Rosas valp 6 veckor gammal!

Lilla Berit är så charmig som en valp bara kan vara. Hon har verkligen fått oss alla på fall denna veckan med sitt roliga sätt. Säger man hej till henne i lådan så är hon alert på fem röda och vill komma upp. Hon skuttar runt och puffar med sina framtassar som en liten boxare. Hon har en härligt stadig kropp som man inte kan låta bli att klappa och gosa in sig i. Hon älskar kel och får inte nog av uppmärksamhet.
 
Berit älskar sin daglåda i vardagsrummet. Hon verkar tycka att det är kul med lite omväxling. Hon får ofta komma ut på golvet och att heja på de vita i köket går bättre och bättre. Bäst går det när alla fyra strosar runt på bottenvåningen. Då finns det så mycket att undersöka att allt fokus inte är på Berit. Sämst går det när alla de vita vill leka samtidigt med Berit och hon hamnar underst. Berit har blivit bra mycket kaxigare under veckan och klarar av dem bra en och en. Hon kan skutta fram på stela ben och trumma på Thomas med sina framtassar fastän han är mycket större. I dag lyckades hon att få tag i hans öra också. Det såg så roligt ut och han blev då ganska förvånad.
 
Berit älskar mat och hon får nu två mål köttfärs/äggula/solrosolja/grötris+lite vitaminer per dag. Däremellan får hon di av mamma Rosa. Rosa var så rolig häromdagen då hon själv fått en rest av bl.a. kycklingfilé. Hon tänkte på sin lilla unge och hoppade in med en stor bit kyckling till henne. Lilla Berit blev så klar alldeles vild över det goda som damp ner i lådan och började hugga in. Så omtänksam Rosa var! Jag hjälpte till att dela upp den i mindre bitar. I går då hon själv skulle äta av torrfodret tog hon en kula och gav till Berit i lådan. Berit sög på biten och lyckades tugga i sig den till slut. Det är för härligt att se hur de försöker avvänja sina valpar på egen hand. Rosa älskar verkligen sin lilla valp och hon umgås massor med henne.
 
I dag står avmaskning och kloklippning på programmet och i morgon ska Berit få smaka Bravo färskfoder. Det kommer hon säkert tycka om.
 
Här kommer lite bilder på Berit när hon umgås med sina lekkamrater:
 
Berit hälsar på Thomas som är...


...ganska mycket större än hon även om nog kameran luras lite här :-).


Berit får en kram av Lillifee :-).

Berit attackerar!

Tur att Berit har kompisar att leka med så att hon inte behöver vara ensam hela
dagarna. Det är viktigt att hon får träna sig i hundspråk även om Rosa, Stella
och Blondie lär henne mycket också.
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0