Sashas valpar 2 veckor gamla

Sasha är en lugn och trygg mamma och det märks att hon njuter av mammarollen. Hon tvättar och pysslar med valparna och håller fint och rent i lådan. Sasha erbjuder valparna di dygnet runt och tillbringar nästan all tid med dem. Hon lämnar dem bara korta stunder för att rasta sig och äta mat. Sasha vilar ofta med dem och ger närhet och värme även när de inte diar. Sista tiden har hon ibland vilat en stund utanför valplådan. Valparna äter och sover om vartannat och de kan ta sig runt i lådan genom att hasa sig fram.
 
Valparnas ögon är på väg att öppna sig och det ska bli spännande att få se hur de ser ut. De har smala fina huvuden och redan fina vågiga och blänkande pälsar.
 
Dagens vikter blev 476 gram för hane 1, Bombur, 368 gram för hane 2, Gimli och 370 gram  för hane 3, Kili. Tik 1, Doris, vägde 322 gram  och tik 2, Bibbi, 422 gram. De ökar på bra i vikt. Valparna är mycket typlika. Bra vikter för åldern.
 
1 vecka gamla vägde de:
Bombur 280 gram, Gimli 248 gram, Kili 218 gram, Doris 184 gram och Bibbi 256.
 
I dag fick valparna klorna klippta igen och det gick bra. De fick också provsmaka en köttfärsblandning i går och alla smakade lite. Den blandningen kommer de få 1 gång per dag den närmaste tiden. I dag smackade alla 5 i sig begärligt av köttfärsen.
 
Här kommer lite bilder från veckan. Titta och njut av underverken:
 
Valparna sover sött på rad och tändsticksasken visar storleken på dem. Hane 3, Kili, till vänster och tik 1 Doris till höger. 8 dagar gamla. 
 
4 av valparna har somnat på Sashas framben! Så sött! 8 dagar gamla. 
 
Valparna sover sött tillsammans. Bibbi till vänster, Gimli till höger om henne och Doris mellan dem lite högre upp. Bombur och Kili till höger. 8 dagar gamla. 
 
 
Lilla Doris har somnat på rygg bakom sin mamma. 9 dagar gammal.
 
Valparna har somnat i en rolig formation. Från vänster till höger: Bibbi med huvudet mot Sasha, Bombur under henne. Gimli till höger om honom och sen Kili på Sashas bakben samt Doris bakom ryggen. 12 dagar gamla.
 
Bombur, Bibbi, Gimli, Kili och Doris 13 dagar gamla!
 
Valparna sover nu ibland enskilt och behöver inte ligga tätt tillsammans fär värmens skull. Gimli längst till vänster och sen Bibbi, Kili, Doris och Bombur underst. 13 dagar gamla.
 
Valparna diar 13 dagar gamla!
 
På återhörande,
Alexandra :-)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så mysigt de verkar ha det. Ser fram emot öppnade ögon.

2023-08-04 @ 15:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0