Stellas valpar 6 veckor gamla

Stellas valpar är nu nästan mer i köket än i lådan. Så fort de vaknar så får de komma ut. De gillar att utforska allt spännande som finns utanför och när de blivit trötta går de och lägger sig i en passande korg. Valparna går sedan ganska lång tid tillbaka alltid ut på tidningarna för att kissa. Även när de vistas på golvet hittar de ofta till den tidning som ligger där.
 
Valparna leker mycket med varandra och det växlar vem som är busigast. Förra veckan var det Mei som bet Rin i nacken så hon skrek och nu är det ofta tvärt om. Rin är en riktig liten piggelin. Svansen i topp och bus i blicken :-).
 
Båda kommer direkt och vill krypa upp i famnen med viftande svansar och väl där blir de överlyckliga, pussas och småbiter i fingrarna.
 
Tänderna spricker fram mer och mer. De små framtänderna i underkäken dröjer fortfarande lite men det syns att de är på gång. Stella ger dem di med jämna mellanrum men hon tycker nog att deras tänder känns lite nu. Hon har ovanligt stort tålamod med dem och blir sällan arg. Ibland leker Stella lite tuffare med dem för att fostra men valparna är så fogliga så hon behöver inte säga ifrån särskilt ofta. Den lilla familjen ligger ofta i korgen och sover tillsammans och det ser så mysigt ut.
 
Valparna får ett par färskfodermål per dag men än så länge tar de bara små bitar. I går blötte jag upp lite torrfoderkulor och valparna tyckte att det var kul att försöka få upp dem i munnen. Än så länge verkar valparna få vad de behöver från mamma Stella men när mjölken naturligt avtar kommer de att bli nyfiknare på annan mat. Det märks också att Stella tycker att det är dags för annan föda för flera gånger har hon hoppat in till valparna och gjort upplägg. I går fick hon smaka lite julmat och direkt hoppade hon in till valparna och skulle dela med sig av skinkan och prinskorven, hmm. Inte riktigt vad jag hade tänkt kanske :-).
 
I helgen hade vi valpköpare på besök och det var mycket spännande tyckte både Stella och valparna. Stella gick stolt omkring med gosedjur i munnen, viftade på svansen, och visade upp sina vackra valpar. Innan hade valparna fått ett första bad och lite nosklipp. Det gick bra men båda tyckte att fönen var lite läskig. Pälsarna stod rakt ut och de såg ut som små fluffiga bollar :-). Jättesöta båda två.
 
Här kommer bilder från veckan på sötnosarna, titta och njut:
 
Stella ger numera ofta di stående och då hänger valparna så här under henne :-)
 
Tik 1, Rin, och tik 2, Mei , 5 veckor gamla får plats i badrockens fickor :-)
 
 Rin och Mei :love:
 
Rin undersöker täcket!
 
 
Söt som socker, Rin 5 v.
 
Mei på upptäcksfärd!
 
Mei ser slug ut :-)
 
Sötnöten!
 
Rin
 

Rin och Mei
 
Rin och Mei går omkring på täcket
 
Rin
 

Rin har hittat mattes tofflor och försvarar dem mot Mei. Hon vill ha tofflorna för sig själv :-)
 
Mei biter tillbaka. Hon vill också leka med tofflorna :-)
 
Mei hugger in på en mjuk toffel!
 
Rin och Mei har blivit sams och leker tillsammans! Stella kommer och kollar vad som händer!
 
 
Stella äter mat och valparna passar på att dia. Här nosar Mei lite försiktigt på Stellas matskål!
 

Stella och Rin 6 veckor gammal
 

Rin med kul leksak

Rin
 
Rin går fint på golvet
 

Mei 6 veckor gammal med leksak
 

Mei och Rin skymtar bakom
En söt bild på Mei får avsluta bildsviten!
Gott Nytt År önskar vi alla pudelvänner och valpköpare!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0