Blondies valpar 5 veckor gamla

Utvecklingen på små hundvalpar går så fort. Vid 5 veckors ålder är det redan små minihundar som går ganska bra, kan äta själva, kan morra och skälla samt leka med varandra. De vita popcornen är inga undantag. De små raringarna märker nu direkt när vi närmar oss lådan och de slår på stora charmen för att få komma upp en stund. Om man böjer sig fram över lådan så bits det tag i både hår och kläder. När de lyfts upp så blir det mycket pussar.
 
Häromdagen fick valparna ett första bad och det var helt OK tyckte Bullet. Elsa gillade inte att bli fönad och borstad med kardan. Rakningen av ansiktet fick också ta sin tid. Som tur är så vänjer de sig. Kanske att det går bättre redan nästa gång? 
 
I dag blev de avmaskade och det smakade lika illa som förra gången men med lite övertalning gick det ner.
 
Köttfärsblandningen är godare och den har de fått två gånger om dagen under veckan som gått. I morgon ska förmiddagsmålet successivt bytas ut mot färskfoder. De får fortfarande mycket mjölk från Blondie så det finns ingen anledning att skynda på avvänjningen. Kanske att lite valptorrfoder kan presenteras i slutet av nästa vecka?
 
Båda valparna har ökat mycket sedan förra vägningen. Bullet, tik 1, vägde 1205 gram och Elsa, tik 2, 1014 gram! Blondie har gräddmjölk i juvret.
 
Blondie är nu inte längre lika aktiv i valplådan. Hon vilar fortfarande med dem ibland utöver matningarna men är annars med oss övriga. Städningen i lådan får jag stå för.
De små svarta valparna har kommit på besök då och då och Blondie är ibland kvar i lådan. Hon nosar glatt på besökarna och låter dem klättra över henne hur de vill. Hon är en otroligt snäll och tålmodig tik. Aldrig att hon skulle vara för hård mot en valp. Inte ens andras.
 
Här kommen nu lite bilder på de vackra sockervadden. Titta och njut av isprinsessorna:
 
Söt bild på mor och barn. Bullet har somnat lutad mot mammas varma mage och Elsa
sover i den mjuka pälsen!
 
Bullet och Elsa sover fortfarande ofta på rygg! Det ser för härligt ut. 4½ vecka gamla.
 
Vackra Bullet! 5 veckor gammal.
 
Bullet är söt som en blomma!
 
Söta Bullet!
 
Ljuvliga Elsa!
 
Söta Elsa vill klättra ur korgen!
 
Elsa tycker att det räcker med fotografering!
 
Dags för syskonfotografering! Det tyckte Elsa var kul :-)
 
Bullets tur att gäspa ;-).
 
Blondies söta tvillingflickor!
 
Bullet och Elsa
 
Elsa och Bullet
 
Bullet och Elsa
 
Den här bilden på Blondies små hjärtan får avsluta bildsviten!
 
På återhörande,
Alexandra :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0