" om någon behöver lite extra tvätt och pyssel av den vita nannyn :-). Det ska bli kul att få se hur hon tar hand om sina egna valpar när det blir dags för sådana bestyr.


Söt som socker! Vem kan motstå den blicken?


Bonda ställer upp sig själv på tomten!

På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0