Valparna 7 veckor gamla mm.

Nu är det full fart på Libbys döttrar. De busar med varandra och leker också mycket med Blondie och Rosa. Libby verkar äntligen glad åt sina barnvakter. Ibland slåss valparna som arga katter i korgen och då brukar mamma Libby springa dit efter en liten stund och med ett dovt morr förkunna att nu räcker det.

Valparna är bara i lådan nattetid och däremellan har de hela köket att leka i. Po har precis lärt sig att klättra ur lådan och man riktigt ser hur stolt hon är. Laa-Laa är kvar och gråter medans hon också försöker klättra ut. När så också Laa-Laa klarade kanten så fick husse höja inhoppet. Det är farligt för små valpar att springa fritt på natten utan tillsyn.

När man kliver över kanten som vi satt upp mellan köket och hallen (den klättrar de nog snart också över) så blir de alldeles till sig av glädje. De kommer rusande med viftande svansar och vill komma upp i knät. De delar ut massa pussar och biter lite i fingrar och hår.

Att utforska hallen och vardagsrummet är väldigt spännande. Ofta får de sitta och mysa med mina tvillingflickor i soffan och ibland gosar de med husse.

I dag blev töserna vägda och de är fortfarande väldigt jämna viktmässigt. Po vägde 870 gram och Laa-Laa 914. De är ca. 14.5 cm. i mankhöjd.

I går blev de badade och fick lite ansning av pälsen. Små söta dunbollar tittade fram :-). Det krävs en hel del träning för att få små pudelvalpar att tycka om proceduren. En del accepterar det direkt medan andra behöver mer tid.

Sen var det dags för fotograferandet. Att stå snyggt på bord kräver också träning. Jag har kommit på ett bra sätt för att slippa trötta ut övriga familjen med fotohjälp titt som tätt. Jag har ett stativ till kameran och en fjärrutlösare. Nu när jag också har en extern blixt hoppas jag kunna ta ännu bättre bilder.

Närmast på schemat står avmaskning nr. 3 och sen ska de få komma ut i snön en stund. Det ska bli spännande att se hur de reagerar på den!

Här kommer lite bilder på valparna 6 veckor gamla. 7 veckors bilderna kommer så fort jag tömt kameran.


Po 6v.


Laa-Laa och Po älskar katttunneln!


Ska vi leka? Po gillar sockervaddet.


Puppe kommer ur tunneln med bollen i högsta hugg!


Blondie kikar fram som en piraya ur tunneln och attackerar Rosa :-).


Rosa och Blondie leker i tunnelmynningen och Po vill också vara med i leken!



Alla hundar fick paket på julafton men gladast blev nog lilla Puppe. Hon fick en pelikan som pep med ett sånt där lustigt "grisljud" som hon gillar. Den har hon släpat på sen dess och valparna har fått leka lite med den också.

Vill passa på att tacka för fina julkort!

Önskar er alla ett riktigt gott och lyckosamt 2011!

På återhörande,
Alexandra :-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0