Blondies valpar 6 veckor gamla

Valparna växer på bra och har utvecklats väl under veckan. De älskar att vara på golvet och leka. Valplådan är tråkig men duger att sova i. Valparna tar sig fram obehindrat och försöker klättra upp på armen när de vill kela en stund.
 
De har också fått dvärgpudeln Katniss som nanny. Hon fördelar sina gracer mellan de två valplådorna :-). Elsa tål tuffa tag och hon tumlar gärna runt med Katniss. Bullet bjuder också in till lek.
 
Särskilt Bullet älskar när de svarta "kusinerna" kommer och hälsar på. Då får hon verkligen upp farten och skuttar runt över golvet. Elsa manglar fortfarande de mindre svarta valparna ibland så hon måste hållas under uppsikt.
 
Ibland får de vita hälsa på i de svarta valparnas låda men det tycker de vita inte alls är skojigt. De har blivit vana vid större ytor att leka på så att vara i lådan är inte kul ens en stund.
 
I köket händer det mycket som är spännande och kattunneln leks det friskt i nu. Det prasslar och den rör på sig när valparna tar sig igenom. Dessutom så hänger det en liten rolig boll därinne som pudelvalpar tycker är rolig att försöka ta i munnen.
 
I valplådan har de fått ett tjockt tygband som är fäst i lådans ena sida och den är det kul att dra i.
 
För ett par dagar sedan blev valparna badade och klippta på nos och tassar. Det gick rätt så bra. Det är mycket som små pudelvalpar ska vänja sig vid och både fönen samt trimmern kan upplevas lite läskiga i början. Klorna blev då också klippta. I dag blev valparna vägda och Bullet vägde 1275 gram och Elsa 1170 gram. Elsa har kommit ikapp och nu är de väldigt lika viktmässigt.

Vi har haft valpköparbesök och det uppskattades av valparna. Spännande med en ny famn att komma upp i.
 
Avvänjningen går framåt och de bjuds nu på tre mål. Till frukost och mitt på dagen får de färskfoder med lite nötfärs i och till kvällsmål får de uppblött valptorrfoder. Blondies mjölk är fortfarande bäst men de äter nu lite från alla mål ur en skål.

Blondie vill gärna in till dem och göra upplägg efter att hon ätit. Det är en urinstinkt som inte alla tikar har och naturens sätt att avvänja valparna.
 
Här kommer ett par bilder från veckan. Titta och njut av sockervadden:
 
Mys med mamma! Bullet och Elsa sover sött.
 
Elsa ser ut som ett gosedjur!
 
Valparna har fått ett litet hus att leka i. Elsa blev genast nyfiken. Vad kan det vara?
 
Krafs!
 
Kan jag klättra upp?
 
Går det att bita i?
 
Bullet passade på att ta sig en titt inuti!
 
Mysig koja!
 
Bullet går ut igen och Elsa fortsätter att bita lite i fönstret!
 
Dit ska jag gå snart igen tänker Bullet!
 
Bullet är söt som socker!
 
Vackra Bullet!
 
Elsa vill ut!
 
Söta Elsa!
 
 
Katniss är en rolig kompis! Bullet och Elsa vill vara med henne så fort hon kommer till dem.
 
Katniss, Bullet och Elsa!
 
Bullet inbjuder till lek!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0