Valparna 8 veckor och fulla av bus ;-)

Valparna är vakna mycket längre stunder nu och de leker mycket med varandra. Rosa och Blondie leker aktivt med dem och särskilt Rosa är ganska uppfostrande i leken. När det blir för vilt så träder mamma Libby in och fräser åt sina barn att de ska gå och lägga sig i korgen och ta det lugnt en stund. Då gör de oftast det. Ibland så leker valparna så hårt med varandra att det låter som arga katter i slagsmål och däremellan sover de likt små änglar i korgen.

Valparna har nu kommit upp i den åldern att de behöver lite socialträning. I dag fick de åka bil till ett inomhuscentrum för att både träna på att gå i koppel och att gå i okänd miljö. De var båda jätteduktiga på att gå i koppel trots att det var första gången. Jag kan ju säga att centrumaktiviteten stannade av totalt och allas intresse gick till dessa små lurviga svarta bollar som studsade fram på golvet. Valparna njöt av uppmärksamheten och alla klappar, särskilt Laa-Laa som nästan viftade svansen ur led.

Hemma har de haft på sig halsband, fått gå på olika underlag och varit ute i snön. Snön var nog roligaste aktiviteten. Den smakade gott :-). Cissie byggde en duplobil som de fick provåka i och så har de poserat i dockkläder som nästan alla våra toyvalpar brukar göra i 7 veckors åldern :-).

I dag på 8 veckorsdagen har de blivit badade igen, klippta och vägda samt mätta. Po var något lite mindre, men inte synbart, med sina 954 gram och ca. 15 cm. i mankhöjd. Laa-Laa vägde 1030 gram  och var ca. 15.5 cm. hög. Två små fina toydockor med perfekt storlek och vikt för åldern. Det finns ju inga garantier för storleken men båda två har förutsättningar att bli små.

Eftersom töserna är som små prinsessor så fick det bli temat för denna kull. L. Pretty Princess och L. Precious Princess heter de i stamboken.

Lite bilder finns det från förra veckans fotosession:


Po 7 veckor och riktigt duktig på bordet!


Från andra sidan och....


...framifrån!


Laa-Laa var också duktig!



Andra sidan gick också bra...


...och framifrån!

I kameran finns bilder från deras första möte med snön, åkturen i duplobilen och dagens bilder. De kommer i nästa inlägg!

På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer
Postat av: Matilda

Men så bedårande söta!!!

2011-01-05 @ 12:33:41
URL: http://alice-esmeralda.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0