Rapport från valplådan

Allt är bra med "mor och barn". Fanny njuter av mammarollen och ligger och snarkar i lådan medans grabbarna diar. När de inte diar så ligger de tillsammans och sover så det är lugnt och skönt i rummet. Fanny sköter om dem på bästa sätt så det är rent och fint både på valpar och i lådan.

De har redan ökat lite sedan igår och hane 1 vägde i dag 166 gr och hane 2, 160 gram. Det är vanligt annars att de går ner i vikt de första dagarna. Duktig mamma Fanny som redan har bra mjölk.

Dietsoppa tyckte Fanny var blä så nu har hon gått över till ris och fisk istället *ler*. Jag visste att det var en av tikarna som inte gillade soppan men kom inte på vem det var. Tydligen var det Fanny då :-) Den ser ju lite konstig ut och smakar tydligen inte så gott med sin blandning av vätskeersättning, morotspuré, maizenamjöl mm.
Det är små portioner som gäller i början så mjölken rinner till i lagom takt och inte orsakar mjölkstockning. En del tikar kan ha lite feber de första dagarna och då är det också bra med mager mat i små mängder som svälter ut febern.

I en vecka ca. efter valpningen brukar jag låta tikarna gå på diet och även efter det får de mycket näringsrik och lättsmält hemmalagad mat. Under hela tiden som tikarna ger di och städar efter sina valpar är de lite känsliga i sina magar och skulle tiken få dålig mage får valparna det snabbt också och det är inte bra.

Jag har tagit lite foton på tvillingpojkarna och de kommer upp i morgon. De är så söta båda två :love:.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0