Brendas valpar 6 veckor gamla

Brendas små killar växer bra och utvecklas fint. De blir aktivare för varje dag och vakentiderna har blivit längre. Valplådan har flyttat in i köket och de sover nu bara i den på natten och ett par sovstunder på dagtid. Det finns en öppen bur i köket som de somnar i ibland och som det hänger en handduk över som skärmar av samt gör den lite mysigare. Det finns också en mysig filt på golvet som de ofta leker på. I köket finns det en kissbricka som de är riktigt duktiga att gå på. 
När valparna vaknar så bärs de ofta ut i trädgården för att göra ifrån sig. Om vädret är bra så får de springa runt och leka där en stund. Då sniffar de runt, äter lite grässtrån och undersöker omgivningarna. De är mycket nyfikna. De springer, skuttar och har bra balans. De har varit korta stunder i utehagen också med sällskap av mormor Tamis eller mamma Brenda.
 
Avvänjningen går framåt och de får nu tre mål per dag. Två färskfodermål och ett torrfodermål. Färskfodermålen äter de med god aptit men torrfodret smakar inte lika gott. Med lite kyckling eller liknande på så äter de lite av det. Brenda ger bara di ett par gånger per dag nu och det är värdefullt för dem så länge som hon fortsätter med det. Brenda ger nu även upplägg ibland efter att hon själv har ätit om hon inte hålls ifrån dem en stund. Det är en urinstinkt som inte alla hundmammor har kvar. 
 
Brenda leker mycket med sina valpar och det är så sött att se. De får lära sig mycket hundspråk. Meghan umgås också gärna med Brendas valpar. Mormor Tamis och Sasha likaså.
 
Dagens  vikter blev 1065 gram för Morgan och 1215 gram för Ola-Conny. Bra vikter för åldern. De är mycket jämna i storleken även om Ola- Conny fortfarande är lite tyngre. I dag ska de avmaskas för tredje gången. Klorna ska också klippas.
 
Här kommer lite bilder från veckan. Flera filmer finns längst ner i inlägget. Titta och njut av juvelerna:
 
Morgan och Ola- Conny äter ivrigt av färskfodret! 5 veckor och 4 dagar gamla.
 
Morgan och Ola- Conny är 2 vackra gossar med söta ansikten och fina uttryck i mörka ögon. 6 veckor gamla.
 
Härliga pälsar har de båda två. Morgan och Ola- Conny.
 
Sötaste tvillingarna Ola- Conny och Morgan är trötta och ska vila en stund efter all lek.
 
Morgan och Ola- Conny leker i köket. 5 veckor och 4 dagar gamla.
 
Valparna diar och mjölktrampar sött i luften. 5 veckor och 4 dagar gamla.
 
 
Hela flocken umgås med valparna! 5 veckor och 4 dagar gamla.
 
Morgan och Ola- Conny leker och busar med varandra i köket. 5 veckor och 5 dagar gamla.
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0