Rosa även kallad Bo ;-)

Här kommer en liten kärleksförklaring till Rosa- vår lilla prinsessa. Så mild, gosig och snäll mot allt och alla. Läraktig, lekfull och en härlig kompis. Hos henne vilar inga ledsamheter utan hon ställer upp på allt med glädje och viftande svans. Koppel behöver hon nästan inte alls. På kvällarna vill hon ligga nära i soffan, helst i knät, och natten tillbringar hon bredvid lillmatte i sängen :-). 

Kärt barn har många namn sägs det och hon lystrar både till Rosa, Pupp, Booba och Bo :-).

Vi fick svar på rabiesantikroppstestet och Rosa hade också bildat nog med titrar efter 1 spruta. Får se om vi tar en tur till Åland i sommar nu när så många av hundarna har pass?

Här kommer lite bilder på Rosa. Titta och njut av vår speciella tös:


Sötnosen!


Rosa spelar fotboll!


Favvomusen :-)


Nej, bollen går inte att bära :-).


Rosa är lekfull och älskar att kampa!


Härlig bild där hon är fullt koncentrerad på bollen!


I flygande fläng!


Alldeles alldeles underbar :love:!

Trevlig Valborg!

På återhörande,
Alexandra

Fjärilarna har vaknat mm!

I söndags var det så varmt och ljuvligt att alla övervintrande fjärilar vaknade på en gång. Jag tror aldrig att jag sett så många olika arter någonsin på en och samma dag. Fina exemplar också. De enda som jag inte lyckades fota var två praktfulla sorgmantlar som lekte högt upp i skyn. De var säkert glada åt att träffa en likasinnad.

Temperaturen orkade sig upp till hela 17 grader och solen sken så det blev till att njuta av lite försommar. I morse var det 3 grader bara och duggregn.

Jag passade på att fota lite:


En fulländad påfågelsögafjäril njöt av vårens varma solstrålar!


Fantastisk!


Nässelfjäril som sög i sig lite nektar från en krokus!


Fulländad!


En citronfjäril som stannade upp en stund i solen. De är ju nästan alltid flygande.


En vinbärsfuks som värmde sig på planket! Vacker!


En liten matgäst i en vacker krokus!I måndags vaknade paddorna och en stor gul "klump" låg helt plötsligt på gatan utanför tomten. Jag har aldrig sett en gul förut men tydligen kan de se ut så också.

På återhörande,
Alexandra :-)

Härliga vår, foton, nya snoddar mm.Nu är det bara små högar av snö kvar på tomten och snart är den helt borta. Stella söker sig fortfarande helst till snön när hon ska göra ifrån sig så hon får lära sig att gräs också går bra :-). Krokus och snödroppar blommar fint och jag har planterat penséer på behörigt avstånd från rådjurens hungriga munnar.

Penséer i ampel.


Det blev bara påskliljor som de inte gillar tillsammans med påskriset i krukan vid entrén. Det får duga så länge.

Promenaderna är så härliga nu när det torkar upp så smått på gångvägarna. Ännu bättre blir det när allt grus tagits bort. Dags att tänka över fästingskyddet för de 4 benta. Vi kör nog på som tidigare år. Bärnstenshalsband på de kortklippta, vet sect spray och bad i PROB schampo. Frontline bara om vi ska till riktigt fästingrika trakter.

Här kommer lite bilder att njuta av:

Vintergäck


Snödroppar


Scilla
Stella behöver fortfarande socialträning och här är hon på Barkarby outlet! Rufsig men söt ändå :-).
I morgon blir hon 5 månader gammal. Ca. 23 cm. hög :love:.


Inomhuscentrum är också bra träning. Kundvagnar väsnas mycket mot betonggolvet och det är spännande lukter i djuraffären. Stella Bella skötte sig bra.


Snoddar i trevliga färger från Lainee LTD i USA kom i veckan. Jag behövde egentligen inga nya just nu men beställde ändå eftersom dollarn är så låg. Det blev lite fel i deras data vid beställningen så tack var det bjöd de på frakten. En ny sax fick jag dessutom gratis då den gamla gått sönder. Schysst!!

På återhörande,
Alexandra :-)

RSS 2.0