Katniss valp 7 veckor gammal

Nu gäller det att tänka på var man sätter fötterna. Millard har blivit en liten krokodil som gärna sätter tänderna i strumpor, tofflor och byxben. Han vimlar framför fötterna och man får gå styltigt à la Frankenstein för att inte trampa på honom ;-). Normalt så trasslar han bara in sig i ben och fötter men när Elsa har jagat upp honom så tittar krokodilen fram.
 
När han inte busar runt på golvet så tar han gärna en mysstund i famnen.
 
Ibland får han vara på nya platser och det är mycket spännande. Han nosar runt för att upptäcka allt det nya  och är inte ett dugg rädd.
 
Millard är nu mycket duktig att gå till skobrickan och där kissa på tidningen. Om han är i närheten så går han oftast dit. Duktigt tycker jag!
 
Tamis hoppar in ibland och då går han nyfiket fram och undrar vem den pudelmadamen kan vara. När hon har, en i hennes tycke, riktigt eftersträvansvärd leksak i munnen så kan hon morra dovt när han blir för närgången. Då backar han med viftande svans. Han är riktigt duktig på hundspråket nu.
 
Elsa älskar att leka med Millard men hon kan fortfarande bli väl intensiv ibland och då får hon time out en stund tills hon lugnat sig.
 
Katniss är fortfarande ganska mycket med sin valp. Hon putsar och tvättar honom. Ger honom di ibland och leker samt lär honom att prata på hundarnas sätt. Katniss har gjort upplägg till honom efter att hon själv har ätit ett par gånger. Det är naturens sätt att avvänja valpar på. När hon ätit något olämpligt för små valpar så får hon vänta en halvtimme med att gå in till honom.
 
Millard vägde 1355 gram på sin 7- veckors dag. Han ökar på sin vikt i lagom takt.
 
Han äter sina tre mål per dag med ganska god aptit nu. Färskfoder- torrfoder- färskfoder är ordningen på målen. Han får lite topping i form av kyckling, köttfärs, fisk eller äggula för att få fart på ätandet.
 
Vilken dag som helst ska han få gå ut i snön för första gången. Det ska bli spännande att se vad han tycker om det.
 
Här kommer ett par bilder på godingen. Han är så rörlig nu så det är inte lätt att få till bra bilder. När han äter är han still en stund i alla fall så man får passa på då. Titta och njut av chokladprinsen:
 
Millard 6 veckor och 1 dag gammal vid matskålen!
 
Liten pälsboll 6 veckor och 1 dag gammal
 
Millard 7 veckor gammal i lektagen med Elsa! Katniss betraktar det hela vid sidan om.
 
Tittut här är jag!
 
Lilla svansen sticker fram under huset :-)
 
Millard har en kort och fin kropp med utsökta tajta små tassar. Perfekt svans.
 
Vackert ansikte med en härlig blick!
 
 
Ljuvligt söt är han!
 
Det här fotot på charmtrollet får avsluta bildsviten.
 
 
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0